Blootvoets lopen of lopen op minimalistische schoenen: pas ermee op
Blootvoets lopen of lopen op minimalistische schoenen: kan dat zomaar?
blote voeten
Eline van den Hout
blote voeten
09/28/2020
2 min
0

Blootsvoets lopen of lopen op minimalistische schoenen: kan dat zomaar?

09/28/2020
2 min
0

Blootsvoets lopen en lopen op minimalistische schoenen. Sommige mensen doen dit van de een op de andere dag. Maar dat is niet verstandig. Cocky legt in de video uit waarom.

Schoenen kun je vergelijken met een korset

Minimalistische schoenen bieden geen steun. ‘Normale’ schoenen (stevige schoenen waarbij de neus in een punt loopt) doen dit wel. Je kunt normale schoenen vergelijken met een korset: damesondergoed uit de 19e eeuw waarmee vrouwen hun taille en boezem accentueerden. Het korset bood steun aan de rug en buik, waardoor de spieren van deze lichaamsdelen verslapten.

Dit is een voorbeeld van een korset.

Zodra de vrouwen het korset uitdeden kregen ze klachten. De bewegingen die hun rug hoorde te maken lukten niet meer zelfstandig. Met onze voeten gebeurt precies hetzelfde als we ineens blootsvoets lopen of op minimalistische schoenen.

Hoe zou je voet eigenlijk moeten functioneren? Op het moment dat je gaat staan wordt de voet beweeglijker en langer. En op het moment dat je afzet wordt je voet korter en juist minder beweeglijk. Deze natuurlijke werking hebben je schoenen overgenomen. Je voet kan deze beweging niet meer zelfstandig maken.

Blootsvoets lopen

Dus ineens blootsvoets lopen of op minimalistische schoenen is niet verstandig. Je voet weet niet meer wat hij moet doen, waardoor voetklachten zoals een hallux valgus, hielspoor, Mortons neuroom of metatarsalgie juist verergeren.

Met Voetentraining leer je opnieuw lopen en herstel je de beweeglijkheid van je voet. Je voetspieren versterken, je voeten worden soepeler, de stand van je voet verbetert, je manier van lopen verbetert en je houding verbetert.

Pas als je weer natuurlijk kunt lopen begin je met het afbouwen van je steunzolen (als het kan) en normale schoenen. Vervolgens ga je blootsvoets lopen en lopen op minimalistische schoenen proberen op te bouwen.

Dit zijn voorbeelden van minimalistische schoenen.

Volg onze instructies op en ga niet direct bloots

voets lopen of lopen op minimalistische schoenen. Je zult niet de eerste zijn die daardoor ergere klachten heeft gekregen.

Vier gratis voetoefeningen

Heb jij last van één of meerdere voetklachten? We hebben voor vele voetklachten 4 gratis oefeningen gemaakt. Deze oefeningen zijn een kennismaking met Voetentraining.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel vooral via info@voetentraining.nl. We helpen je graag. Onze klantenservicemedewerkers staan iedere werkdag voor je klaar.

Reacties
Categorieën