Teenspreider, waarom is het goed om die te dragen?
Teenspreider
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
03/15/2019
1 min
4

Teenspreider

03/15/2019
1 min
4

Teenspreider. Waarom teenspreiders of correct toes dragen als je in beweging bent? Als je correct toes draagt tijdens het wandelen, dan werken ze het effectiefst. Ook al voer je op dat moment geen specifieke voetoefeningen uit, je traint je voeten wel. Als je de correct toes de hele dag draagt, train je je voetspieren zelfs permanent.

We moeten onze spieren regelmatig trainen als we langdurige positieve effecten willen bereiken. Denk aan het rechter krijgen van een hallux valgus (scheve grote teen) en het verminderen van hamertenen of de tailor’s bunion.

Correct toes

Correct toes zetten je voetspieren in de juiste stand. De natuurlijke stand. Mede door het dragen van verkeerde schoenen staan de meeste voetspieren niet meer in deze stand. Zodra je de correct toes draagt zullen de hersenen dit oppikken. Zij staan namelijk in directe verbinding met je lichaam.

Wandelen met teenspreider

Als je correct toes draagt tijdens het wandelen, zullen je hersenen deze uitgelijnde positie onthouden. Na verloop van tijd wennen je hersenen hieraan en zorgen ze ervoor dat je tenen automatisch in deze natuurlijke stand blijven staan.

Welke schoenen zijn geschikt voor correct toes?

Schoenen met een brede neus, waarin de tenen alle ruimte hebben, zijn geschikte schoenen voor correct toes. Tegenwoordig focussen mensen bij het dragen van schoenen veel meer op hun fashion statement. Ze gaan voorbij aan het feit dat schoenen een bijdrage moeten leveren aan gezonde en sterke voeten.hulpmiddelen hallux valgus

De meeste schoenen hebben smalle neuzen, hakken en zijn stug. Hierdoor gaan voetspieren in een onnatuurlijke stand staan, met uiteindelijk voetklachten tot gevolg. Denk aan een hallux valgus, metatarsalgie (doorgezakte voorvoet), mortons neuroom, peesplaatontsteking, hamertenen en klauwtenen.

Goede schoenen zijn flexibel

Goede schoenen zijn flexibel, hebben brede neuzen en bieden weinig tot geen steun. Hierin krijgen je voeten de kans om sterker en gezonder te worden. Deze schoenen noemen we ook wel minimalistische schoenen of bare foot shoes. De correct toes kun je prima in deze schoenen dragen. Je tenen hebben alle ruimte om goed te worden uitgelijnd.

Welke soorten correct toes zijn er?

We hebben 2 soorten correct toes:

Correct Toes Original. Deze zijn er in 4 maten en gemaakt van zachte en flexibele siliconen. Verder zijn ze latexvrij. Heb je een latexallergie, dan zijn deze correct toes ideaal.

Teenspreider. Deze zijn er in 1 maat. Als ze niet goed zitten kun je ze eenvoudig bijknippen. Ze zijn eveneens gemaakt van zachte en flexibele siliconen, maar niet latexvrij.

Gaat mijn scheve teen recht(er) staan door de correct toes?

Met alleen de correct toes ga je niet je scheve teen recht(er) krijgen. Hier zijn ook voetoefeningen voor nodig. Wil je er een paar proberen? Download dan onze 4 gratis oefeningen voor de scheve grote teen.

Reacties
Categorieën