Hoe behandel ik mijn hallux rigidus?

Wil je nu af van je hallux limitus/rigidus?

Hallux limitus, je kan er wat aan doen!

hallux limitus/rigidus

Dit zeggen onze deelnemers over onze Online Trainingen

Jullie zijn zo geweldig! Na 2 jaar vreselijke pijn in voet/kuit/knie en bekken, weet ik nu eindelijk waar mijn pijn vandaan kwam. Ik doe braaf mijn oefeningen en tape mijn hallux valgus. 12 artsen wisten niet wat ze met mij aanmoesten. Ik kan de hele dag wel zingen!!! Dank jullie wel.""
Marjolein van Ek
Nu al dank je wel! Na jaren heb ik eindelijk antwoord op de vraag of er oefeningen bestaan die mij helpen voorkomen dat ik onder 't mes moet ivm de hallux valgus. Ik snap werkelijk niet waarom een operatie wordt besproken en geen alternatieven.
Annemieke Koppens
Ik wil jullie even laten weten dat ik heel enthousiast ben over de cursus.
Eugenie Rietbergen
Dank jullie wel! Ik ben meteen begonnen met de oefeningen. Ik ben vooral heel erg blij met het vooruitzicht dat het niet alleen maar bergafwaarts kan gaan met mijn overgeërfde hallux valgus.
Nettie van Dijk


Eveline Samuels uit Meerssen


Marlo de Kat uit Utrecht

Ik heb heel lang last gehad van mijn voeten bij het hardlopen. Er was een moment, dat ik dacht, ik stop ermee. Dit gaat zo niet langer. Ik ben al een tijd bezig met de oefeningen van Voetentraining en ik moet zeggen, ik heb geen klachten meer. Heel bijzonder dat je geen pijn meer hebt bij het lopen.

Agnes Schipper, verpleegkundige, Utrecht
De training is gebaseerd op heel veel wetenschappelijke studies en dat maakt het ook zo waardevol. En de kosten vind ik niet hoog. Zie het als de aanschaf van een paar schoenen.


Gina de Haan, podoposturaal therapeute, Amsterdam

Ik ben nu een half jaar bezig en heb veel baat bij de oefeningen. Het is een goed opgezet programma. Ik kan deze training echt aanraden." 

Yvonne van der Helm, huisarts Nieuwegein

Wil jij weten of je een Hallux limitus/rigidus hebt? En hoe jij daar zelf wat aan kan doen?Cocky legt het uit.

Vaak wordt de termen limitus en rigidus door elkaar gebruikt. Je krijgt te horen dat je  een rigidus hebt, terwijl eigenlijk sprake is van een  limitus. Je kan je teen nog een klein beetje bewegen met je handen.  

Wat is het verschil tussen een hallux limitus en een hallux rigidus? Bekijk het filmpje.

3500+

Deelnemers online trainingen 

60.000
Downloads gratis oefeningen
300+

Deelnemers per webinar

60.000

Maandelijks bezoekers site

Online Training Hallux limitus/rigidus. Dit kan je verwachten in de training.

Hallux limitus

 • Bij een hallux limitus kan de teen nog opgetrokken worden

 • Bij een hallux limitus kan je met de hand de teen nog (een klein) beetje omhoog bewegen

Hallux rigidus
 • Bij een hallux rigidus kan de teen niet opgetrokken worden

 • Bij een hallux rigidus kan je met de hand de teen niet meer omhoog bewegen


Waar heb jij last van?


In het begin:

 • soms een beetje pijn en een stijf gevoel

Later

 • meer pijn en een stijve grote teen

 • de pijn kan continue aanwezig

 • pijn bij lopen


Heb jij last van een Hallux limitus/rigidus? 

Voetentraining cocky en yvonne

Heb jij last van een Hallux limitus/rigidus? Ben je bang dat je je grote teen straks helemaal niet meer kan bewegen? Veel mensen hebben in meer of mindere mate last van zijn of haar voet, waaronder een  grote teen die steeds meer pijn gaat doen. De teen wordt steeds minder beweeglijk en op het laatst zit er helemaal geen beweging meer in. Pijn met lopen is vaak het gevolg. 


Wij zijn Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen van Voetentraining. We ontwikkelden de Online Training voor de Hallux limitus/rigidus, waarin de grote teen en de voeten getraind worden. De  grote teen wordt beweeglijker en daarmee voorkom je pijn met lopen.

Eerst een paar oefeningen proberen?

 • Ontvang nu 4 gratis oefeningen voor de hallux limitus/rigidus
 • Duidelijke tekst en uitleg over de hallux limitus/rigidus
 • Makkelijke oefeningen, iedereen kan het!
 • Voorkom dat de teen nog stijver wordt
hallux-limitus-rigidus-gratis-oefeningen
50%
Ja, ik wil direct gaan oefenen!

Grote teen langer maken

Heb jij een hallux limitus/rigidus?  Dan is deze basisoefening van Voetentraining iets voor jou. Probeer dit iedere dag te doen. Je zal zien dat het helpt.