Hoe voorkom ik een Mortons neuroom operatie?

Wil je nu af van je Mortons neuroom?

Mortons neuroom,  je kan er zelf wat aan doen!

Mortons Neuroom train je voeten sterk

Gretha Beute (73 jaar) krijgt soepele voeten van de Online Training Mortons Neuroom.

“Als ik bezig ben met de training krijg ik een heel ander gevoel in mijn voeten. Ze voelen veel soepeler. Dat was in het begin echt een openbaring. Ik voelde duidelijk dat mijn spieren in mijn voet anders gingen werken. Ik loop nu ook anders, bewuster. En ik begrijp wat er in mijn voeten gebeurt als ik loop.


De pijn van mijn Mortons neuroom neemt zeker af, maar is nog niet helemaal weg. Soms voel ik hem weer. Toch merk ik zeker verbetering. Laatst heb ik samen met de buurvrouw een volledig pijnloze wandeling van 7 kilometer gemaakt.


Daarnaast merk ik dat ik minder spierpijn heb in de rest van mijn lijf. Door de oefeningen krijg ik een betere houding en manier van lopen. Als je wat ouder bent ga je inzakken als je niets doet en krijg je sneller klachten.”


Mortons Neuroom train je voeten sterk

Lange wandelingen maken met mijn vriendinnen ging niet meer, terwijl ik dat juist zo leuk vond. Ik zei vaak:  ‘Laat mij maar even op dit bankje zitten met een boekje.' Maar eigenlijk vond niemand dat een goede oplossing. Ik ook niet.


Ik heb zo'n 2 à 3 jaar last van Mortons neuroom, maar ik wist in het begin helemaal niet dat mijn voetaandoening zo heet. Ik bezocht een podoloog en kreeg steunzolen.


Helaas nam de pijn niet af. Dus ik besloot te googelen en kwam jullie website tegen. Ik schreef mezelf in voor de webinars. Jullie spraken over een beknelde zenuw op een specifieke plaats in de voorvoet en dat was zo herkenbaar voor mij! Eindelijk wist ik wat ik had. Ik wilde direct starten met de training.


Ik merk dat de druk onder mijn voeten dankzij de oefeningen gelijk is verdeeld. Ik liep door de pijn van de zenuwbeknelling scheef. Nu sta ik veel rechter. Dit, en het dragen van de juiste schoenen, zorgt ervoor dat de beknelde zenuw meer ruimte heeft en niet meer pijn doet.


Pauline Rozema (59) heeft geen pijn meer dankzij de Online Training Mortons Neuroom.

Ik heb heel lang last gehad van mijn voeten bij het hardlopen. Er was een moment, dat ik dacht, ik stop ermee. Dit gaat zo niet langer. Ik ben al een tijd bezig met de oefeningen van Voetentraining en ik moet zeggen, ik heb geen klachten meer. Heel bijzonder dat je geen pijn meer hebt bij het lopen.

Agnes Schipper, verpleegkundige, Utrecht
De training is gebaseerd op heel veel wetenschappelijke studies en dat maakt het ook zo waardevol. En de kosten vind ik niet hoog. Zie het als de aanschaf van een paar schoenen.


Gina de Haan, podoposturaal therapeute, Amsterdam

Ik ben nu een half jaar bezig en heb veel baat bij de oefeningen. Het is een goed opgezet programma. Ik kan deze training echt aanraden." 

Yvonne van der Helm, huisarts Nieuwegein

Wil jij weten of je last hebt van Mortons neuroom?  

Bekijk het filmpje.

Heb jij last van Mortons neuroom?

Voetentraining cocky en yvonne

Heb jij een naar branderig of stekend gevoel in je voet? Zo'n pijn die mogelijk ook uitstraalt naar je tenen? 

Dan is de kans groot dat jij een Mortons neuroom hebt. Een Mortons neuroom is een beklemde gevoelszenuw in je voet.  Deze gevoelszenuw vraagt meer ruimte dan er is, gaat klem zitten en is daardoor overprikkeld. Dit heeft vaak een branderige of stekende pijn tot gevolg. Bij het uitdoen van de schoenen verdwijnt de pijn. 

Veel schoenen drukken de voet juist wat in elkaar, waardoor de gevoelszenuw bekneld raakt. Mortons neuroom wordt ook wel Mortons neuralgie genoemd. De oorzaak is vaak dat je teveel op de zijkant van je voeten loopt. Ook het dragen van te smalle of te krappe schoenen veroorzaakt soms Mortons neuroom.


Train je voeten!


Probeer eens je voeten te trainen. Trainen houdt je voeten soepel en voorkomt  en vermindert een Mortons neuroom. 

Wij zijn Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen van Voetentraining. We ontwikkelden de Online Training Mortons Neuroom, waarin voeten en voetspieren getraind worden. Getrainde voeten en sterke voetspieren voorkomen de pijnlijke gevolgen van een Mortons neuroom.

Overal trainen, waar en wanneer je wilt. Op je computer, tablet, zelfs je telefoon. Train je voetspieren sterk.


De pijn in je voet wordt minder en verdwijnt met ons complete oefenprogramma Online Training Mortons Neuroom.

Eindelijk staan en lopen zonder pijn

Weg met die te krappe en smalle schoenen

Niet aan je voeten denken

3000+

Deelnemers online trainingen 

50.000
Downloads gratis oefeningen
300+

Deelnemers per webinar

60.000

Maandelijks bezoekers site

Bekijk hieronder een kort filmpje over onze Online Training Mortons Neuroom

Online Training Mortons Neuroom

Bekijk het filmpje

Eerst een paar oefeningen proberen?

  • Ontvang nu 4 gratis oefeningen voor Mortons neuroom
  • Duidelijke tekst en uitleg 
  • Makkelijke oefeningen, iedereen kan het
  • Voorkom pijn en meer klachten

Het losmaken van je grote teen

Heb jij voetklachten? Dan is deze basisoefening van Voetentraining iets voor jou. Maak 's ochtends je grote teen los, dan loop je de hele dag makkelijker!