Voetpijn voorkomen? Zo train je je voeten gezond, sterk en soepel
Voetpijn voorkomen? Zo train je je voeten gezond, sterk en soepel
gezonde voeten
Eline van den Hout
gezonde voeten
04/15/2020
2 min
0

Voetpijn voorkomen? Zo train je je voeten gezond, sterk en soepel

04/15/2020
2 min
0

Voetpijn. Als je de conditie van je voet niet verbetert, heb je grote kans dat je hier last van krijgt. Het is dus belangrijk je voeten sterk en gezond te houden. En dat kan met oefeningen voor onze voeten en houding. Voetentraining ontwikkelde hier speciaal een training voor: de Online Training Gezonde Voeten. Cocky geeft je een korte rondleiding door de training in onderstaande video.

4 modules en 29 lessen

De Online Training Gezonde Voeten bestaat uit 4 modules en 29 lessen. In elke module vind je verschillende oefeningen. Je doet over iedere module zo’n 2 tot 3 weken. Als je een goed resultaat wilt behalen is het verstandig om minstens 3 keer per week 15 minuten te oefenen.

Voetpijn

Een still uit de Online Training Gezonde Voeten

De eerste module is een inleiding over gezonde voeten. Daarin staat hoe je moet oefenen en hoe je de zelftest doet. Dit is formulier waarmee je je voetstand bepaalt door aan te geven welke delen van je voet contact maken met de ondergrond.

Daarna kun je aan de slag met de oefeningen in module 1. Elke module heeft 5 tot 6 nieuwe oefeningen. Je ziet ze staan in de verticale balk aan de rechterzijkant van je scherm.

Bij de oefeningen staat steeds hoe je ze moet doen, hoe vaak je ze moet doen en wat het resultaat zal zijn. Je krijgt ook informatie over de anatomie (spieren en gewrichten in je lichaam), je houding en je schoenen.

Meedoe-sessies maken het oefenen eenvoudig

Verder zijn er meedoe-sessies. Een meedoe-sessie is een bundeling van alle oefeningen die je daarvoor hebt gekregen. Cocky of Yvonne doet de oefeningen achterelkaar voor. Je hoeft zelf niet te tellen. Wij tellen voor je. Het is gewoon een kwestie van meedoen. Dat is voor heel veel mensen heel prettig.

In totaal zijn er dus 3 modules met oefeningen. Aan het eind van de training heb je gezonde, sterke en soepele voeten.

Een mooie aanvulling op de training is de online community. Die zie je bovenin staan. Als je daarop klikt kun je je ervaringen delen met andere deelnemers. Heb je vragen tijdens de training en wil je die liever privé stellen? Dat kan via support. We beantwoorden vragen altijd vrij snel.

Voetpijn

Een still uit de Online Training Gezonde Voeten

Voetpijn

De meeste mensen stoppen hun voeten weg in stevige schoenen, of te kleine schoenen. Als je ook nog een verkeerde voetstand en houding hebt kun je last krijgen van voetpijn.

Voetpijn wordt veroorzaakt door voetklachten zoals metatarsalgie, hallux valgus, hamertenen, hielspoor en mortons neuroom.

Als je de Online Training Gezonde Voeten doet voorkom je voetpijn. Zo vergroot je de kans dat je heel lang lekker kunt hardlopen of wandelen. Laat voetpijn geen onderdeel worden van je dagelijks leven, start met oefenen!

Heb je vragen over de Online Training Gezonde Voeten? Aarzel niet om ze te stellen. Mail naar info@voetentraining.nl.

Wil je ook via Facebook in verbinding staan met lotgenoten? Like onze Facebookpagina van Gezonde Voeten en word lid van de Facebookgroep!

Reacties
Categorieën