Je verbetert je houding door op de stand van je voeten te letten.
Hoe kan ik mijn houding verbeteren?
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
11/14/2022
2 min
2

Hoe kan ik mijn houding verbeteren?

11/14/2022
2 min
2

Hoe kan ik mijn houding verbeteren? Je kunt je houding verbeteren met behulp van een spiegel, door goed te voelen en jezelf regelmatig te corrigeren. In dit blog (met filmpje) leggen we uit hoe je dat het beste kunt doen. Let in eerste instantie op de stand van de voeten. Uit de stand van je voeten kun je veel belangrijke informatie halen over de rest van je houding.

Hoe kan ik mijn houding verbeteren?

Iedereen heeft een gewoontehouding, maar dit is niet altijd een goede houding. In jouw ogen is dit je normale houding en je zult er uit jezelf niets aan veranderen. Pas als iemand je erop wijst dat je scheef staat, verandert dat zelfbeeld. Als je dan goed in de spiegel kijkt, zie je dat je houding inderdaad verbeterd kan worden. Dit is de eerste stap naar een goede houding. Met een goede houding kun je vele gewrichts- en spierklachten voorkomen of laten verdwijnen.

Met welke oefeningen verbeter ik mijn houding?

Je kunt je houding verbeteren met behulp van de oefening voor de spiegel. Ga voor de spiegel staan. Het liefst in je ondergoed, dan kun je je houding het beste bestuderen. We nemen de oefening stap voor stap met je door.

Stap 1:

Onderzoek eerst of je meer druk op je hielbeen (achterkant van je voet) hebt of op je voorvoet. Als je meer druk hebt op je hielbeen, betekent het dat je een beetje gedraaid staat. Als je meer druk hebt op je voorvoet, dan hang je naar voren. Een ongelijke voetdruk is dus altijd terug te zien in de stand van je romp.

Stap 2:

Onderzoek of je evenveel druk voelt bij je linkervoet of je rechtervoet. Zo niet, dan sta je scheef.

Stap 3:

Probeer ervoor te zorgen dat je overal evenveel druk voelt, door de druk te verplaatsen naar het midden van je voet. Als het goed is dan voel je welke spieren je gebruikt om de druk te verbeteren. Bij het gebruik van deze spieren sta je dus goed en zal de rest van je houding ook verbeteren.

Stap 4:hoe kan ik mijn houding verbeteren 2

Probeer al je spieren en gewrichten goed uit te strekken. Hierdoor krijgen ze meer ruimte en kun je je beter bewegen.

Stap 5:

Doe deze oefening ook eens met je ogen dicht, dan kun je je goed focussen op je gevoel.

Van je gewoontehouding een goede houding maken

In het begin zul je de bovenstaande oefening 20 seconden volhouden. Naarmate je meer gaat oefenen zal het steeds gemakkelijker gaan. Je kunt de oefening overigens overal doen. Het is goed om je regelmatig bewust te zijn van je houding en deze te corrigeren. Zo krijgen de hersenen de juiste informatie binnen.

Het is de bedoeling dat je hersenen gaan wennen aan deze houding en dat heeft tijd nodig. Uiteindelijk zul je deze goede houding als gewoontehouding aan gaan nemen.

4 gratis oefeningen

Voor een goede houding is het ook van belang om sterke voetspieren te hebben. Je versterkt je voetspieren door ze te trainen. Begin alvast met onze 4 gratis oefeningen. Als je deze oefeningen doet, zul je al snel merken dat je voeten soepeler zijn en sterker worden.

Reacties
Categorieën