Slippers met een brede neus, platte zool en bandje om de hiel zijn gezond
Welke slippers zijn goed voor je voeten?
16 mei 2022 
1 min. leestijd

Welke slippers zijn goed voor je voeten?

Slippers met een brede neus, een platte zool en een bandje om de hiel zijn goed voor je voeten. In dit artikel leggen we uit waarom deze drie zaken zo belangrijk zijn. Jij wilt natuurlijk ook met een gerust hart slippers dragen tijdens de warme zomerdagen.

Waarom moeten slippers een platte zool hebben?

Met een platte zool staan je voeten in de natuurlijke stand en voorkom je voetklachten. Vaak lopen de zolen van slippers en sandalen iets omhoog. Dit zorgt voor extra heffing en druk op je voorvoet. Hierdoor kun je voorvoetklachten krijgen zoals metatarsalgie.

Deze slippers geven de tenen genoeg ruimte.

Waarom is een brede neus belangrijk?

In slippers met een brede neus krijgen je tenen genoeg de ruimte. Ze kunnen zich vrij bewegen en zitten niet tegen elkaar aangedrukt. Hiermee verklein je de kans op een scheve grote teen, een tailor’s bunion of hamertenen.

Waarom is een bandje om de hiel belangrijk?

Een bandje om de hiel zorgt ervoor dat je stabiel staat. Als je geen bandje om je hiel hebt gaan je tenen klauwen om de juiste balans te vinden. Dit kan leiden tot klauwtenen en hamertenen.

Tip: bekijk deze video ook eens. Hier legt Yvonne alles uit over teenslippers.

Slippers: verschillende soorten

Slippers met bovenstaande 3 eigenschappen zijn erin verschillende soorten en maten. Probeer als je in de winkel bent in ieder geval ons advies mee te nemen. Slippers waar we bij Voetentraining vaak op lopen zijn minimalistisch. Deze slippers bevatten de drie eigenschappen, maar bieden geen steun; je voeten moeten zelf aan de slag. Hierdoor versterken de voetspieren.

Let op: Minimalistische slippers zijn niet voor iedereen geschikt. Zeker niet als je vergevorderde voetklachten hebt. Je voeten moeten sterk genoeg zijn. Laat je hierover goed adviseren. Meld je bijvoorbeeld aan voor onze Facebookpagina Train je voeten. Hier kun je al je vragen over je voeten, houding en schoenen stellen.

Wil je sterkere voeten? Begin dan met trainen. We stelden voor diverse voetklachten 4 gratis oefeningen op.

We ontwikkelden ook oefeningen om voetklachten te voorkomen. Download daarvoor de 4 gratis oefeningen voor het behoud van gezonde voeten.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Joke
Door

Joke

op 20 Jul 2022

Ik heb RA reumatoïde artritis en ook een hallux valgus! Ik heb nu Crocs comfort slippers,passen goed aan de voet ruim aan de voorvoet,maar geen hielbandje! Zijn die goed voor mijn voeten?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 22 Jul 2022

Beste Joke, Goed dat ze ruim zijn, maar we raden inderdaad een bandje om de hiel aan omdat je tenen kunnen gaan klauwen. We snappen uiteraard dat het zomer is en dat je ze graag draagt. Probeer ze af te wisselen met schoenen waarbij je tenen niet kunnen gaan klauwen.

lisa
Door

lisa

op 08 Jun 2022

zijn Havianas slippers ook geschikt bij hallux valgus. ik loop hier altijd heerlijk op

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 09 Jun 2022

Zo te zien zijn ze plat en hebben ze een brede neus. Ze hebben alleen geen bandje om de hiel, waardoor de tenen zouden kunnen gaan klauwen.

marja
Door

marja

op 01 Jun 2021

goedenavond. Een vraag ik heb artrose in mijn linkervoet wat voor zomerschoenen zijn dan goed om op te lopen. Ik loop nu op wandelschoenen maar daar krijg ik van die warme voeten in. Ik hoop dat jullie iets weten. Alvast bedankt

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 03 Jun 2021

Omdat we niet weten waar de artrose precies zit, is het lastig goed advies te geven op deze manier. Misschien kun je je aanmelden voor het gratis telefonisch spreekuur via: info@voetentraining.nl.

Tineke
Door

Tineke

op 01 Jun 2021

Fijne tips. Ik heb bij anwb dit soort slippers gekocht..

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 01 Jun 2021

Graag gedaan. Heel goed! Hopelijk loop je er lekker op.

Lynn
Door

Lynn

op 01 Jun 2021

Is een slipper met platte zool, hielband en bandjes over de voorvoet ook goed (i.p.v. tussen de tenen) ook goed voor de voeten? Bij mij gaat dat vaak irriteren tussen mijn tenen.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 01 Jun 2021

Goede vraag. Een bandje over de voorvoet ipv tussen de tenen is prima.

Carmen
Door

Carmen

op 01 Jun 2021

Ik heb al jaren Birkenstocks. Maar heb ook Morton’s neuroomDit zijn toch ook goede slippers?.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 01 Jun 2021

Birkenstocks bieden steun en zijn dus eigenlijk een passieve ondersteuning. Prima om te dragen, maar wij vinden een actieve oplossing oftewel trainen dus altijd beter.

anne Poorthuis
Door

anne Poorthuis

op 01 Jun 2021

Welke sandalen zijn wel geschikt en waar kan ik deze kopen? Ik heb momenteel ook fitlops aan; helaas krijg ik irritatie op de wreef...

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 01 Jun 2021

Het is belangrijk sandalen te dragen die breed genoeg zijn. Het is vooral een kwestie van proberen. De één loopt hier lekkerder op de andere daar lekkerder op. Minimalistische schoenen voldoen altijd aan de kenmerken die hierboven zijn omschreven, maar pas daarmee op. Als je het niet gewend bent daarop te lopen is het belangrijk dat je eerst je voeten sterk genoeg maakt door ze te trainen.

Willeke Roerdinkholder
Door

Willeke Roerdinkholder

op 01 Jun 2021

Wat vinden jullie van Fitflops? Door de heel dikke zool, die plat is, lopen ze heerlijk en voel ik bijvoorbeeld de botjes onder mijn teenkootjes niet. Meestal hebben ze geen achterband, sommige modellen wel.

Eline van den Hout
Door

Eline van den Hout

op 01 Jun 2021

Beste Willeke, Bedankt voor je bericht. Het is belangrijk dat je loopt zonder pijn, dus doe vooral wat voor jou goed voelt. Voor de voeten zijn ze echter minder geschikt. De voorvoet buigt verder door en doordat ze geen bandje om de hiel hebben zullen de tenen klauwen.

Willeke Roerdinkholder
Door

Willeke Roerdinkholder

op 02 Jun 2021

Ik bedoel ook, de fitflops met hielbandje. Vinden jullie die dikke zolen, die wel iets oplopen, daarom ongeschikt?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 03 Jun 2021

Het is belangrijk dat je loopt zonder pijn, dus doe vooral wat voor jou goed voelt. Voor de voeten zijn fitflops echter minder geschikt. De voorvoet buigt verder door op deze slippers.

Paulien
Door

Paulien

op 10 Aug 2020

Waar zijn dit soort slippers te koop?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 11 Aug 2020

Beste Paulien, Je kan ze kopen bij winkels die minimalistische schoenen verkopen.

Coby
Door

Coby

op 04 Aug 2020

Mogen jullie ook een bepaald merk noemen en/of adviseren? Dat lijkt mij wel handig.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 05 Aug 2020

Merken zijn bijvoorbeeld Shamma, Bosky, Xero Shoes, Vivobarefoot,

Reactie plaatsen