Slippers met een brede neus, platte zool en bandje om de hiel zijn gezond
arrow_drop_up arrow_drop_down
Welke slippers zijn goed voor je voeten?
13 juli 2020 

Welke slippers zijn goed voor je voeten?

Slippers met een brede neus, een platte zool en een bandje om de hiel zijn goed voor je voeten. In dit artikel leggen we uit waarom deze drie zaken zo belangrijk zijn. Jij wilt natuurlijk ook met een gerust hart slippers dragen tijdens de warme zomerdagen.

Waarom moeten slippers een platte zool hebben?

Met een platte zool staan je voeten in de natuurlijke stand en voorkom je voetklachten. Vaak lopen de zolen van slippers en sandalen iets omhoog. Dit zorgt voor extra heffing en druk op je voorvoet. Hierdoor kun je voorvoetklachten krijgen zoals metatarsalgie.

Deze slippers geven de tenen genoeg ruimte.

Waarom is een brede neus belangrijk?

In slippers met een brede neus krijgen je tenen genoeg de ruimte. Ze kunnen zich vrij bewegen en zitten niet tegen elkaar aangedrukt. Hiermee verklein je de kans op bijvoorbeeld een scheve grote teen, een tailor’s bunion of hamertenen.

Waarom is een bandje om de hiel belangrijk?

Een bandje om de hiel zorgt ervoor dat je stabiel staat. Als je geen bandje om je hiel gaan je tenen klauwen om de juiste balans te vinden. Dit kan leiden tot klauwtenen en hamertenen.

Tip: bekijk deze video ook eens. Hier legt Yvonne alles uit over teenslippers.

Slippers: verschillende soorten

Slippers met bovenstaande 3 eigenschappen zijn erin verschillende soorten en maten. Probeer als je in de winkel bent in ieder geval ons advies mee te nemen. Slippers waar we bij Voetentraining vaak op lopen zijn minimalistisch. Deze slippers bevatten de drie eigenschappen, maar bieden geen steun; je voeten moeten zelf aan de slag. Hierdoor versterken de voetspieren.

Let op: minimalistische slippers zijn niet voor iedereen geschikt. Zeker niet als je vergevorderde voetklachten hebt. Je voeten moeten sterk genoeg zijn. Laat je hierover goed adviseren. Meld je bijvoorbeeld aan voor onze Facebookpagina Train je voeten. Hier kun je al je vragen over je voeten, houding en schoenen stellen.

Wil je sterkere voeten? Begin dan met trainen. We stelden voor diverse vloetklachten 4 gratis oefeningen op.

We maakten niet alleen oefeningen tegen voetklachten, maar ook om voetklachten te voorkomen. Download daarvoor de 4 gratis oefeningen voor het behoud van gezonde voeten.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Coby
Door

Coby

op 4 August 2020

Mogen jullie ook een bepaald merk noemen en/of adviseren? Dat lijkt mij wel handig.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 5 August 2020

Merken zijn bijvoorbeeld Shamma, Bosky, Xero Shoes, Vivobarefoot,

Paulien
Door

Paulien

op 10 August 2020

Waar zijn dit soort slippers te koop?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 11 August 2020

Beste Paulien, Je kan ze kopen bij winkels die minimalistische schoenen verkopen.

Reactie plaatsen