Slippers met een brede neus, platte zool en bandje om de hiel zijn gezond
Welke slippers zijn goed voor je voeten?
gezonde voeten
Eline van den Hout
gezonde voeten
05/16/2022
1 min
22

Welke slippers zijn goed voor je voeten?

05/16/2022
1 min
22

Slippers met een brede neus, een platte zool en een bandje om de hiel zijn goed voor je voeten. In dit artikel leggen we uit waarom deze drie zaken zo belangrijk zijn. Jij wilt natuurlijk ook met een gerust hart slippers dragen tijdens de warme zomerdagen.

Waarom moeten slippers een platte zool hebben?

Met een platte zool staan je voeten in de natuurlijke stand en voorkom je voetklachten. Vaak lopen de zolen van slippers en sandalen iets omhoog. Dit zorgt voor extra heffing en druk op je voorvoet. Hierdoor kun je voorvoetklachten krijgen zoals metatarsalgie.

Deze slippers geven de tenen genoeg ruimte.

Waarom is een brede neus belangrijk?

In slippers met een brede neus krijgen je tenen genoeg de ruimte. Ze kunnen zich vrij bewegen en zitten niet tegen elkaar aangedrukt. Hiermee verklein je de kans op een scheve grote teen, een tailor’s bunion of hamertenen.

Waarom is een bandje om de hiel belangrijk?

Een bandje om de hiel zorgt ervoor dat je stabiel staat. Als je geen bandje om je hiel hebt gaan je tenen klauwen om de juiste balans te vinden. Dit kan leiden tot klauwtenen en hamertenen.

Tip: bekijk deze video ook eens. Hier legt Yvonne alles uit over teenslippers.

Slippers: verschillende soorten

Slippers met bovenstaande 3 eigenschappen zijn erin verschillende soorten en maten. Probeer als je in de winkel bent in ieder geval ons advies mee te nemen. Slippers waar we bij Voetentraining vaak op lopen zijn minimalistisch. Deze slippers bevatten de drie eigenschappen, maar bieden geen steun; je voeten moeten zelf aan de slag. Hierdoor versterken de voetspieren.

Let op: Minimalistische slippers zijn niet voor iedereen geschikt. Zeker niet als je vergevorderde voetklachten hebt. Je voeten moeten sterk genoeg zijn. Laat je hierover goed adviseren. Meld je bijvoorbeeld aan voor onze Facebookpagina Train je voeten. Hier kun je al je vragen over je voeten, houding en schoenen stellen.

Wil je sterkere voeten? Begin dan met trainen. We stelden voor diverse voetklachten 4 gratis oefeningen op.

We ontwikkelden ook oefeningen om voetklachten te voorkomen. Download daarvoor de 4 gratis oefeningen voor het behoud van gezonde voeten.

Reacties
Categorieën