Teenspreiders in sandalen. Lelijk of niet. Wat doe jij?
Teenspreiders in sandalen dragen: ja of nee?
27 juni 2019 
1 min. leestijd

Teenspreiders in sandalen dragen: ja of nee?

Teenspreiders in sandalen dragen: ja of nee? Als je een hallux valgus hebt is het goed om zo vaak als je kunt teenspreiders te dragen. Ook in de zomer, als je bijvoorbeeld op slippers of sandalen loopt. Helaas ziet dat er best opvallend uit. Daarom twijfel ik erover of ik dat wel wil doen. Ik vind het niet erg om teenspreiders te dragen in mijn schoenen of in huis, maar om ze nou open en bloot te dragen vind ik wat ver gaan.

Teenspreiders in sandalen

Mijn vraag aan jullie is: dragen jullie wel teenspreiders als je sandalen aan hebt? Wordt er veel naar gekeken? Worden er opmerkingen gemaakt? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. Wie weet valt het wel mee, of inspireer je anderen juist om het ook te doen.

Waarom draag ik teenspreiders?

Ik draag teenspreiders omdat ik een hele lichte hallux valgus heb. Teenspreiders kunnen helpen om verdere scheefstand te voorkomen. Ze zetten al mijn middenvoetsbeentjes in hun natuurlijke stand: in lijn met de tenen.

Als ik ze draag tijdens het lopen, raken mijn hersenen aan de natuurlijke stand gewend en zullen zij mijn tenen uiteindelijk automatisch in de natuurlijke stand zetten. Mits ik natuurlijk schoenen draag met brede neuzen (minimalistische schoenen) en oefeningen uit de Online Training Hallux Valgus doe. In dit artikel over teenspreiders lees je een uitgebreidere uiteenzetting over de werking van teenspreiders.

Teenspreiders in sandalen dragen kan geen kwaad, maar we raden je wel aan dit in schoenen te doen die breed genoeg zijn. De schoenen die ik draag op de foto zijn net te smal. Minimalistische sandalen zijn over het algemeen breed genoeg.

Soorten teenspreiders

teenspreiders in sandalen

Geen gezicht, toch?

Voetentraining raadt 2 soorten teenspreiders aan. De correct toes en de siliconen teenspreiders. De correct toes zijn wat duurder, maar wel van betere kwaliteit. Ze slijten minder snel. Ook zijn ze latexvrij. Ikzelf draag de siliconen teenspreiders en zie dat het bandje rondom mijn grote teen kapot gaat. Ik kan er nog wel even mee rondlopen, maar niet lang meer. Waarschijnlijk moet ik over enkele weken nieuwe teenspreiders kopen.

Vlog

Wil je meer weten over teenspreiders? Ik heb een vlog gemaakt waarin ik mijn teenspreiders op maat knip. Ze drukten mijn kleine tenen namelijk te ver naar buiten. In het begin kreeg ik ook een blaar door mijn teenspreiders. Gelukkig heeft Cocky mij tips gegeven om dit te voorkomen. Deze vind je in dit artikel met teenspreider tips.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Margot
Door

Margot

op 21 Jul 2020

Ja in mijn sandalen kan ik ze gemakkelijk dragen.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 22 Jul 2020

Wat fijn!

C.A Kroone
Door

C.A Kroone

op 21 Jul 2020

Hallo Eline ik draag ook de elastische teenspreiders met mijn werk ik sta de hele dag en ook wel wat lopen na 16.00 uur moet ik ze echt uit doen dan gaan ze knellen. Ik draag ze in dichte schoenen niet in sandalen valt te veel op.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 22 Jul 2020

Bedankt voor je bericht. Wat goed dat je ze de hele dag draagt. Na een tijdje kan het wel wat knellen inderdaad. Vaak helpt het ook om teensokken onder de teenspreiders te dragen.

lili lerch
Door

lili lerch

op 21 Jul 2020

ik krijg daar kramp in mijn tenen van, wat kan ik daar tegen doen?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 22 Jul 2020

Zou je een foto kunnen sturen met je teenspreiders aan naar info@voetentraining.nl? Misschien dat ze niet helemaal goed zitten. Verder is het belangrijk het dragen heel rustig op te bouwen. Begin de eerste week met een half uurtje, dan een uurtje, dan 2 uur, etc.

Nelleke
Door

Nelleke

op 02 Aug 2019

Vind het niet zo charmant met teenspreiders in open schoenen, dus ga dit zelf nooooit doen.Dan liever dichte schoenen en mogelijk iets warmere voeten.

Nel
Door

Nel

op 02 Aug 2019

Hallo Eline ik heb ook last van mijn kleine teentje met teenspreiders ook met sandalen en vooral als het heel warm is je tenen gaan dan sneller dik worden dan kan ik ze ook niet zo lang dragen H G Nel

Reactie plaatsen