Heb je een scheve teen? Tapen helpt! Bekijk hier hoe je dit kan doen
Hoe tape ik mijn grote teen?
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
03/14/2019
1 min
0

Hoe tape ik mijn grote teen?

03/14/2019
1 min
0

Hoe tape ik mijn grote teen? Het tapen van de grote teen doe ik met minstens 4 stroken sporttape. In dit geval gebruik ik Easytape. Deze tape is extra rekbaar en sterk. Voordat ik ga tapen bekijk ik de uitlegvideo’s over het tapen van module 2 uitvoerig, zodat ik het helemaal goed uitvoer.

Waarom is tapen belangrijk?

Tapen is belangrijk omdat ik dan sneller mijn doel bereik. Namelijk: aan beide voeten een rechte grote teen. Op dit moment heb ik een hallux valgus B en ik wil dat dit een hallux valgus A wordt.Hoe tape ik mijn grote teen?

Als ik tape draag en tegelijkertijd wandel, train ik mijn spieren zonder erbij na te denken. Een win-winsituatie.

Train je spieren

De tape trekt mijn grote teen continu recht. Mijn hersenen pikken dit op en zullen mijn teen uiteindelijk automatisch recht(er) zetten, mits ik ook de oefeningen uit de Online Training Hallux Valgus dagelijks uitvoer, op minimalistische schoenen of blote voeten loop en teenspreiders draag.

Grote teen tapen: stap voor stap

– Knip als eerste stroken. Per voet heb je er 4 nodig. 2 van 15 centimeter en 2 van 4 centimeter.
– Plak de tape op de wijze zoals Yvonne het doet in de YouTube-video. (Zie hieronder)
– Wrijf vervolgens de tape 30 seconden aan. Zo activeer je de lijm en blijft de tape goed plakken.

Tip: zorg ervoor dat er geen body lotion op je voet zit. Anders blijft de tape niet plakken.

Hoe tape ik mijn grote teen?Zijn er alternatieven voor tape?

Het kan zijn dat de tape mij niet goed bevalt. Hij moet er minstens 3 tot 5 dagen op zitten, maar gisteren ging hij er al af nadat ik een bad had genomen. Wellicht had ik de tape niet goed aangewreven. Gelukkig zijn er 2 alternatieven voor tape: de epitact en de taping loop. Als de tape er snel af blijft gaan, of als mijn huid gaat irriteren, ga ik een van die andere opties proberen.

Reacties
Categorieën