Hoe voorkom ik dat mijn grote teen steeds schever gaat staan?
arrow_drop_up arrow_drop_down
22 december 2017 

Voorkomen dat scheve steen nog schever komt te staan

Voorkomen dat de scheve steen nog schever komt te staan. Dat is de belangrijkste motivatie om te starten met de Online Training Scheve Teen. 

Wij vinden het belangrijk hoe onze deelnemers onze Online Training Scheve Teen ervaren. Gaat het goed? Wat zijn de resultaten? Ben je tevreden over de aanpak? Daarom houden we regelmatig de vinger aan de pols en vragen we naar de ervaringen van onze cursisten. Hieronder lees je meer over de tijd die cursisten besteden aan de training en over de effecten van voetentraining.

Wil je direct lezen hoe jij kan voorkomen dat de scheve teen erger wordt? Lees dan deze artikelen:

Wat kan ik doen aan pijnlijke voeten?

Hallux valgus en doelgericht trainen van je voeten

Scheve teen niet nog schever

Honderden mensen met een hallux valgus zijn momenteel de voetspieren aan het trainen. De meesten (80% van de ondervraagden), zo blijkt uit ons onderzoek, willen voorkomen dat de grote teen nog schever komt te staan. Daarnaast werden als belangrijke reden genoemd:

  • Van de pijn af (50%)
  • Lelijke knobbel niet meer (38%)
  • Weer mooie schoenen aan (30%)

Hoe vaak wordt in de praktijk getraind?

Uit ons onderzoek blijkt dat de deelnemers veel trainen. Veel meer dan wij minimaal adviseren.  Wij zijn daar heel blij mee, want hoe meer je traint hoe beter. Er wordt 3 tot 4 x per week geoefend. En dan 15 minuten per keer.

Wanneer treedt verbetering op?hoe voorkom je dat je scheve teen erger wordt?

Iedereen die langer dan 4 weken bezig is, meldt verbetering. Als eerste verdwijnt de pijn. De meeste deelnemers noemen soepele en sterke voeten. Bij sommige deelnemers wordt de knobbel al kleiner. Vanaf 4 maanden oefenen komen de eerste berichten dat de scheve teen zichtbaar minder scheef staat.

Hoe bevalt het zelfstandig trainen?

De online training is voor de meeste klanten heel goed zelfstandig te doen. Vooral de video’s met heldere uitleg dragen hier in grote mate aan bij.

Sterke punten van de training

We vroegen wat de sterke punten zijn van onze online training. De meeste deelnemers namen de moeite ook deze vraag te beantwoorden. Waarvoor uiteraard onze dank. Hieronder volgt een aantal citaten die we uit ons onderzoek hebben gehaald.

“Ik vind de training waardevol omdat ik nog niet eerder ondersteuning gevonden heb anders dan steunzolen. Vrij snel heb ik de voordelen van de verzorging en training van de voeten ervaren.”

“Grotendeels overzichtelijk, je kunt het meedoen met een video.”

“Veel suggesties om oefeningen te doen voor mijn voeten. Uitgebreid programma en duidelijke uitleg. Of het de prijs waard is, kan ik nog niet zeggen. Daarvoor ben ik nog te kort bezig. Als de knobbel werkelijk kleiner wordt en de teen rechter gaat staan, vind ik het de prijs wel waard van de training. Dit weet ik pas over een haf jaar waarschijnlijk.”

Nog meer citaten over de voetentraining

“Eindelijk iets wat je kunt doen ipv wachten op wat er gebeuren gaat.”

“Video’s met oefeningen die je na kunt doen. En diversiteit aan oefeningen.”

“Duidelijke instructiefilmpjes”

“Flexibele voeten”

“De oefeningen worden duidelijk voorgedaan en uitgelegd. De uitleg en achtergrondinformatie vind ik fijn.”

“Zeer goede uitleg bij alle oefeningen. Vriendelijke persoonlijke toon. Variatie in de oefeningen. Plus een snelle reactie op vragen.”

“Gemakkelijk te volgen als je discipline hebt.”

“Je kunt nu zelf aan het werk. En het idee erachter, trainen van de spieren spreekt me erg aan.”

Wat kunnen we verbeteren aan de online training?

En natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Zo is lang niet voor iedereen duidelijk wanneer je door kunt naar de volgende module. Anderen vinden de training te lang of zouden gemakkelijker via de trainingssite contact willen kunnen opnemen met ons. Dat is duidelijk. En dat gaan we verbeteren natuurlijk! Hierbij iedereen bedankt voor het meedoen met ons onderzoek. Hierdoor kunnen we onze training nog beter maken!

Over de schrijver
Hallo, ik ben Yvonne Bontekoning. Ik help sporters met klachten aan voeten, benen en heupen. Ik zie veel mensen met voetklachten. Sinds 2013, na een lezing van een evolutiebioloog over de natuurlijk voet, ben ik gaan onderzoeken of voetklachten misschien samen zouden kunnen hangen met het feit dat we onze voeten niet meer natuurlijk (zonder schoenen die niet de vorm van de voet hebben) gebruiken. Ik ben, samen met Cocky Hoogeveen, de initiatiefnemer van Voetentraining.
Reactie plaatsen