Grote teen gaat steeds verder scheef staan. Wat kan ik doen?
Grote teen wordt steeds schever. Wat kan ik doen?
28 juni 2021 
3 min. leestijd

Grote teen wordt steeds schever. Wat kan ik doen?

Je grote teen gaat steeds verder scheef staan. Wat kan je doen? De oplossing is niet zo moeilijk hoor. Je kan het beste je voeten gaan oefenen. Trainen dus. Wij helpen je daarbij met onze Online Training Hallux Valgus. In dit blog lees je ervaringen van anderen met onze training

Wij vinden het belangrijk hoe onze deelnemers onze Online Training Hallux Valgus ervaren. Gaat het goed? Wat zijn de resultaten? Ben je tevreden over de aanpak? Daarom houden we regelmatig de vinger aan de pols en vragen we naar de ervaringen van onze cursisten. Hieronder lees je meer over de tijd die cursisten besteden aan de training en over de effecten van voetentraining.

Wil je direct lezen hoe jij kan voorkomen dat de scheve teen erger wordt? Lees dan deze artikelen:

Wat kan ik doen aan pijnlijke voeten?

Hallux valgus en doelgericht trainen van je voeten

Scheve teen niet nog schever

Duizenden mensen met een hallux valgus zijn momenteel de voetspieren aan het trainen. De meesten (80% van de ondervraagden), zo blijkt uit ons onderzoek, willen voorkomen dat de grote teen nog schever komt te staan. Daarnaast werden als belangrijke redenen genoemd:

  • Van de pijn af (50%)
  • Lelijke knobbel niet meer (38%)
  • Weer mooie schoenen aan (30%)

Hoe vaak wordt in de praktijk getraind?

Uit ons onderzoek blijkt dat de deelnemers veel trainen. Veel meer dan wij minimaal adviseren. Wij zijn daar heel blij mee, want hoe meer je traint hoe beter. Wij adviseren minimaal 3 keer per week 15 minuten per voet te oefenen. Daarnaast adviseren we hulpmiddelen zoals teenspreiders, tape en taping loop. Deze kun je hier vinden.

Wanneer treedt verbetering op?

Iedereen die langer dan 4 weken bezig is, meldt verbetering. Als eerste verdwijnt de pijn. De meeste deelnemers noemen dat ze soepele en sterke voeten krijgen. Bij sommige deelnemers wordt de knobbel al kleiner. Vanaf 4 maanden oefenen komen de eerste berichten dat de scheve teen zichtbaar minder scheef staat.

Hoe bevalt het zelfstandig trainen?

De online training is voor de meeste klanten heel goed zelfstandig te doen. Vooral de video’s met heldere uitleg dragen hier in grote mate aan bij.

Sterke punten van de training

We vroegen wat de sterke punten zijn van onze online training. De meeste deelnemers namen de moeite ook deze vraag te beantwoorden. Waarvoor uiteraard onze dank. Hieronder volgt een aantal citaten die we uit ons onderzoek hebben gehaald.

“Ik vind de training waardevol omdat ik nog niet eerder ondersteuning gevonden heb anders dan steunzolen. Vrij snel heb ik de voordelen van de verzorging en training van de voeten ervaren.”

“Grotendeels overzichtelijk, je kunt het meedoen met een video.”

“Veel suggesties om oefeningen te doen voor mijn voeten. Uitgebreid programma en duidelijke uitleg. Of het de prijs waard is, kan ik nog niet zeggen. Daarvoor ben ik nog te kort bezig. Als de knobbel werkelijk kleiner wordt en de teen rechter gaat staan, vind ik het de prijs wel waard van de training. Dit weet ik pas over een haf jaar waarschijnlijk.”

Nog meer citaten over de voetentraining

“Eindelijk iets wat je kunt doen ipv wachten op wat er gebeuren gaat.”

“Video’s met oefeningen die je na kunt doen. En diversiteit aan oefeningen.”

“Duidelijke instructiefilmpjes”

“Flexibele voeten”

“De oefeningen worden duidelijk voorgedaan en uitgelegd. De uitleg en achtergrondinformatie vind ik fijn.”

“Zeer goede uitleg bij alle oefeningen. Vriendelijke persoonlijke toon. Variatie in de oefeningen. Plus een snelle reactie op vragen.”

“Gemakkelijk te volgen als je discipline hebt.”

“Je kunt nu zelf aan het werk. En het idee erachter, trainen van de spieren spreekt me erg aan.”

Bekijk ook deze video’s eens.

Eveline over de Online Training Hallux Valgus.

Marlo over de Online Training Hallux Valgus:

4 gratis oefeningen hallux valgus

Wil jij alvast een begin maken met oefenen? Download onze 4 gratis oefeningen voor de hallux valgus.

 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Yvonne Bontekoning. Ik help sporters met klachten aan voeten, benen en heupen. Ik zie veel mensen met voetklachten. Sinds 2013, na een lezing van een evolutiebioloog over de natuurlijk voet, ben ik gaan onderzoeken of voetklachten misschien samen zouden kunnen hangen met het feit dat we onze voeten niet meer natuurlijk (zonder schoenen die niet de vorm van de voet hebben) gebruiken. Ik ben, samen met Cocky Hoogeveen, de initiatiefnemer van Voetentraining.
Reactie plaatsen