Hoe maak je een goede foto van je voeten als je voetklachten hebt?
Hallux valgus voetfoto – zo maak je die!
17 april 2019 
1 min. leestijd

Hallux valgus voetfoto – zo maak je die!

Hallux valgus voetfoto. Hoe maak je die? Ik hoor jullie denken: wat een rare vraag, je bent toch al een tijdje bezig? Inderdaad. Maar ik ben vergeten om een hallux valgus voetfoto te maken. Ik ben direct naar de hallux valgus oefeningen gegaan, omdat ik meteen wilde beginnen. Ik ben zo iemand die een apparaat installeert, zonder de gebruiksaanwijzing te lezen. Dat is niet altijd even handig.

Waarom een voetfoto?

  • Ten eerste omdat Cocky en Yvonne dan kunnen beoordelen in welke categorie je hallux valgus valt. Bij mij is dat B. Een beginnende hallux valgus. Dat weet ik doordat Cocky mijn voeten heeft gezien en me er zelf op wees. Anders had ik het niet geweten. Door te trainen hoop ik dat mijn grote teen weer categorie A krijgt. Ik draag ook minimalistische schoenen en gebruik hallux valgus hulpmiddelen, zoals: teenspreiders, de taping loop, het elastiek en het spikeballetje.
  • Ten tweede omdat je dan kunt zien of je vooruitgang boekt tijdens het trainen. Dit kan zeer motiverend werken. Doorgaans zie je na 4 maanden trainen dat de scheve teen rechter gaat staan.

Hallux valgus voetfoto, hoe maak je die?hallux valgus voetfoto 2

Ik leg het hieronder uit. (Of bekijk mijn vlog!)

  • Laat beide voeten zien op de foto
  • Zorg dat er 5 centimeter ruimte tussen beide voeten zit
  • Gebruik een rustige ondergrond
  • Blijf staan, ga niet zitten

Ik ben nog niet zo lang bezig met de Online Training Scheve Teen. Deze foto kan ik dus als beginfoto gebruiken.

Mijn voeten

En dit is mijn voetfoto:

hallux valgus voetfoto 2

Hallux valgus? Deel je voetfoto met ons!

Heb je ook een hallux valgus? Maak dan een voetfoto! Als je je voetfoto plaatst onder dit bericht, op facebook, of naar ons mailt, dan kunnen Cocky en Yvonne hem beoordelen. Ook krijg je dan te horen of de Online Training Scheve Teen geschikt voor je is. Zo ja, dan is er nog hoop voor je hallux valgus! Veel succes!

hallux valgus voetfoto

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Gerda Hensbergen
Door

Gerda Hensbergen

op 05 Nov 2019

Hallo Mijn pedicure weet niet wat ik heb. een doorgezakte voet heb ik wel volgens mn orthopedische schoenmaker. Een hallux misschien ook wel . Ik wil graag stevige voeten maar weet dus nu niet welke online training ik moet volgen. Kunnen jullie me hiermee helpen?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 06 Nov 2019

Beste Gerda, Zou je een foto van je voeten kunnen sturen naar info@voetentraining.nl. Dan kijken we ernaar en kunnen we zien of je een hallux valgus hebt.

Reactie plaatsen