VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders
VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders
29 januari 2019 
2 min. leestijd

VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders

VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders. Bekijk mijn vlog en lees het blog! Dit keer over teenspreiders.

Teenspreiders zijn een van de belangrijkste hulpmiddelen van de Online Training Scheve Teen. Ik heb ze aangeschaft en draag ze af en toe. Met de nadruk op af en toe, omdat ik onlangs een grote blaar heb gekregen op de middelste teen van mijn rechtervoet. Daarbij heb ik last van kramp als ik ze draag. Een goed moment om Cocky om hulp te vragen en haar te bezoeken in Utrecht. Dit moet toch anders kunnen!

Hoe zorg ik ervoor dat de blaar verdwijnt?

voetenvlog deel 3 teenspreiders 2Cocky heeft het altijd druk met consulten en het maken van trainingen. Gelukkig heeft ze vandaag tijd voor mij. Ze bekijkt mijn blaar en de wijze waarop ik mijn teenspreiders draag nauwkeurig. “Het is een lastige plek. Maar er zijn 2 mogelijkheden. De eerste is dat je teensokken onder je teenspreiders draagt. Dan hebben ze niet direct contact met je huid. De tweede is dat je de teenspreiders wisselt en omdraait.”

Ik probeer het omdraaien van de teenspreiders uit. Het is een hoop gepriegel. “Hoe vaker je de teenspreiders draagt, hoe makkelijker dit zal gaan. Je tenen staan dan wat verder uit elkaar”, stelt Cocky mij gerust.

Hoe voorkom ik kramp door mijn teenspreiders?voetenvlog deel 3 teenspreiders

Cocky bekijkt ook hoe ik kramp kan krijgen van mijn teenspreiders. Ze vraagt me mijn voeten op de grond te zetten. Al snel ziet ze dat mijn kleine tenen te ver naar buiten steken. “Je kleine tenen staat zonder teenspreiders al in het verlengde van je 5e middenvoetsbeentje. Ik raad je aan het stukje tussen je 4e en 5e teen eruit te knippen. Yvonne en ik hebben een filmpje gemaakt waarin we dit voordoen”, zegt ze. Dit filmpje staat hier.

Hoe vaak moet ik de teenspreiders dragen?

Op dit moment draag ik mijn teenspreiders nog niet heel de dag. Mede omdat ik het niet lekker vind zitten. Nu ben ik van plan ze vaker te dragen. Maar, hoe vaak? Cocky: “Het beste is om teenspreiders de hele dag te dragen. ’s Avonds als je naar bed gaat doe je ze weer uit. Dankzij de teenspreiders staan je tenen in lijn met de middenvoetsbeentjes. Daardoor gaan je spieren weer op de juiste manier werken. Bouw het wel langzaam op. Je voeten moeten eraan wennen. Doe het eerst een uurtje en kijk hoe je voeten erop reageren. Gaat dat goed? Probeer ze dan langer te dragen.”

Wintersport

Ik hoop dat het advies van Cocky goed gaat helpen en mijn blaar niet meer terugkeert. Volgende week ben ik op wintersport. Wel ga ik proberen de voetoefeningen te doen. Ik denk zelfs dat mijn voeten extra aandacht nodig hebben omdat ze de hele dag opgesloten zitten in skischoenen. Ik laat jullie weten hoe het is geweest!

VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders

Iedere week deel ik mijn ervaringen via deze site, op YouTube en Facebook. Wil je een seintje krijgen wanneer het volgende blog/vlog te zien is? Abonneer je dan op onze video’s via ons YouTube kanaal. Dan mis je geen afleveringen.

Deel 1 Voetenvlog introductie

Deel 2 Voetenvlog minimalistische schoenen

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Stella
Door

Stella

op 08 Apr 2022

Heeft de cursus wel zin als ik niet de barefoort/minimalistische schoenen ga dragen?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 11 Apr 2022

Bedankt voor je vraag. Zeker, het belangrijkste is dat je schoenen draagt die de juiste pasvorm hebben. Dus breed genoeg bij de neus en geen hakken. In de training staat hoe je de pasvorm kunt checken.

Ans lansink
Door

Ans lansink

op 30 Jan 2019

Kun je die teenspreiders ook bij jullie kopen?Gr ans

Yvonne Bontekoning
Door

Yvonne Bontekoning

op 31 Jan 2019

Beste Ans, Via deze link kom je op de pagina over teenspreiders en andere hulp- en oefenmaterialen.

Reactie plaatsen