VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders
VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
01/29/2019
2 min
4

VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders

01/29/2019
2 min
4

VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders. Bekijk mijn vlog en lees het blog! Dit keer over teenspreiders.

Teenspreiders zijn een van de belangrijkste hulpmiddelen van de Online Training Scheve Teen. Ik heb ze aangeschaft en draag ze af en toe. Met de nadruk op af en toe, omdat ik onlangs een grote blaar heb gekregen op de middelste teen van mijn rechtervoet. Daarbij heb ik last van kramp als ik ze draag. Een goed moment om Cocky om hulp te vragen en haar te bezoeken in Utrecht. Dit moet toch anders kunnen!

Hoe zorg ik ervoor dat de blaar verdwijnt?

voetenvlog deel 3 teenspreiders 2Cocky heeft het altijd druk met consulten en het maken van trainingen. Gelukkig heeft ze vandaag tijd voor mij. Ze bekijkt mijn blaar en de wijze waarop ik mijn teenspreiders draag nauwkeurig. “Het is een lastige plek. Maar er zijn 2 mogelijkheden. De eerste is dat je teensokken onder je teenspreiders draagt. Dan hebben ze niet direct contact met je huid. De tweede is dat je de teenspreiders wisselt en omdraait.”

Ik probeer het omdraaien van de teenspreiders uit. Het is een hoop gepriegel. “Hoe vaker je de teenspreiders draagt, hoe makkelijker dit zal gaan. Je tenen staan dan wat verder uit elkaar”, stelt Cocky mij gerust.

Hoe voorkom ik kramp door mijn teenspreiders?voetenvlog deel 3 teenspreiders

Cocky bekijkt ook hoe ik kramp kan krijgen van mijn teenspreiders. Ze vraagt me mijn voeten op de grond te zetten. Al snel ziet ze dat mijn kleine tenen te ver naar buiten steken. “Je kleine tenen staat zonder teenspreiders al in het verlengde van je 5e middenvoetsbeentje. Ik raad je aan het stukje tussen je 4e en 5e teen eruit te knippen. Yvonne en ik hebben een filmpje gemaakt waarin we dit voordoen”, zegt ze. Dit filmpje staat hier.

Hoe vaak moet ik de teenspreiders dragen?

Op dit moment draag ik mijn teenspreiders nog niet heel de dag. Mede omdat ik het niet lekker vind zitten. Nu ben ik van plan ze vaker te dragen. Maar, hoe vaak? Cocky: “Het beste is om teenspreiders de hele dag te dragen. ’s Avonds als je naar bed gaat doe je ze weer uit. Dankzij de teenspreiders staan je tenen in lijn met de middenvoetsbeentjes. Daardoor gaan je spieren weer op de juiste manier werken. Bouw het wel langzaam op. Je voeten moeten eraan wennen. Doe het eerst een uurtje en kijk hoe je voeten erop reageren. Gaat dat goed? Probeer ze dan langer te dragen.”

Wintersport

Ik hoop dat het advies van Cocky goed gaat helpen en mijn blaar niet meer terugkeert. Volgende week ben ik op wintersport. Wel ga ik proberen de voetoefeningen te doen. Ik denk zelfs dat mijn voeten extra aandacht nodig hebben omdat ze de hele dag opgesloten zitten in skischoenen. Ik laat jullie weten hoe het is geweest!

VoetenVlog Voetentraining deel 3 – Teenspreiders

Iedere week deel ik mijn ervaringen via deze site, op YouTube en Facebook. Wil je een seintje krijgen wanneer het volgende blog/vlog te zien is? Abonneer je dan op onze video’s via ons YouTube kanaal. Dan mis je geen afleveringen.

Deel 1 Voetenvlog introductie

Deel 2 Voetenvlog minimalistische schoenen

Reacties
Categorieën