Taping loop. Let op dat kruisje in het verlengde van de grote teen zit.
VoetenVlog 8 – Hoe werkt de taping loop?
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
03/20/2019
1 min
0

VoetenVlog 8 – Hoe werkt de taping loop?

03/20/2019
1 min
0

Taping loop. Onlangs kocht ik 2 taping loops omdat ik niet goed tegen de tape kan. Cocky Hoogeveen van Voetentraining laat mij zien hoe ik het beste de taping loop kan gebruiken.

De lus van de taping loop plaats je om je hallux valgus en vervolgens trek je de loop om je hiel. Dit veroorzaakt hetzelfde effect als de tape. Je grote teen komt zo langdurig in een rechte(re) stand te staan.

Hallux valgus tape

In het vorige vlog maakte ik voor het eerst gebruik van tape. Ik heb namelijk een hallux valgus B aan beide voeten. Vervolgens ben ik met de tape op mijn voeten gaan slapen. De volgende dag voelde mijn grote tenen branderig aan en jeukte die vreselijk. Dat was niet zo’n fijn gevoel. Ik haalde de tape eraf en zag dat mijn teen rood en wat dikker was. Conclusie: ik ben allergisch voor tape.

De dag erna besloot ik om taping loops aan te schaffen als alternatief voor tape. De epitact is ook een optie, maar die is duurder dan de taping loop. Daarom heb ik besloten eerst de taping loop uit te proberen.

Taping loop, zit die goed?VoetenVlog 8 – Hoe werkt de taping loop?

Vandaag ben ik langs Cocky (initiatiefneemster Voetentraining) gegaan om te checken of ik de taping loop goed omdoe. Dat blijkt niet het geval! Ik doe het kruisje van de lus op de verkeerde plaats. Het zit te ver naar onderen. Cocky vertelt dat de teen alleen goed recht wordt getrokken als het kruisje in het verlengde van het middenvoetsbeentje en de grote teen zit.(Kijk maar naar het filmpje).

Hoe vaak moet ik de taping loop dragen?

Als ik echt resultaat wil, dan moet ik de taping loop dagelijks dragen. Tegelijkertijd met de teenspreiders. Ik zal ze dragen om mijn teen sokken in mijn minimalistische schoenen. Deze hebben extra brede neuzen, zodat mijn tenen alle ruimte hebben om rechter te gaan staan.

Wandelwol

De taping loop zit best strak. Ik hoop dat de randen niet in mijn voeten gaan snijden. Ook hier heeft Cocky een tip voor: wandelwol. Deze wol heeft een verzachtende werking en is verkrijgbaar bij de pedicure en onder andere hier.

Past de taping loop niet goed en wil je hem bijknippen? Klik hier voor de uitleg.

Filmpje over taping loop en tape bij een hallux valgus

Reacties
Categorieën