Taping loop hallux valgus te wijd geworden? Zo maak je hem kleiner.
Taping loop te wijd geworden? Zo maak je hem kleiner
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
10/26/2020
3 min
2

Taping loop te wijd geworden? Zo maak je hem kleiner

10/26/2020
3 min
2

Taping loop hallux valgus. Dit hulpmiddel kan wijder worden als je het een aantal maanden gebruikt. Maar je hoeft de taping loop niet weg te gooien als deze niet meer goed past. Gebruik tape om de taping loop kleiner te maken. Dan kun je hem weer maandenlang dragen. Cocky legt in onderstaande video uit hoe je dit doet.

Taping loop hallux valgus

Met de taping loop hallux valgus zet je je scheve grote teen rechter. Maar na verloop van tijd verliest de taping loop zijn elasticiteit. Een nieuwe kopen is natuurlijk een oplossing, maar je kunt hem ook kleiner maken met sporttape of ducttape. Hoe doe je dat precies?

Stap 1: Scheur 2 stukjes tape af.

Stap 2: Maak de taping loop wat kleiner door een stukje om te vouwen.

Stap 3: Plak de tape om het omgevouwen stukje.

Nu is de taping loop kleiner en hoef je geen nieuwe te kopen.

Hoe kies je de juiste maat taping loop?

We krijgen regelmatig vragen van mensen die niet zeker weten of ze de goede maat taping loop hallux valgus kopen. Hieronder zie je een schema:

  • schoenmaat 32,5-34,0: taping loop maat 33/34
  • schoenmaat 34,5-36,0: taping loop maat 35/36
  • schoenmaat 36,5-38,0: taping loop maat 37/38
  • schoenmaat 38,5-40,0: taping loop maat 39/40
  • schoenmaat 40,5-42,0: taping loop maat 41/42
  • schoenmaat 42,5-44,0: taping loop maat 43/44
  • schoenmaat 44,5-46,0: taping loop maat 45/46

Je kunt de taping loop overigens vinden op onze pagina met oefenmaterialen, als je een stuk naar beneden scrollt.

Hoe doe je de taping loop goed om?

Het is heel belangrijk dat je de taping loop goed omdoet. Anders staat je grote teen niet in de juiste stand. Vooral de locatie van het kruisje is van belang. Deze plaats je net op en iets achter de bunion. Zorg ervoor dat het kruisje niet onder je voet terechtkomt. In de onderstaande video legt Cocky uit hoe het moet.

Wat is de functie van de taping loop?

We adviseren de taping loop hallux valgus als je allergisch bent voor tape. Net zoals tape corrigeert de taping loop de stand van de grote teen tijdens het lopen.  Het hallux valgus hulpmiddel zet de grote teen recht(er). We raden je aan het dragen van de taping loop rustig aan op te bouwen. Eerst een half uurtje per dag, dan een halve dag, dan een dag en uiteindelijk elke dag. ’s Nachts hoef je de taping loop nooit te dragen. Het heeft alleen zin als je in beweging bent.

Je kunt de taping loop in vrijwel alle schoenen dragen, mits de neus niet te smal is. Knelt de taping loop? Draag er dan teensokken onder of doe een beetje wandelwol onder de lus waar het pijn doet. Vind je de taping loop onprettig? Dan is de epitact een goed alternatief. Dit is een corrigerende hallux valgus sok met een spalk. Deze vind je ook op onze pagina met oefenmaterialen.

Altijd in combinatie met voet-, houding- en bewegingsoefeningen

Als je alleen de taping loop draagt en verder niets doet, bereik je niet het gewenste resultaat. Alleen als je ook voet-, houding- en bewegingsoefeningen doet kun je je hallux valgus rechter trainen of voorkomen dat deze nog schever wordt. Nog geen ervaring met trainen? Begin eens met de 4 gratis oefeningen voor de hallux valgus. Je vindt ze hier. 

Reacties
Categorieën