Waarom zijn teensokken goed voor je voeten?
Waarom zijn teensokken goed voor je voeten?
17 januari 2022 
1 min. leestijd

Waarom zijn teensokken goed voor je voeten?

Teensokken zijn goed voor je voeten omdat je tenen vrij van elkaar kunnen bewegen. Vooral bij een hallux valgus en klauw- en hamertenen.

Wat zijn teensokken?

Bij teensokken oftewel toe socks zitten al je tenen apart. Eigenlijk heeft iedere teen een aparte sok. Hierdoor kunnen ze vrijer bewegen in je schoenen. Teensokken zijn in verschillende soorten verkrijgbaar: laag, normaal, hoog, met dikke stof, met dunne stof et cetera. Ze waren een aantal jaar geleden een tijdje in de mode en nu lijken ze weer terug te komen, omdat ze veel voordelen hebben vergeleken met normale sokken.

Wat zijn de voordelen van teensokken?

Toe socks voorkomen dat je tenen tegen elkaar worden gedrukt, mits je geen schoenen aan hebt met smalle neuzen. Hoe vrijer je tenen kunnen bewegen, hoe beter. Zo heb je minder kans op bijvoorbeeld een hallux valgus en kromme tenen. Ook ontstaan pijnlijke klachten zoals blaren en likdoorns minder snel.

toe sock

Hier zie je een teensok in combinatie met een teenspreider.

Teensokken hebben ook als voordeel dat je gemakkelijker een teenspreider of taping loop kunt dragen in je schoenen. Deze adviseren we als je last hebt van een hallux valgus en/of klauw- en hamertenen.

Waar kun je toe socks kopen?

toe socks

Teensok van Injinji

Je kunt toe socks tegenwoordig op steeds meer plaatsen kopen. Bijvoorbeeld bij Barefoot and more, de Decathlon of 5fingers.nl. Veel van onze trainingsdeelnemers dragen ze van het merk Injinji. Deze zijn geschikt om mee te sporten. Je hebt ook dunne toe socks van Dr Foot. Deze draag je bijvoorbeeld in wat nettere schoenen.

toe socks

Teensokken van Dr. Foot

Teensokken in combinatie met voetoefeningen

Teensokken alleen zijn niet genoeg om iets te doen tegen voetklachten. Het is ook belangrijk oefeningen te doen. Doe je dit nog niet? Begin dan nu met onze 4 gratis oefeningen voor de hallux valgus, of de 4 gratis oefeningen voor klauw en hamertenen. Download ze hieronder.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Anja van Twist
Door

Anja van Twist

op 19 Oct 2021

Goedemorgen ,ik heb polyneuropathie in de tenen ,hebben jullie daar ook tips voor

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 24 Oct 2021

Je zou de oefening met het balletje kunnen proberen. Deze vind je tussen de 4 gratis oefeningen: https://voetentraining.nl/gratis-oefeningen-gezonde-voeten-aanvragen/

Reactie plaatsen