Pijnlijke tenen trainen? Ontdek de voordelen: beter lopen en mooiere tenen
Pijnlijke tenen trainen. Wat zijn de voordelen?
19 november 2019 
2 min. leestijd

Pijnlijke tenen trainen. Wat zijn de voordelen?

Pijnlijke tenen. Veel mensen met kromme tenen, zoals klauw-, krabbel- en hamertenen, hebben hier last van. Maar als je je voeten en tenen traint, vermindert de pijn sterk. In dit artikel zetten we de voordelen van voetentraining voor je op een rijtje.

Voordelen van trainen

Als je doelgericht met je pijnlijke tenen aan de slag gaat, mag je de komende maanden deze resultaten verwachten:

  • In het beginstadium voelen je voeten veel fijner aan én je voelt duidelijker wat er gebeurt in je voet.
  • Je beweegt je voeten en tenen veel soepeler.
  • Je voetspieren krijgen een betere aansturing vanuit de hersenen. Hierdoor bewegen ze op een natuurlijkere/gezondere manier.
  • Je loopt beter.
  • Je lichaamshouding is beter.
  • Je voeten en tenen zijn mooier en sterker.
  • Je tenen staan recht(er).
  • Je hebt geen pijn meer.

Pijnlijke tenen

Als je het trainen van je pijnlijke tenen volhoudt, zul je uiteindelijk nooit meer last hebben van de klachten die je nu hebt. Is dat geen mooi vooruitzicht? Maar wat voor oefeningen moet je dan doen? En wat is een goede opbouw? Geen zorgen. Daar hebben wij allemaal aan gedacht. Jij hoeft het alleen nog maar uit te voeren.

Om van je pijnlijke tenen af te komen, maakten Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning de Online Training Klauw- en Hamertenen. Deze training heeft een duidelijke opbouw, waardoor je uiteindelijk klachtenvrij bent en mooiere tenen hebt.

pijnlijke

Waarom is trainen de oplossing?

Cocky: “Velen van ons doen zittend werk, we bewegen te weinig en wát we aan beweging doen is niet gevarieerd genoeg. Ook dragen we te smalle schoenen, waarin onze voeten en tenen geen ruimte hebben om natuurlijk te bewegen.

“En zo lijdt meer dan een kwart van de Nederlandse volwassenen aan voetaandoeningen zoals klauw- of hamertenen, metatarsalgie, hallux valgus, mortons neuroom, enzovoort.”

“Onze voeten zijn zwak en we doen er niets aan. Wij denken dat trainen de oplossing is. Omdat je voeten de basis van je lichaam zijn, is het belangrijk dat ze goed in vorm zijn. En daarvoor maakten we deze training.”

“Een klauw- of hamerteen heeft uitwerking op je houding én rest van je lichaam. Omgekeerd geldt ook: een probleem in je houding, bijvoorbeeld door pijn in de lage rug, werkt door in je hele lijf en dus ook in de voet. Daarom trainen we niet alleen je teen of je voet, maar doen we ook houdingsoefeningen die de rest van het lichaam aanpakken.”

Gratis oefeningen en spreken met lotgenoten

Gelijk beginnen met oefenen? Downoad hier de 4 gratis oefeningen voor klauw- en hamertenen.  Het is ook fijn om met lotgenoten te praten over voetklachten, zoals klauw- en hamertenen. Je vindt hen op de Facebookpagina voor klauw- en hamertenen. We hebben zelfs een Facebookgroep geopend waarin je alles in besloten kring kunt delen. De Voetentrainers kijken altijd mee en geven advies als dat nodig is.

Online Training Klauw- en Hamertenen

Meer weten? Hier vind je informatie over de Online Training Klauw- en Hamertenen.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
JJ Bosma-Teeuw
Door

JJ Bosma-Teeuw

op 11 Dec 2023

Mijn voet problemen zijn ontstaan na een collum fractuur, er is een nieuwe kop geplaatst.maar het draaipunt van de heup zit te veel lateraal.Daardoor klauwtenen en hallux valgus. Van de voetspecialist hoop te horen welk programma geschikt is voor mij

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 13 Dec 2023

Beste J.J. Bosma-Teeuw, Zou u zich kunnen opgeven voor het gratis telefonisch spreekuur via info@voetentraining.nl? Dan kunnen we even doorvragen en sneller tot de juiste conclusie komen.

Reactie plaatsen