Zere tenen. Waarom wordt pijn van klauw- en hamertenen steeds erger?
Zere tenen? Als je niets doet wordt het steeds erger
hamertenen
Eline van den Hout
hamertenen
11/19/2019
1 min
0

Zere tenen? Als je niets doet wordt het steeds erger

11/19/2019
1 min
0

Zere tenen. Heb je daar last van? En merk je dat het steeds erger wordt? Vaak doen je tenen zeer doordat ze in een onnatuurlijke stand staan. Het zijn bijvoorbeeld klauw-, krabbel- of hamertenen. Als je hier niets tegen doet wordt dat steeds pijnlijker.

Zere tenen

De oorzaak van je zere tenen, ofwel klauw- en hamertenen, is wankelheid. Je staat niet stevig, omdat je voeten op meerdere plekken zijn doorgezakt. Ze hebben geen steun. Hierdoor wiebel je tijdens het staan en lopen en dit is extra vermoeiend voor je tenen.

Ze proberen zich vast te klampen aan de grond om vallen tegen te gaan. Als dit lang doorgaat vergroeien je tenen. Deze vergroeiing wordt steeds erger en erger zolang er niets verandert aan de stand en conditie van je voeten. zere tenen

Metatarsalgie is eveneens vaak een oorzaak van klauw- en hamertenen. Hierbij is de voorvoet doorgezakt, waardoor de tenen omhoog gaan staan.

Ook het dragen van te smalle schoenen met hakken of teenslippers zonder bandje om de hiel kunnen lijden tot zere tenen. De tenen zoeken constant naar balans.

Online Training Klauw- en Hamertenen

Met de Online Training Klauw- en Hamertenen voorkom je dat je zere tenen nog zeerder gaan doen. Sterker nog: de pijn vermindert of verdwijnt zelfs helemaal. En als je maar goed genoeg oefent staan je tenen aan het eind van de training ook nog rechter. Dit laatste geldt als je je tenen nog kunt bewegen of indrukken met je vingers. Hier lees je meer over de Online Training Klauw- en Hamertenen. Praten met lotgenoten? Like dan onze Facebookpagina en word lid van onze Facebookgroep.

Nog niet de 4 gratis oefeningen gedownload? Doe het alsnog.
Download hier de 4 gratis oefeningen voor klauw- en hamertenen.

 

Reacties
Categorieën