Train je voeten bij pijn aan de achillespees
Annets achillespeesklachten zijn sterk verminderd en haar hallux valgus staat rechter
09 mei 2022 
3 min. leestijd

Annets achillespeesklachten zijn sterk verminderd en haar hallux valgus staat rechter

Wat doe je tegen pijn aan de achillespees? Annet liep al 25 jaar met deze vraag rond. En de pijn werd alsmaar erger. Na lang zoeken kwam ze in aanraking met Voetentraining. Ze ontdekte dat haar vergevorderde hallux valgus haar achillespeesklachten veroorzaakte.

"Mijn achillespeesklachten zijn grotendeels verdwenen"

Op advies van ons en de Erkend Voetentrainer begon Annet met de Online Training Hallux Valgus. Annet: “Mijn achillespeesklachten zijn grotendeels verdwenen en mijn grote teen staat rechter.” Bekijk hieronder de video en lees het interview.


Hoe belemmerde de voetklachten je in het dagelijks leven?

“Ik kon nog geen vijfhonderd meter lopen. En tijdens het koken en strijken had ik ook pijn aan mijn achillespees. Dit werd steeds erger. Van mijn hallux valgus had ik geen last. Ik vond het alleen lastig om leuke schoenen te vinden.”

Hoe ben je bij Voetentraining terechtgekomen?

“Ik ben eerst naar een orthopeed gegaan en die gaf mij steunzolen. Helaas kreeg ik van die steunzolen pijn in mijn middenvoet. Toen ik dat probleem er ook nog bij kreeg ben ik gaan googelen. Zo kwam ik bij Voetentraining terecht. Ik volgde een webinar over de hallux valgus en bezocht een voetentrainer.”

achillespeesklachtenDoordat haar achillespeesklachten grotendeels zijn verdwenen, kan Annet weer lang in de keuken staan. 

Had je van tevoren twijfels om de training te gaan doen?

 “Ik twijfelde zeker. Ik had al zoveel geprobeerd om van mijn achillespeesklachten af te komen. Bovendien had ik helemaal geen last van mijn scheve tenen. Waarom zou ik een hallux valgus training doen als ik pijn heb aan mijn achillespees? Toch overtuigde de voetentrainer mij om de Online Training Hallux Valgus te doen. Ze zag namelijk dat mijn hallux valgus de achillespeesklachten veroorzaakte.”

Hoe bevalt de Online Training Hallux Valgus?

 “Goed, de training zit duidelijk in elkaar. Ik volg hem via mijn telefoon en de televisie. Wat ik erg handig vind is dat je de video’s kunt terugspoelen als je even niet meer weet hoe een oefening moet."

"Ook de community vind ik prettig. Hier krijg ik feedback van andere deelnemers en kan ik vragen stellen aan de trainers zelf. Zij reageren snel en geven mij persoonlijk advies.”

 “Verder ben ik blij dat ik na mijn aankoop voor altijd toegang heb tot de training. Nu ik deze heb afgerond kan ik nog steeds de oefeningen blijven doen.”

Wat heeft de training je gebracht?

“Ik kan weer tien kilometer wandelen zonder pijnklachten! En ik durfde het zelfs aan een wandelvakantie te boeken! Dit komt doordat ik veel meer inzicht heb gekregen in het verhelpen en voorkomen van mijn voetproblemen. Ook zijn mijn voeten veel gespierder en voelen ze beter aan. Van mijn achillespeesklachten heb ik vrijwel geen last meer en mijn scheve tenen zijn rechter gaan staan.”

achillespeesklachtenOp deze foto zie je de verschillen in scheefstand. 

Wat doe je om je voeten gezond te houden nu je de training hebt afgerond?

 “Ik doe de oefeningen nog steeds iedere ochtend na het ontbijt. Zo houd ik mijn voeten flexibel en loop ik de hele dag lekker. Soms sla ik best wel eens een dagje over, maar in principe oefen ik iedere dag. Het is een gewoonte geworden.”

Wat doe je tegen pijn aan de achillespees?

Bij pijn aan de achillespees adviseren wij de voeten te trainen en naar de Erkend Voetentrainer te gaan voor persoonlijk advies. Getrainde en soepele voeten voorkomen en verminderen voetklachten.

Je krijgt een goede voetstand, je leert goed lopen en je houding verbetert. Je pakt hiermee onder andere achillespeesklachten, hielspoor, Mortons neuroom, metatarsalgie, hallux valgus, klauw- en hamertenen, hallux limitus/rigidus en andere voetklachten aan.

Beginnen met oefenen? Download de 4 gratis oefeningen voor jouw voetklacht:

- 4 gratis oefeningen hallux valgus
- 4 gratis oefeningen hielspoor
- 4 gratis oefeningen Mortons neuroom
- 4 gratis oefeningen metatarsalgie
- 4 gratis oefeningen hallux limitus/rigidus
- 4 gratis oefeningen tailor's bunion
- 4 gratis oefeningen klauw- en hamertenen
- 4 gratis oefeningen voor gezonde voetenOver de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen