Je voorkomt dat hielspoor chronisch wordt door te oefenen
hoe voorkom je dat hielspoor chronisch wordt
hielspoor of Fasciitis plantaris
Eline van den Hout
hielspoor of Fasciitis plantaris
09/15/2023
1 min
0

Hoe voorkom je dat hielspoor chronisch wordt?

09/15/2023
1 min
0

Hoe voorkom je dat hielspoor chronisch wordt? Door op tijd te beginnen met voet- en houdingsoefeningen. Als je oefent, krijg je sterke voeten, een goede gewichtsverdeling onder je voeten en ga je beter lopen.

De fases van hielspoor

Hielspoor heeft drie fases. De eerste fase heet de acute fase en duurt zo’n zes weken. We raden je aan tijdens deze fase direct actie te ondernemen. De meeste mensen wuiven de pijn onder de voet weg. Gaat wel weer over, denken ze. Maar dat is niet zo. De pijn wordt steeds erger.

Na zes weken beland je in de subacute fase. De pijn onder je voet is al een tijdje aan de gang. Je hebt het steeds vaker en het wordt erger. De pijn begint chronisch te worden.

De chronische fase, de derde fase, begint na twaalf weken. Chronisch betekent gelukkig niet dat de pijn voor altijd blijft. Ook in deze fase kun je de voeten en houding trainen. Het kost alleen meer moeite om ervan af te komen.

Begin dus zo snel mogelijk met oefenen. Download alvast ons gratis stappenplan voor hielpijn. Dit document heeft oefeningen en adviezen voor pijnvermindering en welke schoenen je het beste kunt dragen.

hielspoor oefenen

Online Training Hielspoor


Om je van hielspoor af te helpen, ontwikkelden Cocky en Yvonne de Online Training Hielspoor. Onlangs stuurden we een enquête rond, omdat we benieuwd zijn naar de resultaten.

Uit de enquête blijkt dat van de 44 mensen die hem invulden 41 procent helemaal klachtenvrij is. 30 procent heeft minder pijn door het oefenen. Bij 71 procent van de mensen die de enquête invulden, heeft de training dus effect gehad. Deze mensen oefenen dagelijks.

Sommige deelnemers bezochten ook de Erkend Voetentrainer. Deze fysio- of oefentherapeut is gespecialiseerd in voet- en houdingsklachten. Hij of zij helpt onze deelnemers als oefeningen moeilijk zijn en doet onderzoek naar de voeten en houding.

Bekijk in deze video hoe Erkend Voetentrainer Amy van Noort hielspoor behandelt.

Ook een hallux valgus?

Soms komt hielspoor voor in combinatie met een hallux valgus. Gebruik in dat geval een teenspreider om de scheve stand te corrigeren.
Bekijk de video over teenspreiders voor meer informatie.


Hoe voorkom je dat hielspoor chronisch wordt?

Je voorkomt dat hielspoor chronisch wordt als je oefent. Download het gratis stappenplan voor hielpijn en maak een goede start.

hielspoor oefenen

We houden ook regelmatig een webinar over hielspoor. Houd onze nieuwsbrieven in de gaten als je hierbij wilt zijn.

Reacties
Categorieën