Welke hulpmiddelen kan ik gebruiken voor mijn hallux valgus?
Hallux valgus hulpmiddelen onze 3 favorieten
Scheve grote teen
Yvonne Bontekoning
Scheve grote teen
07/18/2018
2 min
31

Hallux valgus hulpmiddelen onze 3 favorieten

07/18/2018
2 min
31

Hallux valgus hulpmiddelen. Je hebt er zoveel van dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daar gaan wij verandering in brengen. Wij hebben een aantal hulpmiddelen voor de scheve teen uitgeprobeerd en een duidelijke selectie gemaakt. Onthoud wel: hallux valgus hulpmiddelen zijn niet zaligmakend. Het is belangrijk om je voeten te blijven trainen.

Hallux valgus hulpmiddelen

Wij vinden tape altijd een goed hulpmiddel. Hiermee kun je de scheve teen sturing geven en het is niet al te duur. Veel van jullie vinden tape echter niet prettig vanwege de lijm. Een ander nadeel is dat je tape na 4 à 5 dagen moet vervangen. Gelukkig zijn er alternatieven voor tape. Onze 2 favoriete hallux valgus hulpmiddelen die tape vervangen zullen we hieronder bespreken.

Epitact

De Epitact is een corrigerende sok met een hallux valgus spalk. Wij vinden hem heel comfortabel zitten en je kunt hem gemakkelijk aantrekken. De spalk aan de zijkant van de scheve teen trekt de teen recht. Staat je teen iets rechter? Dan kun je de Epitact verder naar achteren trekken, waardoor je scheve teen nog rechter gaat staan. Ook beschermt de epitact de knok van de hallux valgus tegen drukpijn, dankzij een zacht kussentjes. Je kunt de Epitact overdag dragen, zowel blootsvoets als in de meeste schoenen. In totaal kost hij € 34,95. Hier kun je meer informatie vinden over Epitact.

Taping Loop

De Taping Loop zit om de scheve teen en om de hiel heen. Het is een band die de stand van de teen corrigeert en het rechtzetten stimuleert. Tijdens het lopen lijnt hij de hallux valgus uit, wat uiteindelijk tot minder klachten leidt en de teen minder scheef laat worden. Let er wel op dat je hem goed om doet: plaats het kruis om de knok en niet erop.

Bij beweging zit de Taping Loop bijzonder comfortabel. is. Als je stilzit, kan de Taping Loop wat gaan knellen. Je kunt de taping loop in bijna alle schoenen dragen. Dit hallux valgus hulpmiddel is minder duur dan de Epitact: € 14,95. Hier kun je meer informatie vinden over de Taping Loop.

Correct toes

Teenspreiders zijn geen vervanging van tape, maar je kunt ze wel tegelijkertijd met tape, de Taping Loop of de Epitact dragen. Teenspreiders lijnen de tenen goed uit en drukken klauwteentjes naar beneden. De goedkope variant kost € 22,50.

Dan zijn er nog de Correct Toes, dit is ook een teenspreider maar van een betere kwaliteit dan de goedkopere teenspreider. Correct Toes zijn in er vier verschillende maten. Deze kost € 62,95, dit is een vastgestelde prijs en mag niet voor een ander bedrag verkocht worden.

Hallux valgus oefeningen

Zoals we al eerder vermeld hebben, zijn de effecten van de hallux valgus hulpmiddelen onlosmakelijk verbonden met het doen van oefeningen. Wij bespreken er nu 2. (Zie ook het filmpje). Doe deze oefeningen met beleid en voel waar het teengewricht heen wil.

Het losmaken van je grote teen

  • Pak het eindkootje en trek het richting je nagel
  • Beweeg het eindkootje rustig heen en weer terwijl je je scheve teen recht zet. Forceer het niet. Beweeg rustig.
  • Je kunt de beweging ook zijwaarts maken.

Masseren

  • Zet je grote teen rechter
  • Masseer tussen de grote teen en de 2e teen.
  • Ga steeds dieper, zodat je tegen het bot aan komt.
  • Het masseren duurt een minuutje. Doe het een paar keer per dag om de scheve teen los te maken.

4 gratis hallux valgus oefeningen

Wil je meer oefeningen doen? Download dan de 4 gratis oefeningen. We zijn ook benieuwd of je een goed hallux valgus hulpmiddel gebruikt dat wij niet hebben besproken. Laat het in een reactie hieronder weten, zodat wij het hulpmiddel eventueel kunnen testen.

Reacties
Categorieën