Hoe oefen je je scheve teen met behulp van wiggen?
VoetenVlog 5 – Oefenen met wiggen
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
02/19/2019
1 min
0

VoetenVlog 5 – Oefenen met wiggen

02/19/2019
1 min
0

VoetenVlog Voetentraining deel 5: oefenen met wiggen. Bekijk mijn vlog en lees mijn blog!

Deze week begin ik met de wig-oefeningen. Dat zijn oefeningen die Cocky en Yvonne onlangs aan de Online Training Hallux Valgus hebben toegevoegd. Voor sommige mensen is de training niet voldoende om de scheve teen recht(er) te krijgen en scheefstand tegen te gaan.

Dit komt onder andere doordat er problemen zijn met het openen en sluiten van gewrichten. Als dit niet goed gaat zal de voet dit elders gaan compenseren: bij de scheve teen. Daardoor groeit hij steeds schever.

Oefenen met wiggenVoetenVlog 5 oefenen met wiggen 2

Bij mij is dat ook het geval. Als ik de wig-oefeningen niet zal doen, zal mijn hallux valgus over een paar jaar in stand C gaan staan of erger… In de video en dit blog laat ik jullie zien hoe ik de oefening ervaar met in dit geval zelfgemaakte wiggen. Ze zijn ook te koop.

Hoe ga ik de scheefstand tegen?

De voetspieren aan de binnenkant van mijn voet staan te strak. Daardoor is er onvoldoende beweging in de gewrichten tijdens het lopen. De wig-oefeningen kunnen hier iets aan veranderen omdat ik daarmee een prikkel aan mijn spieren geef. Hoe vaker ik dat doe, hoe gemakkelijker mijn gewrichten zich gaan openen als ik wandel. Zo is er uiteindelijk steeds minder compensatie nodig bij het gewricht van mijn scheve grote teen en zal de scheefstand niet erger worden.

VoetenVlog 5 oefenen met wiggenHoe vaak moet ik oefenen met wiggen?

Ik ga de oefeningen met wiggen de komende week elke dag doen. Daarna ga ik verder met de training en zal ik de oefeningen met wiggen zo’n 3 keer per week doen. Cocky zei overigens dat ik de oefening op de video niet helemaal goed doe. Ik moet mijn bekken meer naar voren bewegen. Dat ga ik voortaan dus doen. Handig zo’n vlog, dan wordt er gelijk gekeken of je het goed doet!

VoetenVlog Voetentraining

Iedere week deel ik mijn ervaringen via deze site, op YouTube en Facebook. Wil je een seintje krijgen wanneer het volgende blog/vlog te zien is? Abonneer je dan op onze video’s via ons You Tube kanaal. Dan mis je geen afleveringen.

Reacties
Categorieën