Voetenvlog deel 1 van Eline van Voetentraining over de hallux valgus
Voetenvlog Voetentraining deel 1
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
01/14/2019
2 min
0

Voetenvlog Voetentraining deel 1

01/14/2019
2 min
0

Voetenvlog Voetentraining Deel 1: Waarom ben ik gestart met de Online Training Hallux Valgus? Bekijk mijn vlog en lees het blog!

Ik ben Eline en met deze blog en vlog deel ik mijn ervaring van de Online Training Scheve Teen. Ik werk sinds april 2018 voor Voetentraining als tekstschrijver en communicatiemedewerker. Dankzij Cocky en Yvonne weet ik nu aanzienlijk meer over voeten. Het is een hele nieuwe wereld voor me. Tijdens een vergadering wees Yvonne me erop dat ik een hallux valgus B aan beide voeten heb. Daar had ik nooit op gelet, maar nu weet ik het dus en dat is fijn. Zo kan ik er tenminste iets aan doen.

Pijn in de voet

Twee jaar geleden kreeg ik tijdens het wandelen last van de bal van mijn rechtervoet en deze pijn in de voet ging maar niet weg. Ik heb een scan laten maken in het ziekenhuis, maar daar was niets op te zien. Dus ik dacht: het zal wel niets zijn. Nu weet ik dat het komt doordat ik een hallux valgus heb. Vanwege het feit dat de scheefstand elk jaar erger wordt en dat ik graag pijnloos wandel wil ik hier graag iets tegen doen. Daarom ben ik ook met de Online Training Scheve Teen begonnen.

Pijn in onderrug

Een andere reden dat ik de training ga doen, is de pijn in mijn onderrug. Deze pijn voel ik vooral als ik lang sta en dat moet ik regelmatig, want ik zit bij een koor. Laatst moest ik wel 2,5 uur staan in de Laurenskerk tijdens het Weihnachtsoratorium. Toen voelde ik mijn rug wel. Met de training hoop ik de stand van mijn voeten te verbeteren en daarmee ook mijn houding. Een goede houding begint namelijk met een goede stand van de voeten.

Mijn oefenvorderingenVoetenvlog Voetentraining deel 1

Inmiddels ben ik een week aan het oefenen. Dit doe ik ’s avonds. Cocky en Yvonne zeggen dat het beter is om het ’s ochtends te doen, zodat je voeten lekker los zijn en je de rest van de dag fijn loopt. Helaas ben ik een avondmens. ’s Ochtends ben ik niet vooruit te branden. Ik doe de oefeningen meestal voor de televisie, zodat ik tijdens het oefenen ook nog interessante dingen hoor.

De voetmassages en de oefening met het balletje vind erg fijn om te doen. Het losmaken van de teen is nog wat onwennig, dat heb ik echt nog nooit gedaan. Verder heb ik ook teenspreiders gekocht en hier moet ik ook nog aan wennen. Het voelt best raar om ‘kussentjes’ tussen je tenen te hebben.

Ik hoop dat aan het eind van de training mijn voeten een stuk sterker zijn, dat mijn hallux valgus categorie A is geworden en dat vooral mijn houding beter is. Ik ben ook benieuwd naar jullie ervaringen dus deel ze vooral met me.

Voetenvlog Voetentraining

Iedere week deel ik mijn ervaringen via deze site, op You Tube en Facebook. Wil je een seintje krijgen wanneer het volgende blog/vlog te zien is? Abonneer je dan op onze video’s via ons YouTube kanaal. Dan mis je geen afleveringen.

Deel 2 Voetenvlog staat hier.

Reacties
Categorieën