Wat doe ik aan pijn bij een hallux valgus?
Korte impressie van de Online Training Hallux Valgus
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
01/21/2022
3 min
0

Wat doe ik aan pijn bij een hallux valgus?

01/21/2022
3 min
0

Wat doe ik aan pijn bij een hallux valgus? Je voeten, houding en manier van lopen oefenen. Met sterkere voetspieren en een goede houding voorkom je de pijnlijke gevolgen van een hallux valgus. De scheve teen gaat zelfs rechter staan.

Voetentraining ontwikkelde een online training met tientallen oefeningen voor de hallux valgus. Inmiddels doen duizenden mensen mee. Cocky geeft je een korte impressie in onderstaande video.

Wat doe ik aan pijn bij een hallux valgus?

De beste oplossing hangt af van de scheefstand. Dit kan oefenen zijn of een operatie. Zie onderstaande afbeelding.

De categorieën van de hallux valgus.

Heb je categorie B of C? Dan heeft de training zeker een zichtbaar effect. Je scheve teen zal rechter gaan staan als je de oefeningen goed uitvoert.

Categorie D wordt lastiger om rechter te trainen en E is eigenlijk te scheef. Maar dan kun je nog steeds de pijn verminderen en beter leren lopen. Ook dan is opereren lang niet altijd nodig.

Hieronder zie je een aantal resultaten die deelnemers behaalden met de Online Training Hallux Valgus.

hallux valgus oefeningen

De scheve tenen van deelneemster Sandra staan aan het eind van de training een stuk rechter.

De grote tenen van Evelien zijn van hallux valgus categorie C en B naar A (recht) gegaan.


De bunion aan de rechter grote teen van Agneta is een stuk kleiner geworden.

Online Training Hallux Valgus

De Online Training Hallux Valgus bestaat uit 9 modules, 72 lessen en 2 bijlagen. Elke module bevat verschillende oefeningen. Hier doe je zo’n 2 tot 3 weken over.

De eerste module is een inleiding over de hallux valgus. Daarin bespreken we hoe een hallux valgus ontstaat, hoe je moet oefenen, het gebruik van hallux valgus hulpmiddelen, informatie over consulten bij de Erkend Voetentrainer en informatie over steunzolen en schoenen.

Een onderdeel van de training is de hallux valgus tape. Klik op het plaatje voor de uitlegvideo.

Hallux valgus oefeningen

Vanaf module 1 krijg je oefeningen. Deze doen Cocky en Yvonne voor in video’s. Behalve oefeningen vind je in iedere module informatie over anatomie, de houding en de stand van je voeten. Zo weet en begrijp je waarom je een bepaalde oefening moet doen.

Ook vertellen we bij iedere oefening hoe je deze moet uitvoeren en wat het resultaat zal zijn.

Gewoon een kwestie van meedoen

Mensen zijn vooral enthousiast over de meedoe-sessies. Dit is een bundeling van oefeningen die je hebt geleerd. Zowel in de nieuwe als voorgaande modules.

Deze oefeningen staan achter elkaar. Je hoeft niet te tellen, dat doen wij voor je. Het is gewoon een kwestie van meedoen.

Als je de hele training hebt doorlopen, zul je zeker resultaat hebben: minder pijn, sterkere voeten, een betere houding en een rechtere teen.

Als je je hallux valgus iedere ochtend even losmaakt, loop je de hele dag lekkerder. Klik op het plaatje voor de oefenvideo.

Hallux valgus ervaringen delen

Een mooie aanvulling op de training is de community. Als je wil deel je daar hallux valgus ervaringen met anderen. Cocky kijkt mee en geeft antwoorden op vragen.

Via support kun je privé vragen stellen. Het is een online training, maar we zijn altijd op de achtergrond aanwezig om je te steunen.

Gratis oefeningen hallux valgus downloaden

Wil je weten of het oefenen van je voeten iets voor jou is? Download dan onze 4 gratis oefeningen voor de hallux valgus. Een mooie start om je scheve grote teen aan te pakken.

Download de 4 gratis oefeningen voor de hallux valgus.

De oefenmaterialen voor de oefeningen vind je hier.

Reacties
Categorieën