Passen je teenspreiders niet?Knip ze op maat. Bekijk de uitleg
VoetenVlog deel 4 Teenspreiders op maat maken
13 februari 2019 
1 min. leestijd

VoetenVlog deel 4 Teenspreiders op maat maken

VoetenVlog deel 4 – Teenspreiders op maat maken. Bekijk mijn vlog en lees het blog! Dit keer over het op maat maken van mijn teenspreiders.

In het vorige vlog vertelde Cocky me dat ik mijn teenspreiders op maat moest maken. Ze drukken mijn kleine tenen te ver naar buiten. Hierdoor staan ze niet meer netjes in lijn met mijn middenvoetsbeentjes en krijg ik kramp. Ik kan ze dus niet de hele dag dragen, terwijl Voetentraining dat wel adviseert.

Teenspreiders passend knippen

Yvonne heeft gelukkig een handige video gemaakt waarin ze laat zien hoe je teenspreiders kleiner maakt. In dit geval de goedkopere, siliconen one size teenspreiders. Ik ga proberen haar na te doen, zodat mijn teenspreiders lekkerder gaan zitten. Mijn teenspreiders hebben zowel bij de grote teen als de kleine teen een lusje zitten.voetenvlog 4 teenspreiders op maat maken

Het lusje bij mijn kleine teen moet ik losknippen en het kussentje daarnaast verkleinen. Daarna blijkt nog steeds dat mijn kleine teen te ver naar buiten wordt gedrukt, dus knip ik het kussentje er helemaal uit. Zo gaan mijn kleine tenen weer in lijn staan met mijn middenvoetsbeentjes.

Wil jij je teenspreiders ook aanpassen? Kijk hieronder naar het filmpje van Yvonne.

Waarom zijn uitgelijnde tenen belangrijk?

Als je je tenen goed uitlijnt, kun je voetklachten en problemen met tenen tegengaan. Bij de meeste mensen worden de tenen naar elkaar toegedrukt in hun schoenen, wat voetklachten kan voorzaken. Denk aan hamertenen, klauwtenen, hallux valgus of mortons neuroom.

Mijn grote tenen zijn hoogstwaarschijnlijk vanwege mijn schoenen scheef gaan groeien. Ik heb inmiddels al minimalistische schoenen waarin mijn tenen alle ruimte krijgen, maar de stand van mijn tenen verbetert nog meer als ik ze met behulp van teenspreiders in de juiste stand duw.

Voeten trainen tijdens vakantie

In het vorige blog vertelde ik ook dat ik op wintersport ging. Tijdens de wintersport heb ik mijn voeten extra veel getraind. Ze zitten namelijk de hele dag opgesloten in skischoenen en kunnen geen kant op. Ik heb ze regelmatig gemasseerd en gerold over het spikeballetje. Zo ben ik niet achterop geraakt met de training.

Grote tenen tapen

Ik hoop dat de training nog beter gaat nu mijn teenspreiders goed passen. Het zou mooi zijn als ik ze over een paar weken de hele dag kan dragen. De volgende stap is het tapen van mijn grote tenen. Ik ben benieuwd hoe ik dat ga ervaren.

Geen vlog missen?

Iedere week deel ik mijn ervaringen via deze site, op YouTube en Facebook. Wil je een seintje krijgen wanneer het volgende blog/vlog te zien is? Abonneer je dan op onze video’s via onze videopagina. Dan mis je geen afleveringen.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen