Hallux valgus training. Werkt het? Ervaringsdeskundige doet verslag
Hallux Valgus training
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
06/07/2019
1 min
0

Hallux Valgus training

06/07/2019
1 min
0

Hallux Valgus training. Ik ben inmiddels een paar maanden bezig met de hallux valgus training en in module 5 beland. Daarom is het nu tijd in dit voetenvlog voor een tussenevaluatie. Wat vind ik van de training? En merk ik al resultaat? Ik deel het graag met jullie.

Hallux Valgus training

Ik ben met de hallux valgus training begonnen omdat ik een lichte hallux valgus heb: categorie B. Mijn grote teen staat dus een heel klein beetje scheef. Toch vind ik het belangrijk om te oefenen. Als ik niets doe wordt de scheefstand elk jaar 2 graden erger. Mijn oma had ook een hallux valgus en is hieraan geopereerd. Dit wil ik voorkomen.

Discipline

Toen ik eenmaal begon met de hallux valgus training, merkte ik dat het veel discipline vergt. Om resultaat te bereiken is het belangrijk om 3 keer per week 15 tot 30 minuten te oefenen. Het is best moeilijk om dit te halen, want ik heb een druk programma. Maar ik probeer het wel en vaak lukt het ook. In de tussentijd draag ik teenspreiders, taping loops en minimalistische schoenen. Dit zorgt ook voor resultaat.

Stevigere voetenhallux valgus training

De onderkant van mijn voeten is erg veranderd sinds ik de oefeningen doe en minimalistische schoenen draag. De huid van mijn voetzool is dikker geworden. Mijn voeten hebben dus zelf een beschermlaag gecreëerd. Ik heb hierdoor meer demping tijdens het lopen. De pijn die ik onder de bal van mijn voet had, is ook weg.

Oefeningen gaan makkelijker

Een andere verbetering is dat een aantal oefeningen een stuk makkelijker gaan. Het maken van de voetboog bijvoorbeeld. Dit kan ik nu zelfs zonder handen. Ook voel ik de drukpunten onder mijn voeten een stuk beter.

Tussenstand online training scheve teen

Hoewel het verschil tussen mijn voeten niet erg zichtbaar is, merk ik wel degelijk verandering. Mijn voeten zijn steviger en soepeler geworden. Ook heb ik spieren ontdekt in mijn voeten waarvan ik het bestaan helemaal niet wist. Ik ken mijn voeten dus een stuk beter.

Er is overigens wel een klein verschil te zien bij mijn voeten. Ik heb een foto gemaakt bij de start van de training en nu. Ik heb meer ruimte tussen de grote en tweede teen van mijn linkervoet. Hopelijk ontstaat dit ook snel bij mijn rechtervoet. In ieder geval heb ik tijd zat om eraan te werken. Ik heb namelijk nog 7 modules te gaan voor ik bij het eind van de training ben.

Reacties
Categorieën