Kan je met Barefoot Shoes de bergen in? Jazeker! Het is wel even wennen
Barefoot Shoes bergwandeling
blote voeten
Eline van den Hout
blote voeten
09/12/2019
1 min
0

Barefoot Shoes bergwandeling

09/12/2019
1 min
0

Barefoot Shoes kan je goed gebruiken in de bergen. Hoe voelt dat? Loopt dat lekker? Afgelopen vakantie maakte ik regelmatig bergwandelingen op mijn Barefoot Shoes van Leguano. Het was een hele gewaarwording.

Barefoot Shoes geven meer grip

Als je op minimalistische schoenen wandelt, voel je alles. Iedere steen, iedere tak en iedere ondergrond waar je op loopt drukt door in de onderkant van je voet. Voorheen deed dit weleens pijn, maar mijn voeten zijn er inmiddels zo aan gewend dat dit niet meer het geval is. Het voelt zelfs prettig. Ik sta meer in contact met de grond en heb meer grip. Mijn normale bergwandelschoenen zijn hoger, waardoor ik af en toe onzeker loop of val.

Als ik Barefoot Shoes draag struikel ik niet meer en ik glij ook niet meer uit. En dat is wel zo fijn als je op een steile helling staat.

Het enige nadeel is dat ze niet waterdicht zijn (geldt overigens niet voor alle Barefoot Shoes). Ik moest een stromend beekje over en deed daarvoor mijn schoenen uit. Helaas verloor ik mijn evenwicht en vielen mijn schoenen alsnog in het water. Gelukkig waren ze de volgende dag weer droog.

Effect op je voeten

De meeste schoenen geven steun aan je voet, waardoor je voetspieren minder hoeven te doen. Hierdoor zijn ze lui geworden en kunnen er voetklachten, zoals een hallux valgus of metatarsalgie ontstaan. Minimalistische schoenen bieden geen steun. Je voeten moeten weer zelf aan het werk. Wat voor effect hebben Barefoot Shoes nu eigenlijk op de gezondheid van je voeten?

  • Sterkere voetspieren
  • Meer vetpolstering: oftewel meer demping
  • Je maakt kleinere passen, waardoor je voet beter afwikkelt tijdens het lopen
  • Je staat en loopt stabieler

Met minimalistische schoenen train je de voetspierenTip: bouw lopen op Barefoot Shoes langzaam op. Je voeten moeten er namelijk aan wennen. Doe vooral wat voor jou goed voelt.

Meer weten?

Ben je van plan om Barefoot Shoes aan te schaffen? In dit artikel leest je alle belangrijke en praktische informatie over deze schoenen. Ik zelf heb afgelopen winter Barefoot Shoes gekocht. Wil je weten hoe dat ging? Bekijk de video die ik bij Barefoot and More heb gemaakt.

Reacties
Categorieën