Dankzij voetentraining heb ik minder pijnlijke voeten na een dag werken
“Ik heb minder last van pijnlijke voeten tijdens en na werk”
04 januari 2021 
2 min. leestijd

“Ik heb minder last van pijnlijke voeten tijdens en na werk”

Pijnlijke voeten na een dag werken. Alfred Limbeek (54 jaar) had er veel last van. Hij is werkzaam in de bouw en staat hele dagen op zijn werkschoenen. Dat is niet ideaal als je metatarsalgie hebt. Gelukkig gaat het steeds beter sinds hij bezig is met voetentraining. In dit interview vertelt hij waarom hij zijn voeten is gaan trainen, wat hij van de training vindt en welke resultaten hij heeft bereikt.

Pijnlijke voeten na een dag werken

Kun je je klacht omschrijven?

“Ik liep 5 jaar lang rond met pijnlijke voorvoeten. Mijn voeten werden bovendien steeds breder, waardoor ik een grotere maat schoenen nodig had. Ik ging van maat 42 naar maat 44. Mijn motorlaarzen kreeg ik ook steeds moeilijker aan. Daarnaast werk ik in de bouw en loop ik de hele dag op stevige werkschoenen. De pijn tijdens werktijd was zo erg dat ik soms pijnstillers slikte.”

Welke maatregelen had je genomen vóór de kennismaking met Voetentraining?

“Ik begon eerst met steunzolen. Dit werkte in eerste instantie wel, maar ik had later steeds meer ondersteuning nodig. Ik ging dus op zoek naar een andere oplossing. Op een gegeven moment kwam ik Voetentraining tegen op internet. Ik volgde een webinar over metatarsalgie en dat heeft mij over de streep getrokken. Tijdens de bouwvak begon ik met oefenen.”

Alfred wandelt op zijn minimalistische schoenen door het bos.

Online Training Metatarsalgie

Wat vind je van de Online Training Metatarsalgie?

“Ik ben blij dat ik de training heb gedaan. Ik oefende om de dag een half uur en voelde al snel dat de pijn onder mijn voorvoeten afnam. Het losmaken van de voeten en het stimuleren van de voorste voetboog vond ik prettig om te doen. Die oefeningen hebben voor mijn gevoel echt goed geholpen. Verder loop ik nu vaak op minimalistische schoenen. Als ik die aan heb, doen mijn voeten geen pijn. Dit komt doordat ik dan al mijn voetspieren gebruik.”

Welke resultaten heb je behaald?

“Allereerst is de voorvoetpijn een stuk minder. Dat is heel prettig. Pijnlijke voeten na een dag werken komen minder vaak voor. In mijn werkschoenen heb ik een gelzooltje gedaan waardoor ik de werkdagen goed doorkom. En tot slot zijn mijn voeten 1,5 centimeter kleiner geworden. Daardoor kan ik mijn motorlaarzen weer goed aan. Erg fijn, want ik rijd graag motor.”

Dit is een van de favoriete oefeningen van Alfred.

Minder rugpijn

Had je houdingsklachten en zijn deze ook afgenomen?

“Ik had regelmatig pijn in mijn onderrug tijdens het lopen en staan. Hier heb ik nu minder vaak last van. Door de training let ik een stuk beter op mijn houding.”

Hoe ga je nu verder?

“Ik heb de training afgerond, maar ik blijf een aantal oefeningen herhalen en tape mijn voorvoeten nog regelmatig. Ook blijf ik buiten werktijd minimalistische schoenen dragen. Naast mijn huis ligt een grindpad. Als ik daaroverheen loop met deze schoenen, voel ik dat ik mijn voetspieren goed gebruik.”

Zou je de cursus aanraden aan anderen?

“Zeker. Sterker nog, ik heb al een paar kennissen met voetklachten verteld over de training.”

Wil jij ook net zoals Alfred af van je pijnlijke voeten na een dag werken? Download alvast de 4 gratis oefeningen voor metatarsalgie.

Download de 4 gratis oefeningen voor metatarsalgie

 

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen