Brandende voeten tijdens wandelen pak je aan met deze oefeningen
“Mijn voeten zijn soepeler en krachtiger”
26 april 2021 
3 min. leestijd

“Mijn voeten zijn soepeler en krachtiger”

Brandende voeten tijdens wandelen. Meta Nijenhuis (65 jaar) had er jarenlang last van. Nu doet ze oefeningen voordat ze gaat lopen. En dat werkt.

Lange wandeltocht

“Dankzij de Online Training Metatarsalgie heb ik veel krachtigere en soepelere voeten. Ik loop nu beter. Als ik wandel branden mijn voeten minder snel.”

“Na lange tijd begin ik pas wat pijn te voelen. En niet meer onder twee voeten, maar onder één voet. Ik neem dan even rust, doe wat voetmassages en loop weer verder. Zo gaat het weer prima. Onlangs kon ik een wandeltocht maken van wel acht kilometer.”

zere voorvoeten

Meta rondde in maart 2021 de Online Training Metatarsalgie af. Ze deelt haar persoonlijke ervaring met ons.

Doorgezakte voorvoeten

“Op jonge leeftijd had ik al last van mijn voorvoeten. Vooral na een lange wandeling of een dag winkelen. Ik kocht allerlei schoenen. Maar de meeste droeg ik weinig of gaf ik weg. Wat er precies aan de hand was wist ik niet.”

“Op mijn vijftiende ging ik met hevige rugpijn naar mijn huisarts. Hij constateerde doorgezakte voorvoeten. Tot aan mijn vijfenzestigste had ik daar nog steeds last van.”

“In 2010 kreeg ik ook nog hielspoor door overbelasting. Ik werkte in de zorg en stond hele dagen. De podoloog maakte aangepaste zooltjes. En ik besloot shockwavetherapie uit te proberen. Hierdoor verdween de pijn grotendeels. Maar ik zocht toch door. Er moest toch een oorzaak zijn voor mijn voetklachten? Ze ontstonden toch niet zomaar?”

metatarsalgie

Deze oefening, versterken van de voetspieren, doet Meta graag.

Podoposturaal therapeut

“Ik bezocht een podoposturaal therapeut en liet weer zooltjes maken. Maar dat ging op een heel andere manier dan ik gewend was. De therapeut keek naar mijn houding en voetstand en plaatste onder bepaalde gedeelten van mijn voeten dunne stukjes kurk.”

“Dankzij deze kurkstukjes kon ik mijn knieën niet overstrekken. Op basis van de kurkverhogingen maakte de therapeut zooltjes op maat. Ik had een goed gevoel bij deze behandeling.”

Brandende voeten tijdens wandelen

“Maar ook daarna had ik brandende, warme voeten tijdens het wandelen. Vooral als ik stevige schoenen droeg met veters. Mijn zoektocht naar de oorzaak was nog niet klaar. Misschien kreeg ik warme, branderige voeten door die stevige schoenen?”

“Ik zocht in 2020 op internet naar ‘doorgezakte voet’ en kwam voetentraining.nl tegen. Daar zag ik een uitnodiging voor een webinar over metatarsalgie. Ik gaf me meteen op. Na het webinar besloot ik de Online Training Metatarsalgie te volgen.”

“De aanpak van Voetentraining past bij mij. Cocky en Yvonne gaan op de juiste manier met voetklachten om: geen symptoombestrijding, maar de oorzaak achterhalen en aanpakken. Aan te bevelen voor iedereen met een voetprobleem!”

Op bezoek bij de Erkend Voetentrainer

“Ook ben ik drie keer een uur op consult geweest bij Erkend Voetentrainer Gabriëlle Kers. Deze bezoeken heb ik als waardevol ervaren. Zij begeleidde mij heel goed bij de oefeningen.”

“Door de training heb ik onder andere geleerd tijdens een wandeling mijn voetstand en manier van lopen in de gaten te houden. Ik probeer mijn voeten zoveel mogelijk op de juiste manier neer te zetten.”

Oefeningen voor het wandelen

“Voordat ik ga wandelen doe ik ook een aantal oefeningen: het masseren van de vetkussentjes, de oefening met de massagebal, het losmaken van de middenvoetsbeentjes en het versterken van de voorvoetboog. ”

metatarsalgie

Een oefening uit de Online Training Metatarsalgie

“Dankzij deze oefeningen hou ik het wandelen langer vol. Ik wil in de toekomst ook andere wandelschoenen kopen, misschien barefoot shoes. Als de coronamaatregelen niet meer gelden ga ik ze passen.”

“De aanpak van Voetentraining past bij mij. Cocky en Yvonne gaan op de juiste manier met voetklachten om: geen symptoombestrijding, maar de oorzaak achterhalen en aanpakken. Aan te bevelen voor iedereen met een voetprobleem!”

Gratis oefeningen downloaden

Wil jij net zoals Meta ook je brandende voeten tijdens wandelen aanpakken? Maak een goede start met de 4 gratis oefeningen voor metatarsalgie.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen