Mortons neuroom verdwijnt als je deze oefeningen doet
Al 61 jaar voetklachten, maar Margot hield vol
Eline van den Hout
03/29/2021
2 min
0

Al 61 jaar voetklachten, maar Margot hield vol

03/29/2021
2 min
0

“De pijnklachten van mijn Mortons neuroom zijn voor 75% verdwenen. Ik kan nu zeker 7 tot 8 kilometer lopen op een mooie dag. Dat is het belangrijkste resultaat van de training”, zegt Margot (73 jaar).

Margot heeft al 61 jaar last van haar voeten. Op haar 12e kreeg ze een ernstig ongeluk en lag ze langdurig op bed. Haar voeten gebruikte ze al die tijd niet. Toen ze daar eindelijk weer op stond zakten ze door en kreeg ze een hallux valgus.

Mortons neuroom

Ondanks vele operaties en steunzolen bleef ze klachten houden. En ze ontwikkelde ook nog een andere aandoening: Mortons neuroom.

Inmiddels heeft Margot de Online Training Mortons Neuroom afgerond. Ze vertelt ons over haar ervaringen.

“11 jaar geleden constateerde mijn podotherapeut Mortons neuroom. Ze plaatste op maat gemaakte ortheses tussen mijn tenen, waardoor de stand van mijn voeten een beetje verbeterde en de klachten iets verminderden. Maar de laatste jaren was dat niet meer voldoende.”

“Wat ik het liefste deed ging niet meer”

“Zo langzamerhand verergerde de pijn. Dit belemmerde mijn favoriete activiteit: wandelen. Ik maakte het liefst langeafstandswandelingen in Europa, waaronder Oostenrijk. Maar dat ging niet meer. Soms kon ik maar 2 kilometer achter elkaar lopen. En zelfs op de fiets had ik last van pijnlijke, dove voorvoeten.”

“Ik werd het zo zat, dat ik op internet zocht naar een oplossing. Ik bedacht dat het voor mijn voeten beter was ze te oefenen. De fysiotherapeut in mijn buurt kon mij niet helpen. Zo kwam ik uiteindelijk bij Voetentraining terecht.”

“Ik aarzelde lang voor ik de training aanschafte. Toentertijd was de training voor Mortons neuroom nog niet beschikbaar. Alleen de hallux valgus training. En online trainen was voor mij ook een drempel. Gelukkig studeerden de eerste Erkend Voetentrainers af en ging Gabriëlle Kers in Deventer aan de slag. Vlakbij mijn woonplaats.”

“Online trainen viel reuze mee”

“Op advies van Gabriëlle startte ik met de training voor de hallux valgus. Zodra de training voor Mortons neuroom beschikbaar was stapte ik over. Online trainen viel reuze mee. Cocky en Yvonne legden alles duidelijk uit. Maar ik vond het wel fijn begeleiding te krijgen van een Erkend Voetentrainer.”

“Ik trainde 11 maanden lang, iedere dag. In het begin verminderden de klachten heel langzaam. Alle oefeningen deden zeer. Maar ik hield vol en deed kalm aan. Na een tijdje merkte ik dat mijn voeten ’s nachts niet meer pijnlijk waren. Wandelen ging ook makkelijker en mijn linker voet was zelfs een paar millimeter smaller geworden.”

“Sommige oefeningen vond ik lastig. Bijvoorbeeld de baldruk oefenen met de theraband, maar dat gaat nu beter. Correct toes vind ik helaas nog steeds niet lekker zitten. De losmaakoefeningen voor mijn tenen en voorvoet zijn wel erg prettig. Mijn voeten voelen steeds soepeler aan.”

“Nu ik klaar ben met de training heb ik met Gabriëlle afgesproken onder andere de laatste 2 modules regelmatig door te nemen. Ook zei ze dat ik altijd bij haar terechtkan als er iets is. Ondanks de coronamaatregelen ben ik erg tevreden over haar begeleiding.”

“Met de resultaten die ik heb behaald ben ik erg blij. Ik raad iedereen die voetklachten heeft of op zoek is naar meer informatie, een kijkje te nemen op voetentraining.nl.”

Gratis oefeningen Mortons Neuroom downloaden

Wil jij een start maken met oefenen? Begin dan met onze gratis oefeningen voor Mortons neuroom. Je kunt ze hier downloaden. 

Reacties
Categorieën