Brandend gevoel onderkant voet pak je aan met Handboek Metatarsalgie
Zo helpt het Handboek voor Metatarsalgie jou
30 november 2020 
2 min. leestijd

Zo helpt het Handboek voor Metatarsalgie jou

Brandend gevoel onderkant voet. Een klacht die veel voorkomt. Het branderige gevoel kan komen door metatarsalgie. Ook wel een doorgezakte voorvoet of spreidvoet genoemd. Hoe kom je van die pijn af? Door je voeten en houding te oefenen. Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning schreven een boek waarin precies staat hoe je dat doet: het Handboek voor Metatarsalgie.

Handboek voor Metatarsalgie

Heb jij een brandend gevoel aan de onderkant van je voet bij iedere stap die je zet? Kun je geen wandelingen meer maken? Dan is het Handboek voor Metatarsalgie zeker een goed hulpmiddel. Het trainen van je voeten en houding is heel belangrijk bij deze voetklacht.

Als je getrainde voetspieren en een betere voetstand hebt, zal de pijn in je voorvoet afnemen en ook je houding verbeteren. Dit staat allemaal uitgebreid uitgelegd in het handboek.

Je leert wat metatarsalgie is, hoe je voet in elkaar zit, hoe metatarsalgie ontstaat, waarom je pijn hebt, wat de functie van je tenen is, wat de functie van je enkel is, wat een goede voetstand is, wat voettorsie is, wat een goede houding is, wat de functie van de grote teen is en nog veel meer. Alles staat in heldere taal uitgelegd, geïllustreerd door foto’s en tekeningen.

Metatarsalgie oefeningen

Ook vind je dertien oefeningen waarmee je aan de slag kunt. Je gaat bijvoorbeeld rollen met een spikeballetje, je tenen losmaken, het vetkussen onder je voorvoet stimuleren, je voorvoetboog versterken en nog veel meer.

Daarnaast geven we uitleg over verschillende hulpmiddelen en laten we aan de hand van foto’s zien hoe je een voorvoettape aanlegt.

Oefenschema doorgezakte voorvoet

Als je het handboek en alle oefeningen hebt doorgenomen, is het belangrijk dat je de oefeningen en tips toepast in het dagelijks leven. Achterin vind je daarom een oefenschema. Dit helpt je bij het inplannen van de oefeningen.

Advies over schoenen en steunzolen

Een verkeerde schoenkeuze kan metatarsalgie veroorzaken. Dit zijn schoenen met smalle neuzen en een hak. Hoe hoger de hak, hoe meer druk op je voorvoet en hoe meer kans op een brandend gevoel aan de onderkant van je voet. In het handboek vertellen we je precies wat goede schoenen voor metatarsalgie zijn. Over steunzolen en proprioceptieve zolen vind je ook informatie.

Brandend gevoel onderkant voet aanpakken?

Wil je het brandende gevoel aan de onderkant van je voet aanpakken? Bestel dan nu het Handboek voor Metatarsalgie bij onze uitgever Arko Sports Media!

Gratis oefeningen metatarsalgie

Wil je kennismaken met het trainen van je voeten? Download dan onze 4 gratis oefeningen voor metatarsalgie.

Word ook lid van onze Facebookgroepen Train je Voeten en Metatarsalgie, zodat je kunt praten met lotgenoten en je vragen kunt stellen. Wij kijken dagelijks op deze pagina om vragen te beantwoorden en oefentips te geven.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Catharina
Door

Catharina

op 30 Dec 2020

Beste Eline,Ik heb de 4 oefeningen voor metatarsalgie en het oefenen gaat goed en helpt al. Maar nu raden jullie aan om op blote voeten te lopen. Nu is mijn rechterbeen 1 cm korter dan mijn linkerbeen. Ik draag al vanaf mijn jeugd steunzolen vanwege, waar ik nu pas achter ben, metatarsalgie. Vanwege de 1 cm lengteverschil is de hiel vd steunzool verhoogd. Maar als ik nu op blote voeten ga lopen, loop ik bij wijze van spreken, weer "mank". En krijg ik weer knieklachten. Is hier "raad" voor? Ik hoop, dat de vraag niet te lastig is,Hart. Gr.Catharina van der Schee

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 04 Jan 2021

Beste Catharina,Bedankt voor je bericht. Met zo'n groot lengteverschil is het inderdaad niet raadzaam op blote voeten te lopen. Als je meer vragen hebt, stel ze vooral.Met vriendelijke groet, Eline

kaatje De Keyser
Door

kaatje De Keyser

op 01 Dec 2020

ik zou graag het boek aan mezelf cadeau doen in deze dagen; Hoe kan ik het bestellen en hoeveel kost het om over te schrijven ? groetjes, kaatje

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 02 Dec 2020

Beste Kaatje, bedankt voor je bericht. Wat een goed idee. Je kunt het handboek via deze site bestellen: https://www.sportsmedia.nl/metatarsalgie.html Je kunt het beste aan onze uitgever vragen wat de kosten voor overschrijving zijn. Zij gaan over de verkoop van het handboek: info@sportsmedia.nl

Reactie plaatsen