Erkend Voetentrainer Anique Zufang uit Nistelrode helpt je pijnloos lopen
“De voeten doen weer mee met de rest van het lichaam”
31 oktober 2022 
2 min. leestijd

“De voeten doen weer mee met de rest van het lichaam”

“Ik heb ineens het gevoel onder mijn voeten terug. Ik voel de afzet en landing als ik loop.” Dat krijgt Anique Zufang regelmatig te horen na een consult. Ze is Erkend Voetentrainer, fysiotherapeut, oedeemtherapeut en McKenzie-therapeut in het Noord-Brabantse dorp Nistelrode. Steeds meer deelnemers van de online voetentrainingen komen bij haar langs voor begeleiding en onderzoek.

erkend voetentrainer nistelrode noord brabant

Persoonlijke aandachtspunten

“Als cliënten bij mij op consult komen, zoek ik naar hun persoonlijke aandachtspunten. Waar kun je aan werken, zodat je zo veel mogelijk baat hebt bij de online voetentraining?”

Er is eindelijk iemand die écht naar hun voeten kijkt.
“Ik zorg er ook voor dat cliënten thuis aan de slag kunnen met mijn aanwijzingen en adviezen. Zo laat ik ze video’s maken van de oefeningen en bewegingen die extra belangrijk zijn voor hun herstel. En na afloop stuur ik een e-mail met een samenvatting van het consult. Dit kost mij extra tijd, maar ik wil mijn cliënten goed helpen.”

 “Ze lopen vaak al jaren rond met voetklachten en er is eindelijk iemand die écht naar hun voeten kijkt. Iemand die hen begeleidt bij de oefeningen, zodat de voeten weer op de juiste manier gaan functioneren. De voeten horen er weer bij. Ze doen weer mee met de rest van het lichaam.”

Advies over schoenen en hulpmiddelen

“Om mijn cliënten nog beter te helpen leg ik ook contact met hun andere behandelaren, als dat nodig is. Zo bel ik weleens met een podotherapeut voor achtergrondinformatie. Of ik vraag hem of haar de steunzolen van mijn cliënt aan te passen als ik zie dat hij of zij er niet goed op loopt.”

erkend voetentrainer nistelrode noord brabant

 “Advies over hulpmiddelen en schoenen geef ik ook. Ik zorg ervoor dat dit past in het dagelijks leven. Kan de cliënt geen teenspreiders in zijn of haar schoenen dragen? Dan is het mogelijk niet zinnig om deze aan te schaffen en verzinnen we een andere oplossing. Draagt de cliënt schoenen met hakken tijdens werktijd? Dan bedenken we een plan, zodat ze toch wat kan doen aan haar voetklachten.”

Hoe oud je ook bent, je kunt je voetklachten actief aanpakken.

"Mag ik dan niet meer terugkomen?"

“Ik merk dat cliënten mijn behandelaanpak waarderen. ‘Mag ik dan niet meer terugkomen?’, vroeg een dame teleurgesteld toen ik haar laatst vertelde dat ze klaar was met de behandeling. Zo blij was ze met alle hulp en aandacht voor haar voeten.”

 “Ik begeleidde haar bij de Online Training Metatarsalgie. De pijn in haar voorvoet was daardoor flink afgenomen en haar kwaliteit van leven toegenomen. Dat vond ik erg fijn voor haar. Als je genoeg aandacht besteedt aan je voeten, kun je vergeten bewegingen toch weer aanleren en zo je voetklachten actief aanpakken. Hoe oud je ook bent.”

Erkend Voetentrainer bezoeken?

Wil je een afspraak maken met Anique? Dat kan via anique@fysiochirodegroot.nl.

Woon je niet in de buurt van Nistelrode, maar wil je wel langs bij de Erkend Voetentrainer? Op deze kaart zie je welke er in jouw omgeving zitten.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen