Je komt van hielspoor af als je naar de Erkend Voetentrainer gaat
23 september 2022 
1 min. leestijd

"Na een week had ze al minder pijn van haar hielspoor"

Hoe kom je van hielspoor af? Daar weet Erkend Voetentrainer Amy van Noort alles van. Zij behandelt dagelijks mensen met hielspoor. “Blijf er niet mee rondlopen. De pijn vermindert of verdwijnt zelfs als ik met jou aan de slag ga”.

Hoe kom je van hielspoor af?

Hielspoor pak je aan door de Erkend Voetentrainer te bezoeken. Dat is een fysiotherapeut of oefentherapeut die je hele houding en voetstand onderzoekt. En jou voet- en houdingsoefeningen meegeeft.

In deze video vertelt Amy over haar hielspoor behandeling.

"Ik kijk naar de voet en de hele lichaamshouding"

“Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd: steunzolen, stevige schoenen, behandelingen bij een therapeut... Maar vaak kijken behandelaren alleen naar de hiel, heel lokaal dus. En ze geven je het advies om rust te nemen. Op die manier blijf je er last van houden.”

 “Mijn aanpak is anders. Ik kijk niet alleen naar de voet, maar naar het hele lichaam. Bij hielspoor is de peesplaat geïrriteerd of ontstoken. Deze is verbonden met de kuitspier. De kuitspier is verbonden met de bovenbeenspier, de bovenbeenspier met het bekken en ga zo maar door. Al deze spieren beïnvloeden elkaar. Hielspoor is dus niet een klacht die op zichzelf staat.”

“Ik zorg ervoor dat jij alle spieren in je lichaam weer op de juiste manier gaat gebruiken, tijdens het staan en lopen. Hierdoor vermindert de belasting op de peesplaat en verdwijnt de pijn.”

hielspoor behandeling

Zo verloopt het consult

“Ik begin mijn consult met een intake waarin ik een aantal vragen stel. Waar heb je pijn? Hoelang heb je al hielspoor? Wanneer voel je de pijn het meest?”

 “Vervolgens vraag ik of je komt liggen op de bank en onderzoek ik je voeten. Daarna onderzoek ik je houding en je voetstand als je staat. Zo zie ik waar het probleem zit en kan ik je de juiste oefeningen meegeven.”

Bekkenoefeningen bij hielspoor

 “Laatst gaf ik een mevrouw met hielspoor bekkenoefeningen mee. Ik zag dat haar bekken scheef stond. En daardoor kwam er extra gewicht op de peesplaat. Ze deed de bekkenoefeningen trouw. Na een week was de pijn al een stuk minder.”

Gratis oefeningen hielspoor downloaden

Heb jij op dit moment hielspoor? Download dan nu onze gratis oefeningen en start met het trainen van je voeten.

Download de oefeningen hier.

WIl je een Erkend Voetentrainer bezoeken?

Via deze pagina kun je een afspraak maken met een Erkend Voetentrainer bij jou in de buurt. 


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen