Door de hielspoor oefeningen kan ik weer pijnloos wandelen
welke ervaringen zijn er met de hielspoor oefeningen
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
06/27/2024
5 min
0

Van orthopedische schoenen naar sterke voeten: Danny’s ervaring met de Online Training Hielspoor

06/27/2024
5 min
0

Wat moet ik hiermee?, dacht Danny Grote Ganseij. Hij was pas 37 jaar en kon bijna niet meer lopen door de pijn. De peesplaatirritatie onder beide voeten was zo erg dat 2000 stappen per dag voor hem uitzonderlijk waren. Dat hij nu weer prettig kan lopen, had hij nooit verwacht. Omdat hij zo tevreden is met dit resultaat, werkt hij graag mee aan een interview over zijn ervaring met de Online Training Hielspoor.

Zo veel mogelijk met de fiets of auto

werken hielspoor oefeningen

Wat voor klachten had je?

“De afgelopen vier jaar had ik naast een doorgezakte voet last van een geïrriteerde peesplaat. Ook wel fasciitis plantaris of in de volksmond hielspoor genoemd. Het ontstond toen ik na jaren weer begon met hardlopen.

De pijn werd zo intens dat ik mijn voeten zo weinig mogelijk belastte. Ik sloeg de lunchwandeling op mijn werk over en gebruikte de fiets of auto als ik ergens naartoe wilde. Zelfs als de afstand klein was.”

werken hielspoor oefeningenDit is de peesplaat onder de voet. 

Verschillende behandelingen zonder succes

Hoe pakte je de pijn aan?

“Ik heb van alles geprobeerd: steunzolen, shockwavetherapie, orthopedische schoenen. Maar niets hielp voldoende om de peesplaatirritatie echt aan te pakken. Het lopen ging steeds moeilijker en de pijn werd alleen maar erger.

Toen ik een fysiotherapeut bezocht voor een andere blessure, zei hij dat ik mijn voeten moest trainen. ‘Als je niets doet aan de conditie van je voeten, kun je schoenen blijven aanpassen tot je een ons weegt,’ zei hij. Hij gaf me oefeningen, en na wat googelen ontdekte ik Voetentraining.”

Een sceptische start

Twijfelde je om je voeten te gaan trainen?

“Ik was zeker sceptisch. Ik had al zoveel behandelingen geprobeerd. Maar wie niet waagt, die niet wint. Dus ik nam via e-mail contact op met Voetentraining en vertelde mijn verhaal. Omdat mijn voetproblemen zo ernstig waren en ik al veel geprobeerd had, adviseerde Voetentraining me een afspraak te maken bij een Erkend Voetentrainer.”

werken hielspoor oefeningen

Orthopedische schoenen als korset voor de voeten

Bij welke Erkend Voetentrainer ben je geweest?

“Ik zocht een Erkend Voetentrainer in de buurt van mijn woonplaats Borne, maar vond niemand. De dichtstbijzijnde was Ingrid Enderink in Laren. Hoewel dat zeker een half uur rijden was, had ik het er graag voor over.”

Wat is het belangrijkste inzicht dat je hebt gekregen bij Ingrid?

“Ingrid zei dat mijn orthopedische schoenen een korset waren voor mijn voeten. Als ik ze uitdeed, zakten mijn voeten als een plumpudding in elkaar. Daarom adviseerde ze me mijn orthopedische schoenen niet meer te dragen en mijn voeten dagelijks te trainen. Direct na het eerste consult kocht ik de Online Training Hielspoor.”

Mijn voetbogen zijn terug

Wat vond je van de Online Training Hielspoor?

“De Online Training Hielspoor is erg goed, vooral de uitleg over de voetbogen. Ik ben constructeur van beroep en daardoor zie ik dat voeten eigenlijk ook een constructie zijn, gevormd door de bogen.

Mijn voetbogen waren ingezakt, maar door mijn voeten sterk te trainen, zijn ze weer terug. Ik vergeleek laatst mijn voetfoto's van het begin van de training en zes maanden later. Het resultaat is verbazingwekkend; mijn voeten staan nu veel rechter op.”

werken hielspoor oefeningenJe ziet op deze foto's dat Danny's voeten veel meer rechtop staan. 

Ik gebruik weer mijn hele voet als ik loop

“Ook loop ik veel beter. Toen ik een tijdje terug bij de podotherapeut een dynamische voetscan liet maken, zag hij dat ik bij elke stap door mijn voeten zakte en dicht bij de middellijn van mijn voet bleef. Nu toont de scan dat mijn afwikkeling veel beter is: ik gebruik weer mijn hele voet als ik loop.”

werken hielspoor oefeningenDanny’s voetscans

Welke oefeningen vond je prettig?

“In het begin vond ik de oefening met het spikeballetje erg fijn; dat haalde de eerste irritatie al weg. Daarnaast heb ik een half jaar lang dagelijks mijn peesplaat gerekt. Als ik merk dat de peesplaat begint te irriteren, doe ik deze oefening weer. Zo voorkom ik dat ik pijn krijg. Verder blijf ik de oefeningen uit de laatste twee modules doen om mijn voeten te onderhouden. Dit doe ik gemiddeld twee keer per week.”

werken hielspoor oefeningenOefening met spikeballetje

Een wereld van verschil

Wat vind je van het resultaat dat je hebt bereikt?

“Ik ben ontzettend enthousiast over wat de Online Training Hielspoor mij heeft gebracht. Mijn voeten staan nu weer beter rechtop en ik heb geen last meer van geïrriteerde peesplaten. Zonder steunzolen lopen lukt nog niet, maar het verschil tussen waar ik vandaan kom en waar ik nu sta is echt enorm.”

“Wat ik vroeger met de fiets of auto deed, kan ik nu weer lopend doen. Dat is heel fijn. Als ik mensen hoor praten over zere voeten, raad ik ze altijd Voetentraining aan. Het werkt echt. Mijn orthopedische schoenen zijn inmiddels verdwenen in de kast.”

Welke ervaringen met de hielspoor oefeningen zijn er nog meer?

We horen vaak van mensen dat ze weer pijnvrij kunnen lopen door de hielspoor oefeningen van de Online Training Hielspoor. En we zijn altijd dankbaar als ze dit willen delen met anderen.

Ik kan nu gewoon mijn bed uitstappen zonder dat stramme gevoel onder mijn voetenwerken hielspoor oefeningen

Bekijk het verhaal van Frederika

Dankzij deze hielspoor behandeling kan ik veel langer staan

werken hielspoor oefeningen

Bekijk het verhaal van Gerben

Download het gratis stappenplan bij hielspoor

Ervaar zelf de pijnverlichting na het oefenen van je voeten met ons gratis stappenplan.

Download hier het gratis stappenplan bij hielspoor

Reacties
Categorieën