Irma Kolen is Erkend Voetentrainer in Noord-Brabant, boek een consult
ik zoek een erkend voetentrainer
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
09/06/2023
2 min
0

“Ik zie mijn consulten als een samenwerking. De cliënt voelt en ik analyseer”

09/06/2023
2 min
0

Zoek je een Erkend Voetentrainer in Noord-Brabant? Ga langs bij Irma Kolen – van Laarhoven. In dit blog vertelt ze hoe ze te werk gaat.

“Als mensen begrijpen waarom ze die hallux valgus of klauwteen hebben gekregen, gaan ze heel gemotiveerd aan de slag met de oefeningen”, zegt Irma Kolen-van Laarhoven. Ze is Erkend Voetentrainer, fysiotherapeut, manueel therapeut en oncologiefysiotherapeut bij Fysiotherapie Udenhout. Wekelijks behandelt ze cliënten die deelnemen aan onze voetentrainingen.

erkend voetentrainer brabant

Gestopt met badmintonnen

“Je kunt een geweldig resultaat bereiken als je de voeten bij je behandeling betrekt. Dat heb ik ook bij mezelf gemerkt. Toen ik nog bezig was met de opleiding Erkend Voetentrainer, hielp Cocky Hoogeveen me tijdens een praktijkdag met mijn nekklacht.

Ik vertelde haar dat ik was gestopt met badmintonnen doordat ik, vanwege een whiplash, niet meer rechts naar achteren kon kijken. Cocky analyseerde mijn voetstand en zette mijn grote teen rechter. Meteen voelde ik verbetering. Met deze houding kon ik mijn nek wel rechts naar achteren draaien.

Hallux valgus aan rechtervoet

Ze gaf me oefeningen mee en adviseerde me ook om op barefoot schoenen te lopen. Sinds een half jaar ben ik weer volop aan het badmintonnen. Nu ik Erkend Voetentrainer ben, bereik ik ook regelmatig dit soort resultaten.

Een van mijn cliënten had een hallux valgus aan haar rechtervoet. Door oefeningen staat deze teen nu een stuk rechter. Daar was ze erg blij mee.

erkend voetentrainer brabant

Oorzaak gevonden

Maar laatst mailde dezelfde cliënt me dat de grote teen aan haar linkervoet scheef begon te staan. Dat vond ik merkwaardig. Tijdens het voet- en houdingsonderzoek kon ik niets vinden. Ik besloot dus door te vragen. Ze bleek de afgelopen tijd veel te hebben gespit in haar tuin. ‘Hoe heb jij gespit?’ vroeg ik haar. Ze deed het voor. Ik zag dat ze haar rechtervoet daarbij schuin neerzette. Doorgaans ontwikkel je niet zo snel een scheve teen, maar deze cliënt is erg flexibel en dan ontstaat scheefgroei eerder.

Ik legde uit dat ze ook tijdens het spitten haar voeten recht moet zetten. Daarna ging het beter. Ze was opgelucht dat we de oorzaak hadden gevonden.

Veel positieve energie

Omdat elke cliënt andere vragen en wensen heeft, bestaan mijn consulten niet uit een vast programma. Ik heb een uur en wil daarin de cliënt zo goed mogelijk helpen. Heeft hij of zij een zak met schoenen bij zich? Dan zorg ik ervoor dat we deze allemaal kunnen bekijken. Wil hij of zij liever een aantal oefeningen doornemen? Dan doen we dat.

erkend voetentrainer brabant

Ik zie mijn consulten als een samenwerking. De cliënt voelt en ik analyseer. Zo ontdekken we samen de oorzaak van de klacht. Als ze dan na een paar weken weer op consult komen, kunnen ze vaak al lopen zonder pijn. Ook hebben ze het gevoel dat ze zelf hun klacht hebben opgelost. Dat geeft mij veel positieve energie."

Ik zoek een Erkend Voetentrainer in Noord-Brabant

Er zitten meerdere Erkend Voetentrainers in Noord-Brabant. Op de kaart zie je wie erin jouw buurt is gevestigd.

Hier vind je de contactgegevens van Irma.


Reacties
Categorieën