In Purmerend zit Erkend Voetentrainer Monica Minck van Fysiotherapie Minck
waar zit een erkend voetentrainer in purmrend
Scheve grote teen
Eline van den Hout
Scheve grote teen
09/14/2023
2 min
0

“Voor alle voetklachten én hardloopklachten kunnen cliënten bij mij terecht”

09/14/2023
2 min
0

Zoek je een Erkend Voetentrainer in Purmerend? Maak dan een afspraak met fysiotherapeut Monica Minck. Ze biedt persoonlijke begeleiding bij onze trainingen en is ook gespecialiseerd in scoliosetherapie volgens de methode Schroth, hardloopanalyse, fysiopilates en hydrotherapie. In dit blog vertelt ze hoe ze cliënten met voet- en houdingsklachten helpt.

Van dagelijkse klachten naar pijnvrij wandelen

“Vier maanden geleden kreeg ik een cliënte van 43 op consult. Ze kon niet staan zonder pijn in haar hiel. Dit maakte haar dagelijks leven erg lastig. Ik deed onderzoek naar haar voeten, houding en manier van lopen. Ook adviseerde ik haar te gaan oefenen en barefoot schoenen te dragen.

Onlangs zag ik haar weer. Ze straalde van blijdschap, want ze had zonder pijn een wandeling van 3 kilometer gemaakt. Na drieënhalve maand oefenen is het haar gelukt om regie te krijgen over haar eigen lichaam. Ze is in staat de pijn zelfstandig op te lossen.

erkend voetentrainer purmerend

Bochten in rug corrigeren

Door mijn brede therapieaanbod kan ik complexe problemen behandelen zoals scoliose. Dit is een aandoening waarbij de wervelkolom uit balans raakt, zowel voor- als achterwaarts als in zijdelingse richting. Om dit te corrigeren pas ik de Schroth-therapie toe. Daarmee kan de cliënt de verkrommingen in zijn rug aanpakken. Uiteraard kijk ik dan ook naar de voeten.

Door de verkrommingen in de rug verplaatst het lichaamsgewicht zich naar één kant. De voet waar al het gewicht op komt, geeft klachten. Ik help de cliënt om zijn gewicht gelijkmatig over zijn voeten te verdelen. Daardoor gaat hij anders staan. Tegelijkertijd zie je de stand van de rug verbeteren. Zo vult mijn kennis die ik heb als Erkend Voetentrainer de Schroth-therapie mooi aan en vice versa.

erkend voetentrainer purmerend

Knie- en enkelklachten bij hardlopen

Voor hardloopklachten kunnen cliënten ook bij mij terecht. Bij hardloopanalyses zie ik vaak dat mensen op hun hak landen. Hierdoor klapt de voet in één keer naar binnen. Op die manier ontstaan knie- of enkelklachten.

Deze typische hardloopklachten kun je verhelpen met een eenvoudige oefening. Je maakt een soort molentje of fietsbeweging met je been. De voet landt dan onder de knie, deels op de voorvoet en deels op de middenvoet. De hak volgt later. Dat is de beste landing tijdens het hardlopen.

erkend voetentrainer purmerend

Precies wat ik wil bereiken

Cliënten waarderen mijn adviezen. Wat ze eerst zagen als ‘grote problemen’, kunnen ze nu zelf oplossen. Ze weten wat er aan de hand is en hoe ze moeten handelen om de pijn te verminderen. Dat is precies wat ik wil bereiken met mijn behandelingen.”

Waar zit in Purmerend een Erkend Voetentrainer?

De Erkend Voetentrainer in Purmerend zit in de praktijk Fysiotherapie Minck, Amstellaan 2b in het Oase Feelgood & Cure Center. Maak een afspraak via de website.Reacties
Categorieën