Elise Roeling is Erkend Voetentrainer in Son en Breugel
erkend voetentrainer son en breugel
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
04/11/2024
2 min
0

"Loop eens een rondje op blote voeten en voel wat er in de voet gebeurt"

04/11/2024
2 min
0

Ik zoek een Erkend Voetentrainer in Son en Breugel - Elise Roeling-Bruurs is Erkend Voetentrainer, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Ze werkt bij Fysiotherapie van Gerven in het Brabantse dorp Son en Breugel. Hebben haar collega’s cliënten met voet- en houdingsproblemen? Dan vragen ze Elise vaak om advies.

“Ik kan eindelijk pijnvrij lopen, omdat mijn voet soepeler is en ik weet welke schoenen ik het beste kan dragen.” Deze reactie hoort Elise Roeling vaak als ze cliënten helpt bij een van de online voetentrainingen. In dit blog vertelt ze enthousiast over haar ervaringen als Erkend Voetentrainer.

Fascinatie voor de voet

 Elise Roeling

"Ik heb al vele jaren een fascinatie voor de voet. Ik kom uit de atletiekwereld en heb me tijdens mijn studie Bewegingswetenschappen verdiept in looppatronen. De voet is een belangrijk onderdeel van ons lichaam, maar krijgt veel te weinig aandacht.  

 Als Erkend Voetentrainer help ik cliënten contact te maken met hun voeten. Dit zijn ze vaak verloren. Ze weten niet precies wat de voet doet tijdens het staan en wandelen. Wanneer ze de bewegingen die de voet maakt weer voelen, gaan ze vanzelf beter lopen. En dat heeft ook gelijk een positief effect op de houding.

Meer baat bij Voetentraining

Ook zorg ik ervoor dat cliënten alles uit de online voetentrainingen kunnen halen. Ik help ze bijvoorbeeld als zij moeite hebben met een bepaalde oefening. Een van de oefeningen die weleens fout gaat, is ‘ het draaien van het sprongbeen’. 

Elise Roeling

Hierbij draai je niet alleen het sprongbeen; je maakt ook een draaibeweging in de heup. Bij sommige mensen lukt dat niet omdat ze draaien vanuit de knie. Ik ga dan terug naar de basis: hoe werkt het heupgewricht eigenlijk? Als ze dit weer doorkrijgen, voeren ze de oefening goed uit. Op die manier hebben ze veel meer baat bij de training.

Voeten horen erbij

Cliënten die ik bijvoorbeeld bij de Online Training Hallux Valgus begeleid, geven vaak aan dat zij na module 4 al volledig pijnvrij kunnen lopen. En tijdens de volgende modules maakt de bal van de voet steeds beter contact met de grond. Dit is een voorwaarde om de grote teen rechter te kunnen trainen. 

Het is geweldig onderdeel te mogen zijn van zo’n mooi traject. Het geeft me veel energie als ik cliënten begeleid naar een mooi resultaat.

Elise Roeling

Ik hoop dat steeds meer mensen aandacht krijgen voor hun voeten. Je hoeft ze niet altijd weg te stoppen in schoenen. Loop eens een rondje op blote voeten en voel wat er in de voet gebeurt."

Ik zoek een Erkend Voetentrainer in Son en Breugel - Neem contact op met Elise

Je kunt de Erkend Voetentrainer in Son en Breugel bereiken via de website van Fysiotherapie van Gerven. Vraag om een consult bij Elise Bruurs-Roeling. 

Meer Erkend Voetentrainers vind je hier


Reacties
Categorieën