Nanda van der Linde is Erkend Voetentrainer in Spaarndam
“Ze had geen enkele blaar tijdens de Nijmeegse Vierdaagse”
02 januari 2023 
2 min. leestijd

“Ze had geen enkele blaar tijdens de Nijmeegse Vierdaagse”

“‘Neem maar een paar maanden rust jongen’, zei de dokter tegen een cliënt met knieklachten. Daar werd deze veertienjarige basketballer niet blij van. Hij zocht naar een oplossing en vond die bij mij in de fysiotherapiepraktijk."

“Ik onderzocht hem uitgebreid en gaf hem voet- en houdingsoefeningen mee. Binnen zes weken kon hij alles weer”, vertelt Erkend Voetentrainer Nanda van der Linde.

Zes dagen per week

Nanda is eigenaar van Fysiotherapie Spaarndam. Ze heeft ook een praktijk in Driebergen, Rotterdam en sinds kort in Amsterdam. Daarnaast is ze docent fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en bewegingswetenschapper bij Voetportaal.

“Ik vind het geweldig dat ik klachten kan oplossen waar mensen jaren mee rondlopen."

Nanda van der Linde test de voetmobiliteit

Dat ze zes dagen per week werkt is dus niet verrassend. Maar dat heeft ze er allemaal voor over. Nanda: “Ik vind het geweldig dat ik klachten kan oplossen waar mensen jaren mee rondlopen. Dat is precies waarom ik fysiotherapeut ben geworden.”

Is er in het verleden iets gebeurd?

 “Als cliënten binnenkomen met bijvoorbeeld een hallux valgus of hielspoor, begin ik met een vraaggesprek. Hoelang hebben ze pijn? Is er in het verleden iets gebeurd waardoor de voetklacht is ontstaan?”

 “Daarna voer ik een aantal tests uit. Ik onderzoek onder andere waarom de voet niet goed functioneert. Hierbij kijk ik niet alleen naar de voet zelf, maar ook naar de rest van het lichaam. Soms hebben mensen met hielspoor bijvoorbeeld last van hun bilspier en ligt daar de oplossing.”

Erkend Voetentrainer Nanda van der Linde oefent met wiggen

Ik geef cliënten een vliegende start

 “Hoewel cliënten vaak al bezig zijn met een van de voetentrainingen, geef ik ze een op maat gemaakt schema mee. Soms hebben ze er baat bij een bepaalde oefening vaker of eerder te doen.”

 “Regelmatig pas ik tijdens het consult ook manuele therapie en dry needling toe. Dit heeft direct een spierontspannend effect. Op die manier geef ik cliënten een vliegende start voor als ze thuis gaan oefenen.”

“Wat doe je dat secuur”

 “Cliënten vinden het fijn dat ik zo uitgebreid naar hun voeten kijk. ‘Wat doe je dat secuur’, hoor ik vaak terug. Ik leg ze ook de relatie tussen hun voeten en de rest van hun lichaam uit, waardoor ze de voetentraining beter begrijpen.”

Fysio Nanda oefent de houding met haar cliënt

 “Een tijd geleden behandelde ik een cliënt met een doorgezakte voorvoet. Ze deed de Online Training Metatarsalgie en ze wilde graag de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Maar als ze hiervoor oefende kreeg ze blaren."

“Uit mijn onderzoek bleek dat ze haar enkel moeilijk kon bewegen. Ik heb toen vanuit de training een op maat gemaakt schema gemaakt waarmee ze dit probleem kon oplossen.”

 “‘Ik heb nog nooit zo lekker gelopen. Ik had geen enkele blaar en mijn enkels deden ook geen pijn!’ stuurde ze me na de Vierdaagse. Een fantastisch bericht.”

Erkend Voetentrainer bezoeken?

Wil je een afspraak maken met Nanda? Dat kan via deze link.
Woon je niet in de buurt van Spaarndam, maar wil je wel langs bij de Erkend Voetentrainer? Op deze kaart zie je welke er in jouw omgeving zitten.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Lieke Melkert
Door

Lieke Melkert

op 09 Aug 2023

Link voor een afspraak met Nanda van der Linde is dood. Werkt ze niet meer in Amsterdam?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 29 Aug 2023

Beste Lieke, Als het goed is, is dit de juiste link: https://fysiotherapienl.com/erkend-voetentrainer/

Reactie plaatsen