Erkend Voetentrainer in Baarn helpt je van je voetklachten af
“Ik wil cliënten hun zelfstandigheid teruggeven”
14 februari 2023 
2 min. leestijd

“Ik wil cliënten hun zelfstandigheid teruggeven”

“Inzicht geven in hoe de pijn in de voet ontstaat. Dat is de eerste stap richting een goede behandeling”, zegt Peter van Vliet. Hij is fysiotherapeut, manueel therapeut, gespecialiseerd in complexe klachten en Erkend Voetentrainer. Zijn consulten vinden plaats in een grote praktijk in Baarn. Peter vertelt over zijn aanpak van voet- en houdingsklachten.

Aanpassen van de trainingen

“Sinds ik Erkend Voetentrainer ben behandel ik steeds meer cliënten die pijn hebben in hun voeten. Ik vind het belangrijk om extra aandacht te besteden aan voeten. Binnen de fysiotherapie wordt er te weinig mee gedaan, terwijl voetklachten regelmatig voorkomen in combinatie met knie-, heup- en rugklachten.”

Voetentrainer baarn

 “Vaak zijn mijn cliënten al met de Online Training Hallux Valgus gestart, maar hebben hier extra begeleiding bij nodig. Ik onderzoek of er iets afwijkt van het klassieke hallux-valguspatroon. Als dit zo is, dan pas ik de training hierop aan of geef ik aanvullende oefeningen mee.”

Zes weken later nergens meer last van

 “Laatst had ik een cliënt met een Mortons neuroom. Een beknelde zenuw tussen het derde en vierde middenvoetsbeentje. Ze had al van alles geprobeerd: operaties, injecties en podotherapie. Maar ze reageerde overal slecht op en dacht dat ze hele zwakke voeten had.”

 “De oorzaak van haar Mortons neuroom lag onder andere in een verkeerde belasting van de voeten. Ik gaf haar oefeningen mee voor twee voeten. Daarbij liet ik haar ervaren dat ze ook de voet met het Mortons neuroom nog kon bewegen en belasten. Dit in combinatie met de uitleg dat ze de voeten juist moet belasten om sterker te worden, gaf haar de motivatie om te oefenen."

"Zes weken later had ze nergens meer last van. Dit is precies waarom ik fysiotherapeut ben geworden. Ik wil cliënten hun zelfstandigheid teruggeven.”

voetentrainer baarn

Motivatie om te oefenen

“De meerwaarde van mijn behandelingen ligt in het zoeken naar de oorzaak. Waar zit de bron die de pijn veroorzaakt? En wat doet dit met de rest van het lichaam en met de bewegingen? Dit kan ik mijn cliënten goed uitleggen. Als ze eenmaal begrijpen waardoor de pijn ontstaat, snappen ze de oefeningen veel beter. Zo blijft de motivatie om te oefenen hoog.”

Afspraak maken met Peter?

Wil je een afspraak maken met Peter? Stuur een e-mail naar: peter@ftbbaarn.nl.
Woon je niet in de buurt van Baarn? Kijk hier of er een Erkend Voetentrainer bij je in de buurt zit.  


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen