Erkend Voetentrainer Inge de Jong geeft consulenten in Delfgauw vlakbij Delft
“Met een concreet doel krijg je plezier in de voetoefeningen”
12 september 2022 
2 min. leestijd

“Met een concreet doel krijg je plezier in de voetoefeningen”

“Jouw voeten zijn perfect. Ze zijn alleen vergeten wat ze moeten doen. Ik geef de handvatten waarmee je weer met je voeten leert samenwerken”, zegt fysiotherapeut Inge de Jong tegen haar cliënten. 

Ze is Erkend Voetentrainer in Delfgauw, een dorp vlakbij Delft. Wekelijks ontvangt ze deelnemers van onze online trainingen in haar praktijk Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw. 

"Ik wil twee uur pijnloos wandelen"

“Als Erkend Voetentrainer bied ik deelnemers van de voetentrainingen grote meerwaarde. Ik vraag ze wat hun wensen zijn en stel op basis daarvan een doel." 

"Dit doel is heel concreet: ‘Ik wil twee uur pijnloos wandelen, zodat ik mijn favoriete boswandeling weer kan maken’, ‘ik wil mijn mooie schoenen kunnen dragen tijdens de bruiloft van mijn zoon’ of ‘ik wil zonder pijn de trap op kunnen lopen, zodat ik langer in mijn huis kan blijven wonen.’”  

 “Dankzij zo’n concreet doel is oefenen geen ‘moeten’, maar iets leuks. Als je tijdens de oefeningen aan die bruiloft denkt of aan die wandeling, geeft dat extra motivatie om aan jezelf te werken.”  

Inge de Jong

 “We verleggen zo de focus op die grote bunion of die nare pijn naar een aantrekkelijk toekomstbeeld. Dat geeft positieve energie, waardoor je oefenen gaat zien als een plezierige ontmoeting met je voet."  

 "En uiteindelijk verdwijnt die pijn ook echt of gaat die grote teen rechter staan. Want je herhaalt de oefeningen steeds, je leert op de juiste manier lopen en je hebt geleerd dat je je voeten op meerdere manieren kunt bewegen."  

Op zoek naar blinde vlekken

 “Tijdens het consult zoek ik ook met cliënten naar hun zogenoemde ‘blinde vlekken’. Heb je eigenlijk wel door dat je leunt op je voorvoet? Of dat je rechterheup gedraaid staat? En zie je wat voor effect dat heeft op je hele houding en je voetstand?”  

 “Met deze benadering houd ik mensen een spiegel voor. Ik geef ze inzicht in hoe hun voeten en de rest van hun lichaam werken en horen samen te werken. En dat is de eerste grote stap naar verbetering."  

 "Ik zeg ook weleens: het lichaam bevat alle wijsheid en antwoorden al. Als je waarlijk contact maakt met je lichaam, vertelt het jou wat het nodig heeft. Dit betekent dat je jezelf niet focust op de delen met pijn (de meest gemaakte fout) maar op je hele lichaam." 

"Samen met mij zoek je naar het punt waar de samenwerking tussen bewegende schakels in je lichaam verloren is gegaan. Als je je goed concentreert, vind je dat vanzelf.”   

Groepstraining Voetentraining

Inge de JongDe trainingsruimte van Inge

“Omdat ik wil dat mensen zo veel mogelijk oefenen op de manier die zijzelf het prettigst vinden, bied ik naast de persoonlijke consulten groepstrainingen aan. Sommige mensen vinden het namelijk fijn om lotgenoten te spreken en ervaringen uit te wisselen.”  

 “Elke maand op donderdagmiddag is er een groepstraining. Tijdens deze bijeenkomst neem ik met twee tot vijf personen een aantal oefeningen van de Online Training Hallux Valgus door. En dat werkt heel prettig."

"Je leert niet alleen van mij, maar ook van elkaar. Je ziet dat elke voet anders is en dat dat helemaal oké is. Het gaat erom dat jij de connectie voelt met je eigen voeten en dat de spieren en gewrichten weer gaan doen wat ze moeten doen. Zo krijg je weer plezier in bewegen.”  

Erkend Voetentrainer Delfgauw afspraak maken

Woon je in Delfgauw, Delft, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen of Den Haag? En ben je op zoek naar een Erkend Voetentrainer? De dichtstbijzijnde is Inge de Jong. Maak een afspraak met haar via:  www.fysiotherapiedelfgauw.nl.  

 

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen