Als je pijn krijgt door het oefenen, vraag dan om begeleiding bij de Erkend Voetentrainer
Ik krijg meer pijn door het oefenen, wat moet ik doen
Scheve grote teen
Yvonne Bontekoning
Scheve grote teen
01/11/2024
2 min
0

Ik krijg meer pijn door het oefenen, wat moet ik doen?

01/11/2024
2 min
0

Ik krijg meer pijn door het oefenen, wat moet ik doen? Als je pijn krijgt door het oefenen, voer je een oefening verkeerd uit of zet je te veel kracht. Oefen voorzichtiger. Als de pijn aanhoudt, bezoek dan een Erkend Voetentrainer. Deze fysio- of oefentherapeut zorgt ervoor dat je de oefening op de juiste manier doet.

Ik krijg pijn door de gratis oefeningen

Als je pijn krijgt door de gratis oefeningen, druk je waarschijnlijk te hard op het massageballetje. Het gaat bij Voetentraining vooral om de beweging, niet om kracht. Stop even met de oefeningen en bouw ze rustig op als de pijn over is. Bij elke oefening benoemen we ook een aantal aandachtspunten. Bijvoorbeeld de juiste stand van de tenen of knie. Lees deze tips door en let hierop als je de oefening doet. Blijf je pijn houden? Ga dan naar de Erkend Voetentrainer. Hij of zij begeleidt je bij de uitvoering.

pijn door voetoefeningen

Ik krijg pijn door de oefeningen uit de online training

Stijve voetspieren in de eerste weken zijn normaal. Blijft de pijn? Stop even met de oefening die de pijn veroorzaakt. Ga naar de Erkend Voetentrainer voor begeleiding of meld je aan via info@voetentraining.nl voor het gratis telefonisch spreekuur met Cocky Hoogeveen. Zij geeft je persoonlijk advies. Je kunt ook altijd een e-mail sturen naar de klantenservice. Geef door welke training je doet, bij welke module je pijn krijgt en bij welke oefening(en). Geef aan waar het pijn doet, het liefst ingetekend op een foto. Stuur ook een foto mee waarop je voeten goed te zien zijn. Hier vind je de instructies voor het maken van zo'n foto.

Ik krijg pijn in mijn handen door het masseren

Hiervoor hebben we de ideale oplossing: het massagehoutje. Als je dit gebruikt, heb je geen pijn meer in je handen. Met minimale inspanning kun jij je tenen, peesplaat en voorvoet heerlijk masseren. Je vindt het op onze pagina met oefenmaterialen.

 pijn door voetoefeningen


Ik krijg pijn door het dragen van barefoot schoenen

Pijn door het dragen van barefoot schoenen kan ontstaan als je er plotseling de hele dag op loopt. Bouw het dragen geleidelijk op. In dit blog lees je meer over de opbouw van barefoot schoenen. 

Ik krijg blaren door teenspreiders

Draag teensokken onder je teenspreiders, dat kan helpen. De teenspreiders zitten dan niet direct op je huid.

pijn door voetoefeningen


Ik krijg een allergische reactie als ik mijn hallux valgus tape

Als je een allergische reactie krijgt door de tape, zijn er goede alternatieven. Je kunt de taping loop en epitact afwisselend dragen. In de onderstaande video krijg je meer uitleg over de taping loop. Hier vind je deze hulpmiddelen.Ik krijg meer pijn door het oefenen wat moet ik doen – conclusie

Je kunt in de eerste weken wat stijvere voeten krijgen als je begint met Voetentraining. Dat is normaal. Blijft je pijn houden? Neem dan de bovengenoemde acties, zoals:

  • stoppen tot de pijn over is en dan voorzichtig opbouwen;
  • de oefening voorzichtiger uitvoeren;
  • naar de Erkend Voetentrainer gaan voor begeleiding;
  • je aanmelden voor het gratis telefonisch spreekuur van Cocky Hoogeveen, via info@voetentraining.nl.
Reacties
Categorieën