De pijn in je tweede teen pak je aan met deze oefeningen en hulpmiddelen
Wat kun je doen aan pijn in de tweede teen
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
04/09/2024
2 min
0

Dankzij Voetentraining kan ik weer pijnvrij wandelen met mijn honden

04/09/2024
2 min
0

Wat kun je doen aan pijn in de tweede teen? Een hallux valgus, een scheve grote teen, is vaak de oorzaak. Gelukkig kun je de scheefstand aanpakken, zodat de tweede teen weer voldoende ruimte krijgt en geen pijn meer doet. Elly van der Molen had dit probleem en deelt haar verhaal.

Nieuwe steunzolen zijn overbodig

"De pijn in mijn tweede teen werd steeds erger. Ik voelde het bij elke stap die ik zette. Dit kwam door mijn scheve grote teen; die drukte mijn tweede teen weg. Wandelen met mijn honden, mijn favoriete bezigheid, werd steeds onprettiger. 

Steunzolen brachten helaas geen verbetering. Daarom zocht ik verder en vond Voetentraining. Zelf actief werken aan minder pijn, een rechtere teen en een beter looppatroon: dat sprak me aan.

Na een half jaar oefenen is de pijn in mijn tweede teen verdwenen. Nieuwe steunzolen zijn overbodig.

hallux valgus zere tweede teenLet vooral op de tweede teen. Deze staat nu niet meer krom. 

Ik gebruik diverse hulpmiddelen en oefen dagelijks

Ik blijf de voet- en houdingsoefeningen doen en gebruik hulpmiddelen zoals teensokken, teenspreiders en tape. Ook draag ik barefoot schoenen. Deze schoenen geven mijn tenen alle ruimte en trainen tegelijkertijd mijn voetspieren. Hierdoor sta en loop ik veel stabieler.

 hallux valgus zere tweede teen

Tijdens de training leerde ik dat een gezonde voet op drie punten stevig op de grond moet staan. Bij een hallux valgus is deze druk niet goed verdeeld. Door de oefeningen en de barefoot schoenen staan mijn voeten nu stevig en zijn de drukpunten precies goed. Lopen gaat nu veel beter.


Weer begonnen met hardlopen

Ik wandel weer dagelijks anderhalf tot twee uur met mijn honden en ik ben zelfs weer begonnen met hardlopen. Vier tot vijf kilometer is nu geen probleem. Geweldig!

Voetentraining heeft mijn leven verbeterd. Dankzij de oefeningen en hulpmiddelen kan ik weer pijnvrij genieten van mijn honden en sporten. Ik kan het iedereen met voet- en houdingsproblemen van harte aanbevelen."

hallux valgus zere tweede teen

Wat kun je doen aan pijn in de tweede teen – samenvatting

Met een beetje geduld en inspanning kun je ook weer pijnvrij van je voeten genieten!

Gratis oefeningen hallux valgus downloaden

Begin direct met oefenen en download onze vier gratis oefeningen voor de hallux valgus.

Download de oefeningen hier. 


Reacties
Categorieën