Hielspoor is blijvend als je niets doet - lees hoe Frederika hielspoorvrij werd
Kan hielspoor blijvend zijn
Scheve grote teen
Cocky Hoogeveen
Scheve grote teen
06/11/2024
2 min
0

Pijnvrij wandelen en sporten: Frederika overwint hielspoor

06/11/2024
2 min
0

Kan hielspoor blijvend zijn? Hielspoor verergert en wordt chronisch als je niets doet. Gelukkig kun je er met voet- en houdingsoefeningen van afkomen. In dit blog vertelt Frederika Doosje (57 jaar) uit Drachten hoe haar hielspoor is verdwenen.

Hielspoor bleef na een lange wandeling

"Toen ik hoorde dat hielspoor chronisch kan worden, schrok ik," vertelt Frederika. In de winter van 2017 kreeg ze na een lange wandeling in het Friese dorp Drachten pijn onder haar hielen. Het nare gevoel werd zo erg dat ze niet goed kon slapen. Dat ze nu geen hielspoor meer heeft, had ze nooit durven dromen.


Van symptoombestrijding naar de oplossing

"Nachtspalken", adviseerde de chirurg nadat Frederika door de huisarts was doorverwezen. De spalken gaven 's nachts verlichting, maar de pijn kwam overdag weer terug. "Het was vooral symptoombestrijding, ze pakten de oorzaak niet aan," concludeerde Frederika. Dus zocht ze verder en vond via Facebook Voetentraining. Daar hoorde ze dat ze met oefeningen de pijn kon laten verdwijnen.

is hielspoor chronischDit is de peesplaat onder de voet. Bij hielspoor is de peesplaat geïrriteerd. De pijn voel je meestal onder de hiel.

Sceptisch maar hoopvol

In het begin was Frederika wat sceptisch. Kunnen ze waarmaken wat ze beloven? "Ik volgde een webinar over hielspoor. Cocky en Yvonne kwamen daarin zo overtuigend over dat ik er meer vertrouwen in kreeg. Ik besloot het te proberen. Ondanks mijn twijfels of een onlinetraining iets voor mij was en het prijskaartje dat eraan hing. Ik wilde graag van de pijn af en weer normaal kunnen leven."

is hielspoor chronisch

De kracht van oefeningen: Frederika's dagelijkse routine

Frederika was verrast hoe gemakkelijk het oefenen haar afging. "De uitleg is helder, de dames doen de oefeningen voor en je doet gewoon mee. Daardoor hield ik dagelijks trainen makkelijk vol", vertelt ze.

In het begin had ze veel baat bij de oefening met het spikeballetje. "Het rollen en duwen op het balletje gaf meteen verlichting." Ook de oefeningen waarbij je de peesplaat rekt, hielpen haar enorm. Die deed ze een half jaar lang elke dag.

“De pijn is weg”

Met het behaalde resultaat is Frederika dolblij. "Ik kan nu gewoon mijn bed uitstappen zonder dat stramme gevoel onder mijn voeten. De pijn is weg. Ik kan weer wandelen, sporten, van het leven genieten, kortom, mezelf zijn."

is hielspoor chronisch

Kan hielspoor blijvend zijn?

Hielspoor is blijvend als je er niets aan doet. Gelukkig kun je met gerichte voet- en houdingsoefeningen de pijn verminderen of zelfs laten verdwijnen. Start direct met ons gratis stappenplan en ontdek hoe de oefeningen meteen verlichting geven.

Download hier gratis het stappenplan voor hielpijn!


Reacties
Categorieën