Voetzenuwen en -spieren prikkel je met een spikballetje of deze inlegzolen
Voetzenuwen prikkelen met inlegzolen. Kan dat?
29 oktober 2020 
2 min. leestijd

Voetzenuwen prikkelen met inlegzolen. Kan dat?

Voetzenuwen en voetspieren prikkelen. Dat is heel belangrijk. Onze voeten zijn lui geworden doordat we ze wegstoppen in schoenen. Hierdoor kunnen voetklachten ontstaan. Als we de voetspieren en voetzenuwen prikkelen, gaat de voet op een natuurlijkere manier functioneren. Ook verbetert de doorbloeding.

Voetzenuwen prikkelen met inlegzolen

Doorgaans gebruiken we het spikeballetje (ook wel de beauty reflexbal) om de voetspieren en voetzenuwen te prikkelen. Maar Cocky kwam laatst iets anders tegen wat mogelijk interessant is. Ze vond inlegzolen met puntjes van het merk NABOSO: de Activation Insoles. In onderstaande video vertelt ze er meer over.

“Deze inlegzooltjes doe je in je schoenen. Het voordeel van deze zooltjes is dat ze je voetzenuwen stimuleren. Ik heb ze besteld en Eline gaat ze voor me uitproberen. Voordat je de inlegzolen in je schoenen doet, knip je ze op maat. Daarna plaats je ze met de puntjes naar boven in je schoenen.”

De inlegzool zit met de puntjes naar boven in de schoen.

Voetzenuwen prikkelen op blote voeten

“De kans is groot dat je voetzenuwen wennen aan de prikkeling. Maar het is natuurlijk wel zo dat je tijdens het lopen elke keer een andere druk hebt onder je voet. Elke keer een andere druk betekent ook elke keer een ander deel van de voet dat je stimuleert. En dat is nu juist de bedoeling.”

“Als je echt een goede prikkel wil voelen, draag je geen sokken in je schoenen. Maar dat kan best koud zijn nu het bijna winter wordt. Eline draagt liever sokken. Ik ben benieuwd hoe ze de inlegzolen ervaart.”

De zooltjestest

Eline heeft de zooltjes inmiddels test. Bekijk in onderstaande video wat ze ervan vond.

Eline: “Ik heb de site van NABOSO geraadpleegd en daar stonden een aantal zaken op die ik zou moeten merken. Zo zou ik meer drukverdeling onder mijn voeten moeten voelen. Dit klopt inderdaad. De puntjes zorgen ervoor dat ik veel meer voel onder mijn voeten als ik loop.”

“Ik zou ook minder pijn onder mijn voeten moeten hebben en minder vermoeide benen. Van beide zaken had ik al weinig last, dus daar kan ik niet veel over zeggen. Ik blijf de zooltjes zeker dragen, want door de puntjes blijven mijn voeten lekker warm. Dat is erg fijn nu het kouder wordt.”

Gratis oefening met het spikeballetje

Voetzenuwen prikkelen met de beauty reflexbal.

Heb jij de oefening met het balletje al gedaan? Hij komt in al onze gratis oefeningen voor. Je kunt hieronder naar de downloadpagina gaan.

Het balletje zelf vind je op onze pagina met oefenmaterialen, als je iets naar beneden scrolt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen