arrow_drop_up arrow_drop_down
23 september 2019 

Workshop Voetentraining tijdens jubileum Stipezo

Workshop Voetentraining voor pedicures is nu al een succes. Er hebben zich wel 125 mensen aangemeld. Daar zijn Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning zeer blij mee. De workshop is op 28 september tijdens het jubileum van Stichting Pedicure in de Zorg‎ (Stipezo). Cocky en Yvonne vertellen uitgebreid waarom het belangrijk is om voetoefeningen te doen. “Wij hebben er veel zin in en hopen dat de pedicures na de workshop hun cliënten met voetklachten nog beter kunnen helpen”, aldus Yvonne.

Workshop Voetentraining

Wat krijgen de pedicures zoal te horen tijdens de workshop voetentraining? “We vertellen de pedicures over veelvoorkomende voetklachten, hoe je eelt kunt interpreteren, welke oefeningen geschikt zijn voor welke voetklacht en welke hulpmiddelen je kan gebruiken”, aldus Cocky. “Na afloop van de workshop begrijpen de pedicures de samenhang van de voet en de houding. Ook kunnen ze hun cliënten oefeningen meegeven voor voetklachten.”

Over Cocky en Yvonne

Cocky is podopostoraal therapeut en Yvonne is voetkundige en bewegingsanalist. “Voeten zijn het fundament van ons lichaam. Veel klachten elders in het lichaam zijn terug te leiden naar de stand van de voeten. Helaas wordt er vrijwel geen aandacht besteed aan het trainen van de voeten. Men krijgt meestal als advies stevige schoenen te dragen. Hierdoor worden de voetspieren lui, waardoor er juist voetklachten kunnen ontstaan. Wij willen dit veranderen en zijn daarom in 2016 met Voetentraining begonnen.”

Over Stipezo

Stipezo is de brancheorganisatie voor professionals in de voetzorg. Ze richt zich onder andere op het verbeteren van onderwijs(mogelijkheden) in de voetzorg. Inmiddels bestaat de organisatie alweer 10 jaar.

De inschrijving voor de workshop is helaas al gesloten. Maar wil jij als pedicure meer weten over Voetentraining? Neem dan contact op: info@voetentraining.nl. Als er weer een Workshop Voetentraining op het programma staat laten we dit tijdig weten.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen