Ik heb hielpijn, wat kan ik eraan doen om dit te verhelpen?
Ik heb hielpijn, wat moet ik doen?
hielspoor of Fasciitis plantaris
Eline van den Hout
hielspoor of Fasciitis plantaris
02/17/2020
2 min
0

Ik heb hielpijn, wat moet ik doen?

02/17/2020
2 min
0

Hielpijn. Train je voeten sterk en deze voetklacht vermindert flink of verdwijnt zelfs helemaal. Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning ontwikkelden een online training waarmee je je hielpijn structureel aanpakt. Benieuwd? Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je kunt verwachten van de training.

Wat is de oorzaak van hielpijn?

Eerst even wat achtergrondinformatie. Hielpijn kan ontstaan door een overbelaste of geïrriteerde peesplaat. In de volksmond heet deze voetklacht ‘hielspoor’ en specialisten noemen het fasciitis plantaris.

hielspijn-1

Dit is de peesplaat

Hielspoor kan meerdere oorzaken hebben, waaronder: verkeerde voetstand en houding, verkeerde schoenen, sporten of overgewicht.

Met de Online Training Hielspoor pak je de oorzaak van hielpijn aan door te werken aan de volgende zaken:

  • versterken en versoepelen van je voetspieren en voetgewrichten;
  • verbeteren van je voetstand;
  • verbeteren van je houding;
  • verbeteren van je manier van lopen.

Meer informatie over het ontstaan van hielpijn vind je in dit artikel over hielspoor.

Hoe zit de Online Training Hielspoor in elkaar?

In onderstaande video geeft Cocky een korte rondleiding door de Online Training Hielspoor.

De training bestaat uit 8 modules. De eerste module is de inleiding. Hierin vind je hoe je moet oefenen en informatie over consulten, gebruik van steunzolen, gebruik van hulpmiddelen, eelt, en meer.

Daarna volgen er 7 modules met oefeningen en uitleg. Vaak zit er ook een onderdeel anatomie bij. Hierin leer je belangrijke zaken over je voeten en de rest van je lichaam.

In iedere module krijg je 5 of 6 nieuwe oefeningen. Yvonne en Cocky leggen deze oefeningen uit en doen ze voor. Ook vertellen ze hoe vaak je ze moet herhalen. Daarna volgen de meedoe-sessies. Elke module duurt 2,5 tot 3 weken.

hielpijn oefening

Screenshot uit een meedoe-sessie

De meedoe-sessies zijn video’s die bestaan uit een mix van oefeningen. De oefeningen komen uit de huidige module en vorige modules. Cocky en Yvonne doen de oefeningen voor en jij doet ze na. Lekker makkelijk.

Na afloop van de training zal je hielpijn veel minder of helemaal weg zijn. Ook merk je dat je beter staat en loopt.

Verder vind je in de training een hielspoor community. Hier kun je praten met de andere deelnemers van de training en vragen stellen over oefeningen en hulpmiddelen.

Via support stel je je vragen privé. De specialisten van Voetentraining beantwoorden deze vragen binnen een dag. Je staat er niet alleen voor.

Hielpijn

Wil je van je hielpijn af? Hier vind je alle informatie over de Online Training Hielspoor. Wil je eerst ervaren of trainen wel wat voor je is? Download dan de 4 gratis oefeningen voor hielspoor. Dit is een mooie kennismaking met voetentraining.

Je kunt ook met lotgenoten praten over je hielpijn op Facebook. Like de Facebookpagina Hielspoor en meld je aan voor de hielspoorgroep.

Reacties
Categorieën