Metatarsalgie oefeningen: wij maakten er meer dan 50 voor jou
Metatarsalgie oefeningen: Cocky en Yvonne maakten er meer dan 50 voor jou
09 december 2019 
1 min. leestijd

Metatarsalgie oefeningen: Cocky en Yvonne maakten er meer dan 50 voor jou

Metatarsalgie oefeningen. Als je last hebt van een doorgezakte voorvoet of spreidvoet raden we je aan om je voeten te trainen. Zo verminderen of verdwijnen de pijnklachten. Zowel in de voet als elders in je lichaam. Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning ontwikkelden een online training voor metatarsalgie. Tijdens deze training oefen je doelgericht en pak je je metatarsalgie aan. Cocky geeft even een korte rondleiding door de training.

Je metatarsalgie aanpakken

De Online Training Metatarsalgie bestaat uit 8 modules, 64 lessen en 1 bijlage. In iedere module vind je verschillende oefeningen en uitleg. Elke module duurt 2 tot 3 weken. Natuurlijk mag je ook langer doorgaan als je wilt. Je traint in je eigen tempo.

Modules

De eerste module is een inleiding van metatarsalgie. Alle informatie waarvan wij willen dat je die weet staat daarin. We vertellen hoe je begint met de metatarsalgie oefeningen, welke uitgangshoudingen je kunt gebruiken, hoe je de zelftest doet, wanneer je eventueel op consult gaat bij de fysio, wat de pedicure doet, hoe het zit met steunzolen en welke schoenen wij aanraden.

In iedere module krijg je 5 tot 6 nieuwe oefeningen. Per oefening leggen we uit waarom je hem doet, wanneer je hem fout uitvoert, hoelang je erover doet en wat het resultaat zou moeten zijn.”

De meedoe-sessies zijn heel handig

Ook bevat iedere module meedoe-sessies. Een meedoe-sessie is een bundeling van een aantal metatarsalgie oefeningen die je hebt gekregen. Dat is heel handig. Je hoeft niet zelf te tellen. Dat doen wij voor je. Je oefent realtime. Het enige wat je hoeft te doen is ons volgen.

In module 2 leggen we je het een en ander uit over anatomie. Hoe zit de voet in elkaar en hoe ontstaan voetklachten eigenlijk? Verder vertelt Yvonne je alles over een goede gewoontehouding en wat een verkeerde houding met je voetstand kan doen en vice versa.

Test jezelf

Tijdens de training doe je ook een paar keer de zelftest. Deze vind je in het begin van de training in de bijlage, maar vul je gedurende de training 4 keer in. Als je het goed bijhoudt zie je heel precies of er verbeteringen optreden.

Module 7 is de laatste module. Aan het eind van die module heb je als het goed is minder of geen pijn meer, loop je beter, heb je een goede houding, minder last van eelt en is je voorvoet smaller geworden. Laat het ons vooral weten. We zijn heel benieuwd naar de resultaten.”

Metatarsalgie oefeningen

Wil je weten of de Online Training Metatatarsalgie geschikt is ? Download dan onze 4 gratis oefeningen voor metatarsalgie. Je kunt ook met lotgenoten praten over de training. Wil je dat? Like dan onze Facebookpagina voor metatarsalgie en word lid van de besloten groep.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Mary van Eijk
Door

Mary van Eijk

op 03 Jul 2023

Ik heb last van metatarsalgie. Ik ben geopereerd aan mijn linkervoet en er is een plaat om mijn grote teen tot aan mijn wreef geplaatst. Heeft het dan ook zin om die oefeningen te doen?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 03 Jul 2023

Beste Mary, bedankt voor je bericht. Dat kunnen we zo niet zeggen. Je kunt het beste jezelf aanmelden voor het gratis telefonisch spreekuur met Cocky. Opgeven via info@voetentraining.nl.

Reactie plaatsen