Deze voetoefening is goed voor je bekken: je verbetert de stand
welke voetoefeningen kun je doen voor het bekken
Scheve grote teen
Yvonne Bontekoning
Scheve grote teen
02/26/2024
1 min
0

Voetoefening 5: voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

02/26/2024
1 min
0

Welke voetoefening kun je doen voor je bekken? Er zijn verschillende voetoefeningen waarmee je ook je bekken traint. Bijvoorbeeld met de oefening op deze pagina. Je verplaatst je gewicht van je ene voet op je andere voet en maakt daarbij ook je bekken los.

Wat is het bekken?

Het bekken is het benige gedeelte tussen je romp en je benen. Het verbindt je bovenlichaam en onderlichaam met elkaar. Het bekken bestaat uit verschillende botstukken. Deze worden bij elkaar gehouden door banden, spieren en pezen van het bekken, de billen, de buik en de rug. Het bekken speelt een belangrijke rol bij veel bewegingen die je maakt.

bekken oefening voet oefening

Waarom voetoefeningen doen voor het bekken?

De voeten zijn van invloed op de stand van het bekken. Elke verandering in de voetstand veroorzaakt een verandering in de stand van het bekken. Dit geldt overigens ook voor je knieën, rug, schouders en nek.

Alles in het lichaam is met elkaar verbonden en de voeten zijn het fundament van je lichaam. Als je de stand van je bekken wilt verbeteren, is het belangrijk te voelen hoe het gewicht van je lichaam over je voeten is verdeeld. Dat ga je doen met onderstaande oefening.

Welke voetoefening kun je doen voor je bekken?

Met deze voetoefening oefen je ook je bekken. Doe met Cocky Hoogeveen mee.


Bevrijd je voeten!

Doe je ook mee met Bevrijd je voetendag op 24 mei? Dit is de dag waarop we allemaal onze schoenen uitdoen en ervaren hoe het is om te wandelen, oefenen, sporten of spelen op blote voeten.

Je kunt zelf een activiteit organiseren, of meedoen met een activiteit bij je in de buurt. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in. Jij ook?

Op deze pagina vind je alle andere oefeningen van de challenge.

Vragen?

Heb je een vraag over deze oefening? Mail naar info@voetentraining.nl. Onze klantenservice geeft met veel plezier antwoord.

Reacties
Categorieën