Deze voetoefening is goed voor je bekken: je verbetert de stand
Voetoefening 5: voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
06 februari 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 5: voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Welke voetoefening kun je doen voor je bekken? Er zijn verschillende voetoefeningen waarmee je ook je bekken traint. Bijvoorbeeld met de oefening op deze pagina. Je verplaatst je gewicht van je ene voet op je andere voet en maakt daarbij ook je bekken los.

Wat is het bekken?

Het bekken is het benige gedeelte tussen je romp en je benen. Het verbindt je bovenlichaam en onderlichaam met elkaar. Het bekken bestaat uit verschillende botstukken. Deze worden bij elkaar gehouden door banden, spieren en pezen van het bekken, de billen, de buik en de rug. Het bekken speelt een belangrijke rol bij veel bewegingen die je maakt. 

bekken oefening voet oefening

Waarom voetoefeningen doen voor het bekken?

De voeten zijn van invloed op de stand van het bekken. Elke verandering in de voetstand veroorzaakt een verandering in de stand van het bekken. Dit geldt overigens ook voor je knieën, rug, schouders en nek. 

Alles in het lichaam is met elkaar verbonden en de voeten zijn het fundament van je lichaam. Als je de stand van je bekken wilt verbeteren, is het belangrijk om te voelen hoe het gewicht van je lichaam over je voeten is verdeeld. Dat ga je doen met onderstaande oefening.  

Welke voetoefening kun je doen voor je bekken?

Met deze voetoefening oefen je ook je bekken. Doe met Cocky Hoogeveen mee. 

Meer voetoefeningen voor Bevrijd je voetendag

In de aanloop naar Bevrijd je voetendag op 23 juni, krijg je elke week een nieuwe oefening. Als je deze oefeningen regelmatig doet, bereid jij je goed voor op het lopen op blote voeten. Zo kun je optimaal meedoen met de activiteiten op deze dag. Op deze pagina vind je alle oefeningen.

Vraag het Cocky

Heb je een vraag over deze oefening? Stel hem aan Cocky. Elke donderdagavond staat er een oproep op Facebook waaronder jij je vraag kunt stellen. Je kunt je vraag ook per e-mail stellen, met als onderwerptitel: 'Vraag het Cocky'. Je vraag wordt anoniem met antwoord gepubliceerd, zodat anderen er ook van kunnen leren. 

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen