Druk of rol met de massagebal onder je voet. Zo stimuleer je de zenuwen en bloedsomloop.
Voetoefening 4 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
30 januari 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 4 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe gebruik je een massagebal voor je voet? Je kunt de massagebal op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld door ermee onder je voet te rollen of door erop te drukken met je voet. De oefening 'rollen met de massagebal' vind je hier. In dit artikel staat een instructievideo over het drukken op de massagebal.

Waarom een massagebal voor je voet?

Met een massagebal stimuleer je de zenuwen en de bloedsomloop van je voet. Je voelt hierdoor beter hoe je staat en loopt. Door het dragen van schoenen zijn we het gevoel in onze voeten kwijtgeraakt. Daarom krijgen velen van ons voetklachten en problemen met lopen.

Het is dus belangrijk om regelmatig een voetoefening te doen met de massagebal; het liefst dagelijks. De meeste mensen vinden deze voetmassage heerlijk, jij vast ook.

massagebal voetklachten

Let op: Gebruik een zachte bal. Met een harde bal kun je de zenuwen en bloedsomloop niet goed stimuleren. Je vindt op deze pagina een goede massagebal.

Hoe gebruik je een massagebal voor je voet?

Ga staan of zitten op een stoel. Plaats de massagebal onder de binnenrand van je voet en druk er 10 keer op. Rol de bal vervolgens naar de buitenrand van je voet en druk er hier ook 10 keer op. Doe hetzelfde voor je andere voet. In deze video doet Cocky Hoogeveen de oefening voor:


Meer voetoefeningen voor lopen op blote voeten

We plaatsen elke week een nieuwe voetoefening voor lopen op blote voeten. Op die manier kun jij je extra goed voorbereiden op Bevrijd je voetendag. De hele reeks die we tot nu toe hebben gemaakt, vind je op deze pagina.

Vraag het Cocky

Heb je vragen over een oefening? Vraag het Cocky via info@voetentraining.nl. We verzamelen de vragen en plaatsen ze anoniem met antwoord online, zodat anderen er ook van kunnen leren.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen