Druk of rol met de massagebal onder je voet. Zo stimuleer je de zenuwen en bloedsomloop.
hoe gebruik je een massagebal voor je voet
Scheve grote teen
Yvonne Bontekoning
Scheve grote teen
02/19/2024
1 min
0

Voetoefening 4 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

02/19/2024
1 min
0

Hoe gebruik je een massagebal voor je voet? Je kunt de massagebal op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld door ermee onder je voet te rollen of door erop te drukken met je voet. De oefening 'rollen met de massagebal' vind je hier. In dit artikel staat een instructievideo over het drukken op de massagebal.

Waarom een massagebal voor je voet?

Met een massagebal stimuleer je de zenuwen en de bloedsomloop van je voet. Je voelt hierdoor beter hoe je staat en loopt. Door het dragen van schoenen zijn we het gevoel in onze voeten kwijtgeraakt. Daarom krijgen velen van ons voetklachten en problemen met lopen.

Het is dus belangrijk om regelmatig een voetoefening te doen met de massagebal; het liefst dagelijks. De meeste mensen vinden deze voetmassage heerlijk, jij vast ook.

massagebal voetklachten

Let op: Gebruik een zachte bal. Met een harde bal kun je de zenuwen en bloedsomloop niet goed stimuleren. Je vindt op deze pagina een goede massagebal.

Hoe gebruik je een massagebal voor je voet?

Ga staan of zitten op een stoel. Plaats de massagebal onder de binnenrand van je voet en druk er 10 keer op. Rol de bal vervolgens naar de buitenrand van je voet en druk er hier ook 10 keer op. Doe hetzelfde voor je andere voet. In deze video doet Cocky Hoogeveen de oefening voor:Doe mee met Bevrijd je voetendag

We plaatsen elke week een nieuwe voetoefening voor lopen op blote voeten. Op die manier kun jij je extra goed voorbereiden op Bevrijd je voetendag. Dit jaar vindt het plaats op 24 mei. Doe je ook mee? Zie hier welke activiteiten bij jou in de buurt zijn. Zelf een activiteit organiseren? Hier vind je alle info.

Vragen?

Heb je vragen over deze oefening? Mail naar info@voetentraining.nl. Onze klantenservice geeft je graag advies.

Reacties
Categorieën