Voetoefening 6 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
Voetoefening 6 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
13 februari 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 6 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Hoe geef je jezelf een voetmassage? Zorg allereerst voor een comfortabele houding. Gebruik eventueel een massageolie. Masseer verschillende delen van je voet. Begin bijvoorbeeld met je tenen en masseer ze allemaal apart. Masseer ook de binnenboog met je knokkels. Cocky Hoogeveen doet een aantal voetmassagetechnieken voor.

Is een voetmassage gezond voor je voeten?

Een voetmassage is heel gezond voor je voeten. Je maakt je voeten los, zodat ze beter kunnen bewegen. Je stimuleert ook de doorbloeding en de zenuwuiteinden/sensoren onder de voet. Doordat onze voeten doorgaans in stevige schoenen zitten, worden de sensoren onder de voet onvoldoende geprikkeld. Hierdoor krijgen de hersenen te weinig informatie over hoe we staan en lopen. Het gevolg is dat we sneller uit balans raken en vallen.

voetmassage

Gelukkig is jezelf een voetmassage geven een echt cadeautje. Een momentje voor jezelf.

Hoe geef je jezelf een voetmassage?

Je geeft jezelf een voetmassage door alle delen van je voeten rustig aan te raken met je vingers, knokkels of je hele hand. Je kunt wrijven, strelen en lichtjes knijpen of drukken. Het is maar net wat je prettig vindt. Cocky Hoogeveen doet het voor in de onderstaande video, doe maar met haar mee.

Let op: Masseer altijd voorzichtig, forceer niets. Het is de bedoeling dat je voeten zich gaan ontspannen.

Tip: Ga jij je voeten oefenen? Doe van tevoren een voetmassage, dan gaan de oefeningen beter.

Meer voetoefeningen voor Bevrijd je voetendag

Jij doet toch ook mee met Bevrijd je voetendag? De dag waarop we allemaal deelnemen aan een blotevoetenactiviteit, of er een organiseren? Bereid je dan goed voor. Oefen nu al je voeten, zodat je het blotevoetengevoel optimaal kunt ervaren. Hier vind je meer voetoefeningen.

Vraag het Cocky

Heb je een vraag over een voetoefening? Vraag het Cocky via Facebook of via e-mail (info@voetentraining.nl, onderwerpregel 'Vraag het Cocky'). We plaatsen je vraag plus antwoord anoniem op onze website, zodat anderen er ook van kunnen leren.

Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen