Met deze oefening geef jij jezelf een voetmassage
Hoe geef je jezelf een voetmassage
Scheve grote teen
Yvonne Bontekoning
Scheve grote teen
03/04/2024
1 min
0

Voetoefening 6 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

03/04/2024
1 min
0

Hoe geef je jezelf een voetmassage? Zorg allereerst voor een comfortabele houding. Gebruik eventueel een massageolie. Masseer verschillende delen van je voet. Begin bijvoorbeeld met je tenen en masseer ze allemaal apart. Masseer ook de binnenboog met je knokkels. Cocky Hoogeveen doet een aantal voetmassagetechnieken voor.

Is een voetmassage gezond voor je voeten?

Een voetmassage is heel gezond voor je voeten. Je maakt je voeten los, zodat ze beter kunnen bewegen. Je stimuleert ook de doorbloeding en de zenuwuiteinden/sensoren onder de voet. Doordat onze voeten doorgaans in stevige schoenen zitten, worden de sensoren onder de voet onvoldoende geprikkeld. Hierdoor krijgen de hersenen te weinig informatie over hoe we staan en lopen. Het gevolg is dat we sneller uit balans raken en vallen.

voetmassage

Gelukkig is jezelf een voetmassage geven een echt cadeautje. Een momentje voor jezelf.

Hoe geef je jezelf een voetmassage?

Je geeft jezelf een voetmassage door alle delen van je voeten rustig aan te raken met je vingers, knokkels of je hele hand. Je kunt wrijven, strelen en lichtjes knijpen of drukken. Het is maar net wat je prettig vindt. Cocky Hoogeveen doet het voor in de onderstaande video, doe maar met haar mee.

Let op: Masseer altijd voorzichtig, forceer niets. Het is de bedoeling dat je voeten zich gaan ontspannen.


Tip: Ga jij je voeten oefenen? Doe van tevoren een voetmassage, dan gaan de oefeningen beter.

Doe mee met Bevrijd je voetendag

Stap jij met ons mee in het avontuur op 24 mei voor 'Bevrijd je Voeten Dag'? We dagen je uit om die dag je schoenen aan de kant te schuiven en het bevrijdende gevoel te ervaren van wandelen, trainen, sporten of spelen op blote voeten.

Organiseer je eigen blotevoetenactiviteit of sluit je aan bij een evenement in de buurt. Wij kunnen haast niet wachten om te beginnen. Ben je klaar voor deze unieke ervaring?

Voor meer informatie over de verschillende activiteiten van deze uitdaging ga je naar bevrijdjevoeten.nl.

Vragen?

Heb je vragen over deze oefening? Stel ze aan onze klantenservice via: info@voetentraining.nl.Reacties
Categorieën