Voetoefening 13 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
Voetoefening 13 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
06 april 2023 
1 min. leestijd

Voetoefening 13 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

Waar is voetmassage goed voor? Voetmassage is heel goed voor de conditie van je voeten. Je stimuleert de doorbloeding, prikkelt de zenuwen en je maakt je voeten mobieler. Met de oefening in dit blog ga je de voetrug masseren.

Waar is voetmassage goed voor?

Met voetmassage verbeter je de propriocepsis, ons zesde zintuig. Dankzij de propriocepsis weten je hersenen waar lichaamsdelen zich bevinden en hoe ze bewegen. De relatie tussen de hersenen en de voeten is helaas verstoord door het dragen van stevige schoenen.

voetmassage

Door stevige schoenen kunnen onze voeten niet meer natuurlijk bewegen. Hierdoor geven de spieren in onze voeten onjuiste informatie door aan onze hersenen. Ze weten niet meer wat zij moeten doen en onze hersenen weten ook niet meer wat onze voeten moeten doen. Hierdoor ontstaan problemen met ons evenwicht en krijgen we voetklachten.

Met voetmassage en andere voetoefeningen kun je de informatiestroom tussen de voetspieren en de hersenen weer herstellen.

Daarnaast stimuleer je met voetmassage de bloedcirculatie en je maakt je voetgewrichten mobieler. We adviseren je om altijd je voeten te masseren voordat je voet- en houdingsoefeningen gaat doen. Hierdoor kun je deze oefeningen makkelijker uitvoeren.

Voetrug masseren

Met deze oefening masseer je de gewrichten in de voetrug. Hiervoor gebruik je een tennisbal. Je kunt de oefening zowel zittend als staand doen. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet de oefening voor.


Meer voetoefeningen

Meer voetoefeningen vind je hier. Je bereidt je met deze voetoefeningen voor op Bevrijd je voetendag op 23 juni. De dag waarop we allemaal even onze schoenen uitdoen om het blotevoetengevoel te ervaren.

Bekijk deze video over Bevrijd je voetendag:


Vraag het Cocky

Het kan zijn dat je een vraag hebt over deze oefening. Stel deze aan Cocky via info@voetentraining.nl met in de onderwerpregel 'Vraag het Cocky'. Mogelijk worden je vraag plus antwoord anoniem gepubliceerd, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Over de schrijver
Eline van den Hout is tekstschrijver en communicatie medewerker van Voetentraining.nl en Wijvoetentrainers.nl. Zij is onder andere actief op Facebook en Instagram. Speciaal voor Voetentraining deelt ze haar ervaringen met de online training voor de scheve teen.
Reactie plaatsen