Voetoefening 13 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag
waar is voetmassage goed voor
Scheve grote teen
Yvonne Bontekoning
Scheve grote teen
04/21/2024
1 min
0

Voetoefening 13 voor lopen op blote voeten tijdens Bevrijd je voetendag

04/21/2024
1 min
0

Waar is voetmassage goed voor? Voetmassage is heel goed voor de conditie van je voeten. Je stimuleert de doorbloeding, prikkelt de zenuwen en je maakt je voeten mobieler. Met de oefening in dit blog ga je de voetrug masseren.

Waar is voetmassage goed voor?

Met voetmassage verbeter je de propriocepsis, ons zesde zintuig. Dankzij de propriocepsis weten je hersenen waar lichaamsdelen zich bevinden en hoe ze bewegen. De relatie tussen de hersenen en de voeten is helaas verstoord door het dragen van stevige schoenen.

voetmassage

Door stevige schoenen kunnen onze voeten niet meer natuurlijk bewegen. Hierdoor geven de spieren in onze voeten onjuiste informatie door aan onze hersenen. Ze weten niet meer wat zij moeten doen en onze hersenen weten ook niet meer wat onze voeten moeten doen. Hierdoor ontstaan problemen met ons evenwicht en krijgen we voetklachten.

Met voetmassage en andere voetoefeningen kun je de informatiestroom tussen de voetspieren en de hersenen weer herstellen.

Daarnaast stimuleer je met voetmassage de bloedcirculatie en je maakt je voetgewrichten mobieler. We adviseren je altijd je voeten te masseren voordat je voet- en houdingsoefeningen gaat doen. Hierdoor kun je deze oefeningen makkelijker uitvoeren.

Voetrug masseren

Met deze oefening masseer je de gewrichten in de voetrug. Hiervoor gebruik je een tennisbal. Je kunt de oefening zowel zittend als staand doen. Cocky Hoogeveen van Voetentraining doet de oefening voor.


Bevrijd je voetendag: trek ook je schoenen uit

Cocky vertelt wat je allemaal kunt doen op Bevrijd je voetendag:Vragen? Stel ze aan onze klantenservice

Het kan zijn dat je een vraag hebt over deze oefening. Stel deze aan onze klantenservice via info@voetentraining.nl. Ze helpen je graag.


Reacties
Categorieën